In hoeveel dagen kun je Valencia bezoeken?

Valencia is veelzijdig en afhankelijk van wat je wilt doen en bekijken, kun je deze stad al in één dag bekijken! Wil je meer zien en proeven van de cultuur, dan is een weekend aan te raden. Wil je echt de sfeer van Valencia proeven? Kies dan voor minimaal 3 dagen Valencia.

Waarom kan er niet één antwoord gegeven worden?

Omdat Valencia zo veelzijdig is en elke reiziger andere wensen heeft, kan er niet een bepaalde duur voor een bezoek Valencia worden gegeven. De een gaat voor vlug alle hotspots bekijken, dit zou eventueel al in één dag kunnen. Wil je graag in contact komen met locals, dan zijn meerdere dagen Valencia aan te raden. Onderstaand wordt voor een aantal opties beschreven wat er allemaal binnen de aangegeven periode gedaan kan worden en hoe je dit het beste kunt uitvoeren.

Valencia in 1 dag

Wanneer je Valencia in één dag wilt bezoeken, bijvoorbeeld wanneer je een dagje overkomt vanuit een andere Spaanse stad, dan raden we aan om een fiets te huren. Start de dag met een ontbijt bij Dulce de Leche, om de hoek van onze fietsenwinkel. Vervolg je weg daarna per fiets door de wijk Ruzafa (vergeet niet langs de wijkmarkt Mercado de Ruzafa te gaan!) en ontdek het Turia park met de Stad van Kunst en Wetenschap. Dit zijn twee erg bekende highlights van de stad. Neem ook nog een stukje strand mee. Hier kun je lunchen, bijvoorbeeld bij La MásBonita. Na de lunch kun je een deel van het centrum bekijken, zoals de bekende pleinen en de kathedraal. ’s Avonds kun je de dag afsluiten met wat tapas.

Op deze manier proef je iets van de sfeer van Valencia. Het huren van een fiets is dan wel aan te raden. Zo kun je in korte tijd langs veel highlights gaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het openbaar vervoer te pakken, maar vaak verlies je veel tijd door op bijvoorbeeld de bus te wachten of je hebt net een bus die bij elke halte stopt. Ook de taxi is een optie, maar dan is het weer jammer dat je niet door het Turia park gaat.

Even samengevat…

– Fiets huren
– Tapas
– Turia park, Stad van Kunst en Wetenschap, strand en centrum

Lang weekend Valencia

Kom je bijvoorbeeld op zaterdagmorgen aan en vertrek je op maandagmiddag? In een lang weekend Valencia kun je nóg meer doen. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk zaterdag een vroege vlucht hebt gehad en hierdoor de dag misschien niet ál te vol kunt plannen. Zo kun je de eerste dag beginnen met een wandeling door het centrum waar je eventueel ook nog een ontbijtje kunt meepikken. Het Plaza de la Virgen is zonovergoten en hier zou je de ochtend rustig kunnen starten. Neem daarna de highlights mee tijdens de wandeling zoals de kathedraal, de overdekte voedselmarkt Mercado Central en de zijdebeurs La Lonja. De middag kun je relaxt op het strand doorbrengen. Ga bijvoorbeeld eerst heerlijk paella lunchen en daarna uitbuiken op het strand.

Neem de volgende dag deel aan de Verrassend Valencia fietstour met proefverrassing. Onder begeleiding van de enthousiaste Nederlandssprekende Koen, Jessica, Kris of Chanine ontdek je onder andere het bekende Turia park, de Stad van Kunst en Wetenschap en een stukje van het historische centrum . Je krijgt nog een hoop tips mee voor de rest van de dag, bijvoorbeeld een bijzonder restaurant voor jullie laatste avond. ’s Middags kun je spenderen met een aantal lekkere tapas in één van de gezellige wijken rondom de Verrassend Valencia shop. ’s Avonds kun je slenteren door de smalle en gezellige straatjes van El Carmen. Hier kun je ook een hoop street art spotten.

De laatste ochtend kun je naar interesse indelen. Voor de shopliefhebbers is de Calle Colon wellicht the placetobe. Voor mannen kan een stadiontour door het Mestalla van FC Valencia een idee zijn.

Even samengevat…

– Fietstour
– Tapas, paella en bijzonder restaurant
– Turia park, Stad van Kunst en Wetenschap, strand, centrum en El Carmen

Meer dan 3 dagen Valencia

Ben je van plan om Valencia langer dan drie dagen te bezoeken? Dan kun je natuurlijk een hoop van bovenstaande tips meepakken, zoals de Verrassend Valencia fietstour, het strand… maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Net buiten Valencia is namelijk het paellawalhalla Albufera gelegen. Dit is een natuurgebied met daarin het grootste zoetwatermeer van Spanje, verschillende flora en fauna en bijzondere rijstvelden. Niet alleen kun je een boottocht maken over dit meer; óók kun je hier genieten van een authentieke paella bij een van de restaurants in het dorpje El Palmar.

Een andere aanrader om te doen wanneer je Valencia meer dan 3 dagen bezoekt, is om een auto te huren. Buiten Valencia zijn namelijk een hoop mooie stadjes en dorpjes gelegen. Denk bijvoorbeeld aan het historische Xàtiva of het paradijselijke Playa Granadella. Een hoop van de dorpjes en stadjes zijn ook met de trein te bereiken, maar voor de iets verdere en langere bestemmingen is een auto net iets praktischer.

Even samengevat…

– Fiets huren, fietstour en auto huren
– Tapas, authentieke paella en bijzonder restaurant
– Turia park, Stad van Kunst en Wetenschap, strand, centrum, El Carmen, Albufera

Comments are closed.