Fallas rondleiding

Wie tijdens Las Fallas in Valencia is, kan niet om dit overweldigende festival heen. Wij nemen je graag mee tijdens onze Fallas rondleiding, zodat je het feest op een unieke manier beleeft. Dit geweldige straatfeest bereikt zijn hoogtepunt tussen 14 en 19 maart, wanneer spectaculaire, metershoge poppen op straat te bewonderen zijn. Ga met ons mee en waan jezelf in de betoverende wereld van Las Fallas. 

Onze enthousiaste gidsen nemen je onder andere mee naar één van de wijken in Valencia waar Fallas uitbundig gevierd wordt. Gedurende de rondleiding vertelt de gids je meer over het ontstaan, wandel je langs enkele ‘fallas’ van 2020, maak je kennis met typisch Valenciaanse lekkernijen en nemen we je mee naar de indrukwekkende verlichte straten. Uiteraard geven we je ook nog nuttige tips mee voor tijdens je verblijf in Valencia. Kortom: een complete Fallas ervaring! 

> Ga direct naar ons boekingsformulier of bel naar (0034) 644384403 voor de beschikbaarheid van de Fallas rondleiding.

Fallas rondleiding door Verrassend Valencia

Bezoek een echte Fallas-wijk!

De gids neemt je mee naar het epicentrum van het feest. Samen gaan jullie op pad in een wijk waar de mooiste poppen te bewonderen zijn. Heel Valencia ademt vrolijkheid en feestelijkheid en dat merk je aan alle geuren, kleuren en geluiden om je heen. De Valencianen zijn maar wat trots op Las Fallas, het is namelijk een typische Valenciaanse aangelegenheid.

Kom meer te weten over de Fallas beelden

Volgens ons is er niets leuker dan daadwerkelijk iets te weten te komen over deze unieke traditie. Tijdens de rondleiding kom je steeds meer te weten over de gebruiken tijdens dit festival. Ook de uitleg over de betekenis van iedere pop ontbreekt niet. Want ze zien er niet alleen fenomenaal uit, ze hebben ook een betekenis! Vaak worden actuele onderwerpen satirisch en spottend uitgebeeld. De inwoners van Valencia laten nogal graag hun mening doorschemeren en tijdens Las Fallas blijkt dit eens te meer. Wat een geluk dat ze dit door het maken van die schitterende poppen doen!

Straten vol met lichtjes

De straten van Valencia lijken wel een sprookjesdecor, zo mooi zijn ze verlicht. Om er nog een klein schepje bovenop te doen zijn er ieder jaar diverse straten die fanatiek strijden om de mooiste lichtshow van de stad te hebben. Op het ritme van muzikale klanken gaan de duizenden lichtjes aan en uit en zo wordt er een bijzonder kleurrijk spektakel gecreëerd. Het zou kunnen dat de lichtshows qua tijdstip niet tijdens de rondleiding plaatsvinden, maar geen nood, iedere avond worden ze per straat enkele keren herhaald, zodat je kan gaan kijken wanneer jou dat het beste uitkomt.

Fallas rondleiding Valencia met tips

Valenciaanse lekkernijen proeven

Los van alle pracht en praal om je heen, bijvoorbeeld de prachtige dames in traditionele klederdracht, is er ook het nodige te proeven tijdens dit feest. De geur van al dat lekkers komt je op alle hoeken tegemoet. Gedurende de rondleiding verrast de gids je met een typische, Valenciaanse traktatie. Wat dat is? Dat houden we natuurlijk nog even geheim!

Fallas rondleiding

Waar?
Start locatie: voor het Estación del Norte, onder de adelaar. Dit is het treinstation naast metrohalte Xativa.

Tijd
Starttijd: 17.30 of 18.00 uur
Duur: ongeveer 1,5 uur

Wat kost de Fallas rondleiding
Prijs: €17,50 per persoon
Inclusief: Nederlandstalige gids + typisch Valenciaanse proefverrassing

Overig
– Een Fallas rondleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
– De Fallas rondleiding tour kun je van 14 – 19 maart reserveren afhankelijk van beschikbaarheid van de gidsen.

