Restaurants met de keuken de hele dag geopend

Als je net in Valencia aankomt, is het misschien nog even wennen aan de openingstijden van de restaurants. Het gaat er hier namelijk net even wat anders aan toe dan in Nederland! In Valencia is het gebruikelijk om wat later op de dag te lunchen en dan ook vooral om uitgebreid te lunchen. De meeste Valencianen nemen tussen de middag uitgebreid de tijd om wat te eten, dit doen ze meestal rond een uurtje of 14:00 / 15:00. Dit betekent dus ook dat de meeste restaurants rond 17:00 uur even sluiten en de deuren pas rond 20:00 uur weer openen! Ben jij nog niet helemaal gewend aan deze tijden en wil jij liever wat vroeger lunchen of avondeten, geen zorgen! Er zijn verschillende restaurants in Valencia waar de keuken wel de gehele dag geopend is, lees snel verder om te zien welke dat zijn.

Bar X

In één van de mooiste overdekte markten van Valencia, Mercado Colón vind je Bar X. Dit restaurant zit in het centrum van Valencia en is een initiatief van de bekende Valenciaanse chef Ricardo Camerena. Je kunt hier genieten van verse producten van lokale leveranciers met een kleine knipoog naar de traditionele Spaanse keuken. De menukaart varieert van verschillende tapas gerechtjes tot een lekkere hamburger. Je kan er dus terecht voor grote en kleine trek! De keuken is de gehele dag geopend en je kan van tevoren niet reserveren. De enige keuze die je moet maken is of je een tafeltje in het restaurant neemt of aan de bar gaat zitten. 

Locatie 
Mercado de Colon
46004 Valencia
Website

Openingstijden  
Maandag t/m zondag: 12.00 – 00.00 uur

La Chata

Als je op zoek bent naar een goed belegd broodje, dan ben je bij La Chata aan het juiste adres! Niet alleen voor een broodje trouwens, maar ook voor Spaanse tortilla, vissoep of kroketjes. Buiten het heerlijke eten om heeft het restaurant een fijne en knusse sfeer. Je kan binnen plaats nemen, maar ook heerlijk genieten van het zonnetje buiten. Niet alleen hebben ze een uitgebreide menukaart, ook hebben ze goede wijnen die het proberen zeker waard zijn. Als we je één tip mogen geven, zouden wij de Spaanse tortilla met truffel en Ibercio ham aanraden. En ja, hij smaakt net zo lekker als dat die klinkt! 

Locatie 
Carrer del Literat Azorín 4
46006 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m donderdag: 11.00 – 00.00 uur 
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 00.00 uur 

San Tomasso 

In het oude centrum van Valencia vind je op een hoekje in een knus zijstraatje San Tomasso. Een Italiaans restaurant waar het aan sfeer niet ontbreekt. Of je nou een tafeltje binnen of buiten hebt, je zit sowieso leuk. Bereid je maar wel alvast voor, er staat zoveel lekkers op de menukaart dat het aardig lastig is om te kiezen. Ga je voor een verse truffelpasta of heb je toch meer zin in een steenovenpizza met burrata? De prijs kwaliteit verhouding bij San Tomasso is goed, zo heb je al een fles Verdejo voor slechts €12,00. Wees wel op tijd met reserveren, het is namelijk een erg gewild restaurant en zit snel vol! 

Locatie
C/ de la Corretgeria 37
46001 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 12:00 – 00:00 uur

Lateral

Lateral heeft verschillende restaurants gevestigd door heel Spanje, zo ook in Valencia. Je kan dit restaurant vinden tussen Mercado Central en Mercado Colón in. Ze hebben een uitgebreide menukaart en voor ieder wat wils! Je kan er voor kiezen om wat tapas gerechtjes te delen of om een lekkere hamburger voor jezelf te nemen. Ook hebben ze een ruim assortiment aan drankjes. Een kannetje agua de Valencia, een mojito met passievrucht of een koud biertje. Ze hebben genoeg opties! Perfect dus om nog een lekker hapje te eten bij de borrel. En niet te vergeten, je ziet hier op een leuk pleintje heerlijk in de zon!  

Locatie 
Pl. del Col·legi del Patriarca 6
46003 Valencia
Website

Openingstijden  
Maandag t/m woensdag: 09.30 – 01.00 uur 
Donderdag en vrijdag: 09.30 – 02.00 uur 
Zaterdag: 10.00 – 02.00 uur 
Zondag 10.00 – 01.00

Cocolinda

Of je nou op zoek bent naar een leuk plekje om te brunchen, avondeten of om alleen een drankje te doen. Bij Cocolinda ben je aan het juiste adres! Met twee vestigingen in Valencia en een uitgebreide menukaart is dit restaurant zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor de brunch hebben ze verschillende menu’s klaarstaan voor een grote en lichte trek, deze zijn te bestellen van 09.00 tot 13.00 uur. De andere gerechten zoals salades, hamburgers en verschillende voorgerechten zijn de hele dag te bestellen! Als je dus buiten de Spaanse eettijden om iets wilt eten, dan zit je bij Cocolinda goed. 

Locatie
Cocalinda Alameda 
Pg. de l’Albereda 14 
46010 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.30 – 00.30 uur

Locatie 
Cocolinda Blasco 
Av. de Blasco Ibáñez 97
46022 Valencia
Website

Openingstijden  
Maandag t/m zondag: 08.00 – 00.30 uur

La Pappardella

Bij La Pappardella vind je verschillende typische gerechten uit verschillende regio’s van Italië. Alle verse producten die zij gebruiken voor hun pasta komen van lokale leveranciers. Doordeweeks bieden zij een driegangenmenu aan voor slechts €14,90! Ze hebben een ruime keuze aan hoofdgerechten, dat wordt lastig kiezen! Ook hebben ze een wijnkaart met verschillende Spaanse en Italiaanse wijnen. Op doordeweekse dagen is de keuken gesloten tussen 16:00 – 19:30 uur, maar vrijdag tot en met zondag is de keuken de hele dag geopend!

Locatie
C/ del Cobertís dels Brodadors 5
46001 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m donderdag: 13.30 – 16.00 uur en van 19.30 – 00.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 13.30 – 00.00 uur

Pintxo i Trago

In het centrum van Valencia vind je het restaurant Pintxo i Trago. Pintxos zijn sneetjes brood met daarop een topping en een stokje erdoorheen. Oorspronkelijk komen Pintxos uit Noord-Spanje. De producten die Pintxo i Trago gebruiken zijn vers en komen direct van Mercado Central, verser dan dat wordt het niet! Naast een breed assortiment aan pintxos hebben ze ook veel verschillende wijnen en bieren die je goed kan combineren met de pintxos. Buiten de pintxos om hebben ze ook nog andere tapas gerechtjes die je kan bestellen van de kaart. Tip! Bewaar je stokjes van de pintxos, aan het eind worden vaak de stokjes geteld en op basis daarvan reken je af. 

Locatie 
Pl. Redona 9
46001 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 10.00 – 00-00 uur 

Comments are closed.