Fallas rondleiding

Wie tijdens Las Fallas in Valencia is, kan niet om dit overweldigende festival heen. Wij nemen je graag wandelend mee tijdens onze Fallas rondleiding, zodat je het feest op een unieke manier beleeft. Dit geweldige straatfeest bereikt zijn hoogtepunt tussen 15 en 19 maart, wanneer spectaculaire, metershoge poppen op straat te bewonderen zijn. Ga met ons mee op Fallas tour en waan jezelf in de betoverende wereld van Las Fallas. 

Tijdens de Fallas tour nemen onze enthousiaste gidsen je onder andere mee naar één van de wijken in Valencia waar Fallas uitbundig gevierd wordt. Gedurende de Fallas tour vertelt de gids je meer over het ontstaan, wandel je langs enkele ‘fallas’, maak je kennis met typisch Valenciaanse lekkernijen en nemen we je mee naar de indrukwekkende verlichte straten. Uiteraard geven we je ook nog nuttige tips mee voor tijdens je verblijf in Valencia. Kortom: een complete Fallas ervaring! 

> Ga direct naar ons boekingsformulier om de Fallas rondleiding te reserveren, bel naar (0034) 613 281 461 of stuur een Whatsapp berichtje.

Bezoek een echte Fallas-wijk!

Tijdens de Fallas tour neemt de gids je wandelend mee naar het epicentrum van het feest. Samen gaan jullie op pad in een wijk waar de mooiste poppen te bewonderen zijn. Heel Valencia ademt vrolijkheid en feestelijkheid en dat merk je aan alle geuren, kleuren en geluiden om je heen. De Valencianen zijn maar wat trots op Las Fallas, het is namelijk een typische Valenciaanse aangelegenheid.

Kom meer te weten over de Fallas beelden

Volgens ons is er niets leuker dan daadwerkelijk iets te weten te komen over deze unieke traditie. Tijdens de Fallas tour kom je steeds meer te weten over de gebruiken tijdens dit festival. Ook de uitleg over de betekenis van iedere pop ontbreekt niet. Want ze zien er niet alleen fenomenaal uit, ze hebben ook een betekenis! Vaak worden actuele onderwerpen satirisch en spottend uitgebeeld. De inwoners van Valencia laten nogal graag hun mening doorschemeren en tijdens Las Fallas blijkt dit eens te meer. Wat een geluk dat ze dit door het maken van die schitterende poppen doen!

Straten vol met lichtjes

Tijdens Fallas lijken de straten van Valencia wel een sprookjesdecor, zo mooi zijn ze verlicht! Om er nog een klein schepje bovenop te doen zijn er ieder jaar diverse straten die fanatiek strijden om de mooiste lichtshow van de stad te hebben. Op het ritme van muzikale klanken gaan de duizenden lichtjes aan en uit en zo wordt er een bijzonder kleurrijk spektakel gecreëerd. Het zou kunnen dat de lichtshows qua tijdstip niet tijdens de Fallas rondleiding plaatsvinden, maar geen nood, iedere avond worden ze per straat enkele keren herhaald, zodat je kan gaan kijken wanneer jou dat het beste uitkomt.

Valenciaanse lekkernijen proeven

Los van alle pracht en praal om je heen, bijvoorbeeld de prachtige dames in traditionele klederdracht, is er ook het nodige te proeven tijdens dit feest. De geur van al dat lekkers komt je op alle hoeken tegemoet. Gedurende de Fallas tour verrast de gids je met een typische, Valenciaanse traktatie. Wat dat is? Dat houden we natuurlijk nog even geheim!

Praktische informatie Fallas rondleiding

Startpunt
Startlocatie: bij de Verrassend Valencia winkel in de wijk Ruzafa (Calle Cuba 34)

Tijd
Starttijd: om 12.00 uur en/of 15.30 uur, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen
Duur: ongeveer 1,5 uur

Prijs
Prijs: €24,50 per persoon
Inclusief: Nederlandstalige gids + typisch Valenciaanse proefverrassing

Overig
Van tevoren aanmelden voor de Fallas tour is verplicht.

