Parkeren in Valencia

Als je met de auto naar Valencia gaat, is het handig om te weten waar je jouw auto kwijt kunt. Daarom heeft Verrassend Valencia een aantal parkeermogelijkheden en tips voor jou op een rijtje gezet.

Parkeergarage zoeken

Op deze website kun je zoeken naar parkeerplekken in Valencia door het adres in te vullen waar je graag zou willen parkeren. De prijs per uur en per dag worden aangegeven net als het exacte adres van de parkeergarage. Bovendien kun je de verwachte kosten ook apart uitrekenen op de site. De prijs ligt meestal rond €2,50 per uur en €22,00 per dag.

Lijst van parkeergarages in het centrum

Lys Sl – Calle Martínez Cubells 5, 46002 Valencia
Bisbal E Hijos Sl – Calle Xàtiva 5, 46002 Valencia
San Agustin -Plaza San Agustín (zonder nummer), 46002 Valencia
Metropark – Plaza Tetuán (zonder nummer), 46003 Valencia
Empark aparcamiento y Servicios – Calle Cirilo Amorós 8, 46004 Valencia
Cyesa – Calle Colón 60, 46004 Valencia
Destro Sa – Calle Isabel La Católica 8, 46004 Valencia
Amparo Burdeos Mar – Calle Pizarro 28-30, 46004 Valencia
Metropark Apa – Plaza Porta De La Mar (zonder nummer), 46004 Valencia
H.R. Perez – Calle Almirante Cadarso 15, 46005 Valencia
Garaje Park San Jose – Calle Burriana 27, 46005 Valencia
Galeria Jorge Juan – Jorge Juan, 21, 46004 Valencia
El Corte Inglés – Calle Colón 27, 46004 Valencia
Garaje Astoria – Calle Cádiz 34, 46006 Valencia
Pizarro Doce – Carrer de Pizarro, 12, 46004 Valencia
Aparcamiento Mercado de Colón – Calle Martínez Ferrando, 46004 Valencia

P+R parkeren

Deze parkeerplaatsen zijn dichtbij metrostations die iets buiten het centrum liggen. Je kunt er gratis parkeren en daarna kun je een metrokaartje kopen en de metro pakken naar het centrum of waar je dan ook heen wilt. Er zijn parkeerplekken bij de metrostations:
– Lliria
– La Pobla de Vallbona
– L’Eliana
– Massarrojos
– Rocafort
– Empalme
– Valencia Sud
– Paiporta
– Fuente de Jarro
– Seminari-CEU, Bétera
– Paterna
– Santa Rita

Betaald parkeren

In Valencia zijn er verschillende mogelijkheden om op straat een betaalde parkeerplaats te vinden. De parkeervakken waar blauwe lijnen omheen staan, zijn de betaald parkeren zones.

Gratis parkeren

Het is op verschillende plekken mogelijk om gratis te parkeren. Wat bijvoorbeeld een interessante optie kan zijn, is op de ‘Paseo de la Alameda’. De Paseo de la Alameda is langs het Turia park en daardoor vlak naast het historisch centrum gelegen. Handig om te weten is dat er vaak mensen bij de parkeerplekken staan die ‘lege’ parkeerplekken aanwijzen en daar geld voor vragen. Of je geld geeft en hoeveel kun je zelf bepalen. In grote lijnen zijn er twee delen waar je makkelijk kunt parkeren op Paseo de la Alameda. Het stuk tussen de bloemen brug (Puente de los Flores) en de Jardines de Viveros. Bij dit stuk is het wel belangrijk om in gedachte te houden dat er met regelmaat hardloopwedstrijden en processies worden georganiseerd. Hierbij wordt er vaak een bord neergezet dat parkeren op deze dagen verboden is. Mocht je het bord over het hoofd hebben gezien dan wordt je auto weggesleept. Bij het andere deel van Paseo de la Alameda ter hoogte van de Ciudad de les Artes y Ciencas worden naar ons idee minder vaak activiteiten georganiseerd, maar het ligt wel weer wat verder van het centrum af.

Tips

– Als je in een hotel in de stad verblijft, is het handig om van te voren even te kijken of er parkeermogelijkheden zijn. Sommige hotels hebben parkeerplekken waar gasten gratis gebruik van kunnen maken.
– In het geval dat je op zoek gaat naar een parkeerplaats op straat, houd dan in gedachte dat je niet parkeert bij gele lijnen (dit zijn gereserveerde vakken voor bedrijven/laden en lossen/uitritten etc.). Verder is het ook belangrijk dat je even goed kijkt of er geen bordjes in de buurt staan met bijvoorbeeld dat er alleen tussen bepaalde tijden geparkeerd kan worden of dat er een bepaald aantal meter vrij gehouden dient te worden voor laden en lossen.

Comments are closed.