¡Fallasgids 2020!

Wist je dat Verrassend Valencia elk jaar een digitale Fallasgids samenstelt? In de gids kun je meer lezen over Las Fallas en je vast voorbereiden op een grootste spektakel van Valencia. De gids wordt ieder jaar met zorg samengesteld en afgestemd op het programma van dat jaar.

Op dit moment is de Fallasgids niet bestelbaar. Als je een bericht wilt ontvangen zodra de Fallasgids 2020 verschijnt, stuur dan een mail naar info@verrassendvalencia.nl.

Tips

– Ben je op zoek naar een hele bijzondere en unieke Fallas ervaring? Verrassend Valencia biedt je de mogelijkheid om één dag als Fallero (heren) of als Fallera (dames) mee te lopen met een authentieke Fallas vereniging. Kijk voor meer informatie op de Fallero/a voor 1 dag pagina.
– Houd er rekening mee dat je kunt reserveren afhankelijk van beschikbaarheid van de gidsen en dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is;
– Het is ook mogelijk om Nit del Foc (het vuurwerkspektakel op 18 maart) te zien vanaf het balkon van Palau de les Artes inclusief een rondleiding en een drankje en een hapje. Kijk op Nit del Foc voor meer informatie.

Hoe boek je een Fallas rondleiding van Verrassend Valencia?

E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Telefoon: (0034) 644384403
Onderstaand boekingsformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

14 COMMENTS

 1. Magda & Hans
  maart 21, 2018 11:24 Beantwoorden

  Geachte dames, heren,

  Uw rondleiding met gids Chris was een zeer geslaagde , mede dankzij haar enthousiasme en deskundige uitleg !!

  We hebben zeer genoten, met vriendelijke groet, Magda & Hans

 2. Paul en Ingeborg
  maart 29, 2015 10:22 Beantwoorden

  De Fallas rondleiding was fantastisch.
  Echt superleuk en leerzaam. Een must voor iedereen die tijdens de Fallas naar Valencia gaat.
  Nogmaals hartelijk bedankt Roos!

 3. jannie
  maart 25, 2015 12:20 Beantwoorden

  Wij waren met 4 vriendinnen en hebben genoten van de fallas rondleiding..
  Vooral door Roos haar enthousiasme, haar spontaniteit en haar uitleg en door de vele tips die we gekregen hebben.
  Nu keken we de volgende dagen met andere ogen naar de beelden, de processie en de jurken.
  Deze rondleiding is een aanrader voor iedereen.
  Roos bedankt

 4. Lei en Nicolette
  maart 22, 2015 20:25 Beantwoorden

  helemaal eens met recensie John. de rondleiding was niet alleen leerzaam, maar het enthousiasme van Roos werkte heel aanstekelijk. En we begrepen meer van de voor buitenstaanders soms wat onbegrijpelijke humor, die verstopt zit in veel Fallasafbeeldingen. Bij ons bezoek aan Valencia was jullie website ook een belangrijke wegwijzer. Kortom: dankzij verrassend Valencia is onze Fallasweek in Valencia nog completer geweest! Als we nog eens terugkomen zullen we zeker een beroep op jullie doen bij een nieuwe zoektocht naar verborgen plekjes.

 5. Marjon & Hans
  maart 22, 2015 12:54 Beantwoorden

  Leuke rondleiding, veel interessante feiten. Ook als je de stad kent een mooie aanvulling. Absoluut de moeite waard.

 6. Gerard en Annelies
  maart 22, 2015 11:49 Beantwoorden

  Wij hadden met ons gezin (10 personen) een “privé”rondleiding langs de Fallas poppen met Petra. Blij dat we dit op de eerste dag hebben gedaan, omdat we nu in elk geval de verhalen achter het Fallasfeest, de poppen, de processies, de prachtige kleding met name van de dames, te weten zijn gekomen. Ook via Verrassend Valencia kom je heel veel te weten.
  Rondleiding is écht een aanrader.