Privé Fallas tour
De Fallas tour is ook privé mogelijk. Tijdstip en prijs in overleg.

Tips

Houd er rekening mee dat je de Fallas tour kunt reserveren afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen en dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Neem snel contact met ons op om te weten of er nog een plekje voor je vrij is!

Hoe boek je een Fallas tour van Verrassend Valencia?

E-mail: shop@verrassendvalencia.nl
Telefoon: (0034) 613 281 461
– Stuur ons een Whatsapp berichtje
Onderstaand boekingsformulier

  Je naam (verplicht)

  Je emailadres (verplicht)

  Je telefoonnummer

  Op welke datum wil je de activiteit reserveren?

  Voor hoeveel personen wil je de activiteit reserveren?

  Vragen of opmerkingen?

  14 COMMENTS

  1. Magda & Hans
   maart 21, 2018 11:24 Beantwoorden

   Geachte dames, heren,

   Uw rondleiding met gids Chris was een zeer geslaagde , mede dankzij haar enthousiasme en deskundige uitleg !!

   We hebben zeer genoten, met vriendelijke groet, Magda & Hans

  2. Paul en Ingeborg
   maart 29, 2015 10:22 Beantwoorden

   De Fallas rondleiding was fantastisch.
   Echt superleuk en leerzaam. Een must voor iedereen die tijdens de Fallas naar Valencia gaat.
   Nogmaals hartelijk bedankt Roos!

  3. jannie
   maart 25, 2015 12:20 Beantwoorden

   Wij waren met 4 vriendinnen en hebben genoten van de fallas rondleiding..
   Vooral door Roos haar enthousiasme, haar spontaniteit en haar uitleg en door de vele tips die we gekregen hebben.
   Nu keken we de volgende dagen met andere ogen naar de beelden, de processie en de jurken.
   Deze rondleiding is een aanrader voor iedereen.
   Roos bedankt

  4. Lei en Nicolette
   maart 22, 2015 20:25 Beantwoorden

   helemaal eens met recensie John. de rondleiding was niet alleen leerzaam, maar het enthousiasme van Roos werkte heel aanstekelijk. En we begrepen meer van de voor buitenstaanders soms wat onbegrijpelijke humor, die verstopt zit in veel Fallasafbeeldingen. Bij ons bezoek aan Valencia was jullie website ook een belangrijke wegwijzer. Kortom: dankzij verrassend Valencia is onze Fallasweek in Valencia nog completer geweest! Als we nog eens terugkomen zullen we zeker een beroep op jullie doen bij een nieuwe zoektocht naar verborgen plekjes.

  5. Marjon & Hans
   maart 22, 2015 12:54 Beantwoorden

   Leuke rondleiding, veel interessante feiten. Ook als je de stad kent een mooie aanvulling. Absoluut de moeite waard.

  6. Gerard en Annelies
   maart 22, 2015 11:49 Beantwoorden

   Wij hadden met ons gezin (10 personen) een “privé”rondleiding langs de Fallas poppen met Petra. Blij dat we dit op de eerste dag hebben gedaan, omdat we nu in elk geval de verhalen achter het Fallasfeest, de poppen, de processies, de prachtige kleding met name van de dames, te weten zijn gekomen. Ook via Verrassend Valencia kom je heel veel te weten.
   Rondleiding is écht een aanrader.

  7. Jos en Heleen
   maart 21, 2015 23:05 Beantwoorden

   De Fallas-tour had voor ons echt meerwaarde tijdens ons verblijf. Ondanks dat wij ook de fallasgids van de site hadden, en dus al veel informatie over het feest zelf. Roos gaf ons nog veel extra info over verschillende fallas en ook waar we moesten zijn.
   Dat alles met veel enthousiasme. Ik kan iedereen deze tour aan bevelen.

