Fallas rondleiding

Onderwerpen

Wie tijdens Las Fallas in Valencia is, kan niet om dit overweldigende festival heen. Wij nemen je graag wandelend mee tijdens onze Fallas rondleiding, zodat je het feest op een unieke manier beleeft. Dit geweldige straatfeest bereikt zijn hoogtepunt tussen 15 en 19 maart, wanneer spectaculaire, metershoge poppen op straat te bewonderen zijn. Ga met ons mee op Fallas tour en waan jezelf in de betoverende wereld van Las Fallas. 

> Ga direct naar ons boekingsformulier om de Fallas rondleiding te reserveren, bel naar (0034) 613 281 461 of stuur een Whatsapp berichtje.

Tijdens de Fallas tour nemen onze enthousiaste gidsen je onder andere mee naar één van de wijken in Valencia waar Fallas uitbundig gevierd wordt. Gedurende de Fallas tour vertelt de gids je meer over het ontstaan, wandel je langs enkele ‘fallas’, maak je kennis met typisch Valenciaanse lekkernijen en nemen we je mee naar de indrukwekkende verlichte straten. Uiteraard geven we je ook nog nuttige tips mee voor tijdens je verblijf in Valencia. Kortom: een complete Fallas ervaring! 

Bezoek een echte Fallas-wijk!

Tijdens de Fallas tour neemt de gids je wandelend mee naar het epicentrum van het feest. Samen gaan jullie op pad in een wijk waar de mooiste poppen te bewonderen zijn. Heel Valencia ademt vrolijkheid en feestelijkheid en dat merk je aan alle geuren, kleuren en geluiden om je heen. De Valencianen zijn maar wat trots op Las Fallas, het is namelijk een typische Valenciaanse aangelegenheid.

Kom meer te weten over de Fallas beelden

Volgens ons is er niets leuker dan daadwerkelijk iets te weten te komen over deze unieke traditie. Tijdens de Fallas tour kom je steeds meer te weten over de gebruiken tijdens dit festival. Ook de uitleg over de betekenis van iedere pop ontbreekt niet. Want ze zien er niet alleen fenomenaal uit, ze hebben ook een betekenis! Vaak worden actuele onderwerpen satirisch en spottend uitgebeeld. De inwoners van Valencia laten nogal graag hun mening doorschemeren en tijdens Las Fallas blijkt dit eens te meer. Wat een geluk dat ze dit door het maken van die schitterende poppen doen!

Straten vol met lichtjes

Tijdens Fallas lijken de straten van Valencia wel een sprookjesdecor, zo mooi zijn ze verlicht! Om er nog een klein schepje bovenop te doen zijn er ieder jaar diverse straten die fanatiek strijden om de mooiste lichtshow van de stad te hebben. Op het ritme van muzikale klanken gaan de duizenden lichtjes aan en uit en zo wordt er een bijzonder kleurrijk spektakel gecreëerd. Het zou kunnen dat de lichtshows qua tijdstip niet tijdens de Fallas rondleiding plaatsvinden, maar geen nood, iedere avond worden ze per straat enkele keren herhaald, zodat je kan gaan kijken wanneer jou dat het beste uitkomt.

Valenciaanse lekkernijen proeven

Los van alle pracht en praal om je heen, bijvoorbeeld de prachtige dames in traditionele klederdracht, is er ook het nodige te proeven tijdens dit feest. De geur van al dat lekkers komt je op alle hoeken tegemoet. Gedurende de Fallas tour verrast de gids je met een typische, Valenciaanse traktatie. Wat dat is? Dat houden we natuurlijk nog even geheim!

Praktische informatie Fallas rondleiding

Startpunt
Startlocatie: bij de Verrassend Valencia winkel in de wijk Ruzafa (Calle Cuba 34)

Tijd
Starttijd: om 12.00 uur en/of 15.30 uur, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen
Duur: ongeveer 1,5 uur

Prijs
Prijs: €24,50 per persoon
Inclusief: Nederlandstalige gids + typisch Valenciaanse proefverrassing

Overig
Van tevoren aanmelden voor de Fallas tour is verplicht.

Privé Fallas tour
De Fallas tour is ook privé mogelijk. Tijdstip en prijs in overleg.

Gids Joeska over de fallas rondleiding

Fallas is uniek! Het is namelijk niet ‘zomaar’ een straatfeest. Je herkent de stad niet meer terug. Naast de prachtig verlichte straten, talloze eet- en drinktentjes en dj’s op straat, zit er veel meer achter Fallas dan je in eerste instantie zou denken. Rond de 400 straten zijn afgesloten voor de meest prachtige Fallas. Achter elke Falla zit een boodschap en een verhaal. Wat ik zo speciaal vind, is dat je er naar kan blijven kijken. Hoe langer je naar een Falla kijkt, hoe meer je iedere keer ziet.

Ik had dit jaar een aantal favoriete Fallas, want ze zijn stuk voor stuk prachtig. Een van mijn favorieten stond in de straat van Verrassend Valencia en was van de Falla Cuba-Literat Azorin. De Falla heette ‘Quiéreme Loca en je ziet hier allemaal personen en figuren in terug die door de maatschappij als ‘gek’ zijn bestempeld, maar wel doorslaggevend zijn geweest in de ontwikkeling van kunst, literatuur en wetenschap. Zo zag je in het midden de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, waar de uitspraak ‘Quiéreme loca, porque cuerda no sabría como amar’ vandaan komt, wat ‘houd van mijn gekheid, want ik zou niet weten hoe ik moet liefhebben’ betekent. Verder zien we Galileo Galilei, een aap bovenop boeken van Darwin, Don Quixotte en zelfs onze eigen Vincent van Gogh in de Falla terug. 

Ik vind het leuk om de mensen tijdens de Fallas tour juist niet de dingen te vertellen die ook op internet te vinden zijn. Tijdens de opbouw van de fallas ga ik graag in gesprek te gaan met mensen van de Falla vereniging of zelfs de kunstenaar zelf om zo het complete verhaal te horen. Zo heb ik dit jaar de kunstenaar gesproken van een Falla in de categorie Especial in de wijk Canovas. Hij vertelde mij het verhaal achter de Falla en wat je er allemaal in terug kon zien (zoveel dingen die je in eerste instantie echt niet ziet), hoe tof is dat!

Tijdens de fallas rondleiding komen we vaak nog een band tegen met vrolijke muziek, zien we grote pannen paella midden op straat en zien we falleras in de meest prachtige jurken. Elke rondleiding is weer een belevenis! Wist je dat in 2024 in het slot weekend er 1,3 miljoen mensen de stad hebben bezocht en alle Fallasbeelden bij elkaar bijna 9 miljoen euro hebben gekost. Graag neem ik je volgend jaar weer mee in de bijzondere wereld van Fallas!

Tips

Houd er rekening mee dat je de Fallas tour kunt reserveren afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen en dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Neem snel contact met ons op om te weten of er nog een plekje voor je vrij is!

Hoe boek je een Fallas tour van Verrassend Valencia?

  • E-mail: shop@verrassendvalencia.nl
  • Telefoon: (0034) 613 281 461
  • Stuur ons een Whatsapp berichtje
  • Onderstaand boekingsformulier