 7. Jos en Heleen
  maart 21, 2015 23:05 Beantwoorden

  De Fallas-tour had voor ons echt meerwaarde tijdens ons verblijf. Ondanks dat wij ook de fallasgids van de site hadden, en dus al veel informatie over het feest zelf. Roos gaf ons nog veel extra info over verschillende fallas en ook waar we moesten zijn.
  Dat alles met veel enthousiasme. Ik kan iedereen deze tour aan bevelen.

 8. Camille en Jeannine
  maart 20, 2015 16:24 Beantwoorden

  Graag zouden wij u bedanken voor uw geweldige rondleiding in Valencia bij de “las Fallas”.
  Prachtige uitleg van een even prachtige gids. Proficiat, een aanrader voor iedereen. Doe zo verder en wellicht tot volgend jaar.

 9. april 02, 2014 20:53 Beantwoorden

  We hebben een ontzettend leuke tour gehad door Russafa een heel kleurrijke wijk waar de Fallas het intensiefst beleefd wordtd. Leuke en enthousiaste uitleg gekregen van Roos. Ondanks dat ik al eens eerder met Spanjaarden bij de Fallas was, was deze tour echt een leuke aanvulling of ons verblijf in Valencia. Een aanrader dus!

 10. Lawrence en Diana
  april 02, 2014 14:15 Beantwoorden

  Heel hartelijk dank Roos voor de fijne rondleiding langs de Falles poppen
  tijdens het Falles feest.
  Mede daardoor keken wij met andere ogen naar de poppen.
  Ook aan jouw site, Verrassend Valencia, hebben wij veel gehad.
  We gaan elkaar vast nog wel eens zien.

  groetjes,

  Lawrence en Diana

 11. Annemarie
  maart 28, 2014 22:42 Beantwoorden

  Dit jaar (2014) hebben wij de Fallas bezocht. Absolute topper was de rondleiding van Roos waarin zij met veel enthousiasme over de Fallas en de mooie beelden en de tradities vertelde. We hebben dingen gezien die we op eigen houtje nooit hadden ontdekt, en hebben na de tour nog heerlijk door de wijk geslenterd die zij ook aanraadde. Door deze rondleiding zijn de Fallas veel meer gaan leven voor ons, dank je wel Roos!

 12. Leo Pappot
  maart 22, 2014 07:32 Beantwoorden

  Mijn vrouw en ik hebben dit jaar de Fallas feesten in Valencia bezocht. Op maandagavond hebben wij de tour met Roos gemaakt. Dit is beslist een aanrader voor iedere Nederlander. Met veel enthousiasme verteld Roos over het ontstaan van dit volksfeest. Ook de uitleg bij de verschillende Fallas beeldengroepen is fijn, want als je het Spaans niet beheerst mis je de betekenis van alles .Wij waren blij voor deze tour gekozen te hebben. Leuk en de moeite waard. Als we ooit weer in Valencia komen zullen we zeker van de kennis en tips van Roos gebruik maken.

  Roos, ga zo door.

 13. Robert-Jan
  maart 21, 2014 20:53 Beantwoorden

  Deze rondleiding is een goede toevoeging wanneer je tijdens las fallas valencia bezoekt.
  tijdens een leuke en gezellige wandeling word er veel verteld over de fallas (vooral de betekenis is voor niet spanjaarden moeilijk te achterhalen), de verschillende evenementen en de locaties waar je zeker naartoe moet gaan. Daarnaast nog een lekkere traktatie en direct een vraagbaak voor alles wat je over valencia/las fallas wilt weten.

 14. John
  maart 16, 2014 21:56 Beantwoorden

  Deze tour is echt een aanrader voor iedereen die Valencia bezoekt tijdens
  Las Fallas. Met veel enthousiasme en kennis van zaken legt Roos uit hoe
  het nou zit met die prachtige beelden in het algemeen en een aantal op de route in het bijzonder. Onderweg gesnoept van heerlijke vers gebakken churros en bunelos. De aangereikte tips nodigen uit voor opvolging. Volgend jaar ben ik weer van de partij met de Fallas en ga zeker weer op pad met
  VerrassendValencia.nl. Roos, bedankt voor de leuke rondleiding!

Laat een review achter