  8. Camille en Jeannine
   maart 20, 2015 16:24 Beantwoorden

   Graag zouden wij u bedanken voor uw geweldige rondleiding in Valencia bij de “las Fallas”.
   Prachtige uitleg van een even prachtige gids. Proficiat, een aanrader voor iedereen. Doe zo verder en wellicht tot volgend jaar.

  9. april 02, 2014 20:53 Beantwoorden

   We hebben een ontzettend leuke tour gehad door Russafa een heel kleurrijke wijk waar de Fallas het intensiefst beleefd wordtd. Leuke en enthousiaste uitleg gekregen van Roos. Ondanks dat ik al eens eerder met Spanjaarden bij de Fallas was, was deze tour echt een leuke aanvulling of ons verblijf in Valencia. Een aanrader dus!

  10. Lawrence en Diana
   april 02, 2014 14:15 Beantwoorden

   Heel hartelijk dank Roos voor de fijne rondleiding langs de Falles poppen
   tijdens het Falles feest.
   Mede daardoor keken wij met andere ogen naar de poppen.
   Ook aan jouw site, Verrassend Valencia, hebben wij veel gehad.
   We gaan elkaar vast nog wel eens zien.

   groetjes,

   Lawrence en Diana

  11. Annemarie
   maart 28, 2014 22:42 Beantwoorden

   Dit jaar (2014) hebben wij de Fallas bezocht. Absolute topper was de rondleiding van Roos waarin zij met veel enthousiasme over de Fallas en de mooie beelden en de tradities vertelde. We hebben dingen gezien die we op eigen houtje nooit hadden ontdekt, en hebben na de tour nog heerlijk door de wijk geslenterd die zij ook aanraadde. Door deze rondleiding zijn de Fallas veel meer gaan leven voor ons, dank je wel Roos!

  12. Leo Pappot
   maart 22, 2014 07:32 Beantwoorden

   Mijn vrouw en ik hebben dit jaar de Fallas feesten in Valencia bezocht. Op maandagavond hebben wij de tour met Roos gemaakt. Dit is beslist een aanrader voor iedere Nederlander. Met veel enthousiasme verteld Roos over het ontstaan van dit volksfeest. Ook de uitleg bij de verschillende Fallas beeldengroepen is fijn, want als je het Spaans niet beheerst mis je de betekenis van alles .Wij waren blij voor deze tour gekozen te hebben. Leuk en de moeite waard. Als we ooit weer in Valencia komen zullen we zeker van de kennis en tips van Roos gebruik maken.

   Roos, ga zo door.

  13. Robert-Jan
   maart 21, 2014 20:53 Beantwoorden

   Deze rondleiding is een goede toevoeging wanneer je tijdens las fallas valencia bezoekt.
   tijdens een leuke en gezellige wandeling word er veel verteld over de fallas (vooral de betekenis is voor niet spanjaarden moeilijk te achterhalen), de verschillende evenementen en de locaties waar je zeker naartoe moet gaan. Daarnaast nog een lekkere traktatie en direct een vraagbaak voor alles wat je over valencia/las fallas wilt weten.

  14. John
   maart 16, 2014 21:56 Beantwoorden

   Deze tour is echt een aanrader voor iedereen die Valencia bezoekt tijdens
   Las Fallas. Met veel enthousiasme en kennis van zaken legt Roos uit hoe
   het nou zit met die prachtige beelden in het algemeen en een aantal op de route in het bijzonder. Onderweg gesnoept van heerlijke vers gebakken churros en bunelos. De aangereikte tips nodigen uit voor opvolging. Volgend jaar ben ik weer van de partij met de Fallas en ga zeker weer op pad met
   VerrassendValencia.nl. Roos, bedankt voor de leuke rondleiding!

  Laat een review achter