Dagtrips

Onderwerpen

Wanneer je álle highlights in de stad Valencia hebt gezien en wat langer in Valencia verblijft, vind je het misschien wel leuk om een dagtrip te maken in de omgeving van Valencia. En dat is een heel goed idee want in de omgeving van Valencia zijn veel mooie bezienswaardigheden die leuk zijn om een dagje naartoe te gaan. Hieronder vind je een handig overzicht van dagtrips in de omgeving Valencia die zeker de moeite waard zijn!

Kastelen

De provincie Valencia bevat een groot aantal mooie kastelen en forten die je kunt bekijken. Als je gek bent op kastelen dan kun je je hart in de provincie Valencia zeker ophalen. De Comunidad Valencia is vroeger in handen geweest van verschillende volkeren waardoor een hoop kastelen van Romeinse of Moorse oorsprong zijn. De kastelen liggen allemaal op maximaal 1,5 uur rijden van Valencia en zijn dus perfect voor een kort uitstapje. Of als je meerdere kastelen op een dag wilt bezoeken kun je hier makkelijk een dag mee vullen! Vaak kun je in de kastelen ook nog oude materialen zoals kledij vinden. Soms zijn de kastelen best hoog gelegen waardoor je even een stukje moet klimmen maar wanneer je dan boven komt, zul je zien dat je een geweldig uitzicht hebt over de stad/het dorp waar het kasteel zich bevindt. Ben jij benieuwd welke kastelen er in de provincie Valencia te vinden zijn? Kijk dan op de pagina Kastelen voor een volledig overzicht.

Kloosters

Naast kastelen vind je in de provincie Valencia ook veel prachtige kloosters, vaak in gebieden waar je ook hele mooie (en soms uitdagende) wandelingen kunt maken! Via Kloosters kun je de zes mooiste kloosters van de omgeving van Valencia vinden, waarvan er drie ten noorden van de stad liggen en drie ten zuiden. Zeker een aanrader als dagtrip in de omgeving van Valencia.

Grotten van San José

De grotten van San José kunnen eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw dagtripje in de omgeving Valencia. Deze grotten bevinden zich op ongeveer 50 kilometer van Valencia en zijn zeer uniek. In deze grotten vind je namelijk de langst bevaarbare ondergrondse rivier van Europa. Het leuke is ook dat je in deze grotten een deel te voet aflegt en een deel varend in een bootje. Niet alleen de grotten zijn leuk om te bezoeken, ook rondom de grotten is genoeg te doen. Klim naar het uitkijkpunt en geniet van het uitzicht over Vall d’Uixó en de zee of neem een verfrissende duik in het zwembad dat voor de grotten ligt. Kijk voor alle informatie over de grotten van San José en haar omgeving op de pagina Grotten van San Jose.

Top 5 uitstapjes

In de omgeving van Valencia zijn zó veel leuke dingen te doen. Wanneer je maar een paar dagen verblijft in Valencia is het onmogelijk om alles te bekijken wat de omgeving van Valencia te bieden heeft. Daarom hebben wij een top 5 van dagtrips in de omgeving Valencia gemaakt zodat je de leukste dingen mee kunt maken tijdens jouw verblijf in Valencia. Wat dacht je van genieten op het strand dat al meerdere keren is verkozen tot mooiste strand van Spanje? Bekijk het volledige overzicht via onze pagina Top 5 uitstapjes.

Montanejos

Helderblauwe warmwaterbronnen, berglandschap, kabbelende riviertjes… Montanejos is als je het ons vraagt een echt paradijs. Het hele jaar door ligt de temperatuur van de warmwaterbronnen rond de 25 graden. In de winter lekker warm, in de zomer heerlijk verkoelend! Je kunt er raften, fietsen, hiken of dobberen in het heldere water. Er zijn meerdere bronnen waarvan Fuente de Los Baños één van de meest spectaculaire is. Het dorpje Montanejos zelf is charmant, maar verder niet erg bijzonder. Tip: breng bij een bezoek aan een warmwaterbron waterschoenen mee. Wil je meer lezen over onder andere Montanejos, sportieve bezigheden en de bereikbaarheid. Dat kan op de pagina Montanejos.

Via Verde

Via Verde Ojos Negros is het langste spoorfietspad van heel Spanje en daarnaast ook één van de mooiste routes die je kan fietsen in de regio Valencia. Deze dagtocht neemt je mee naar de bijzondere plekken net buiten de stad die onder de toeristen nog onbekend zijn. Tijdens de fietsroute kom je langs een prachtig landschap waar je je ogen bij uitkijkt. Je fietst over mooie spoorbruggen, je gaat onder tunnels door en komt langs verlaten stationnetjes. Met andere woorden, je komt zoveel moois tegen! Tijdens de route is er genoeg tijd om ergens in één van de voorbijgaande dorpjes een lekkere lunch mee te pakken of ergens lekker de picknick te houden. Als je lekker doorgetrapt hebt is er aan het einde van de route nog tijd om lekker af te koelen bij ‘El Salto de la Novia’ een spectaculaire waterval. Wil je meer lezen over de Via Verde dagtrip? Dan kan dat op de pagina Via Verde Valencia