Dagtrips

Wanneer je álle highlights in de stad Valencia hebt gezien en wat langer in Valencia verblijft vind je het misschien wel leuk om een dagtrip te maken in de omgeving van Valencia. En dat is een heel goed idee want in de omgeving van Valencia zijn veel mooie bezienswaardigheden die leuk zijn om een dagje naartoe te gaan. Hieronder vind je een handig overzicht van dagtrips die zeker de moeite waard zijn!

Kastelen

De provincie Valencia bevat een groot aantal mooie kastelen en forten die je kunt bekijken. Als je gek bent op kastelen dan kun je je hart in de provincie Valencia zeker ophalen. De Comunidad Valencia is vroeger in handen geweest van verschillende volkeren waardoor een hoop kastelen van Romeinse of Moorse oorsprong zijn. De kastelen liggen allemaal op maximaal 1,5 uur rijden van Valencia en zijn dus perfect voor een kort uitstapje (of als je meerdere kastelen op een dag wilt bezoeken kun je hier makkelijk een dag mee vullen!). Vaak kun je in de kastelen ook nog oude materialen zoals kledij vinden. Soms zijn de kastelen best hoog gelegen waardoor je even een stukje moet klimmen maar wanneer je dan boven komt zul je zien dat je een geweldig uitzicht hebt over de stad/het dorp waar het kasteel zich bevindt. Ben jij benieuwd welke kastelen er in de provincie Valencia te vinden zijn? Kijk dan op deze pagina voor een volledig overzicht.

kastelen-omgeving

Grotten van San José

De grotten van San José kunnen eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw uitstapje in de omgeving Valencia. Deze grotten bevinden zich op 50 km van Valencia en zijn zeer uniek want in deze grotten vind je namelijk de langst bevaarbare ondergrondse rivier van Europa. Het leuke is ook dat je in deze grotten een deel te voet aflegt en een deel varend in een bootje. Niet alleen de grotten zijn leuk om te bezoeken, ook rondom de grotten is genoeg te doen. Klim naar het uitkijkpunt en geniet van het uitzicht over Vall d’Uixó en de zee of neem een verfrissende duik in het zwembad dat voor de grotten ligt. Kijk voor alle informatie over de grotten van San José en haar omgeving op deze pagina.

grotten-san-jose

Top 5 uitstapjes

In de omgeving van Valencia zijn zó veel leuke dingen te doen. Wanneer je maar een paar dagen verblijft in Valencia is het onmogelijk om alles te bekijken wat de omgeving van Valencia te bieden heeft. Daarom hebben wij een top 5 van uitstapjes gemaakt zodat je de leukste dingen mee kunt maken tijdens jouw verblijf in Valencia. Wat dacht je van genieten op het strand dat al meerdere keren is verkozen tot mooiste strand van Spanje? Kijk voor het volledige overzicht van onze top 5 uitstapjes op deze pagina.

javea-strand

Comments are closed.