Parkeren in Valencia

Als je met de auto op pad gaat, is het handig om te weten waar je kunt parkeren in Valencia. Zoek je informatie over waar je gratis kunt parkeren, of ben je op zoek naar een parkeergarage? We hebben alle informatie over parkeren in Valencia voor jou op een rijtje gezet.

Plekken om te parkeren in Valencia

Van parkeergarages in het centrum tot gratis parkeren in de buurt van het park: hieronder vind je alle informatie over parkeren in Valencia! We hebben een handig kaartje toegevoegd waar je snel kunt zien waar de parkeergarages, publieke parkeerplekken en tankstations zich bevinden. Is je auto veilig geparkeerd? Dan is het tijd om Valencia te verkennen! Wist je dat dat ook heel goed kan per fiets?

Parkeren in het centrum (rood)

Oeste Parcent
Plaça de Joan de Vila-rasa
46001 Valencia
Prijs: €5,00 per twee uur

Empark
Plaça de Joan de Vila-rasa
46001 Valencia
Prijs: €19,30 per dag

Plaza de la Reina
Plaça de la Reina
46001 Valencia
Prijs: €3,00 per uur

Parkeren in de buurt van Estacion Del Norte (groen)

Parkia – San Agustín
Plaça de Sant Agustí
46001 Valencia
Prijs: €6,40 per twee uur

Barrera
Carrer de Sant Vicent Màrtir 83-85
46007 Valencia
Prijs: €5,60 per twee uur

Estación Valencia Nord
Carrer de Xàtiva 24
46007 Valencia
Prijs: €6,60 per twee uur

Parking AZA, S.L.U Colón
Carrer de Cristóbal Colón 6
46004 Valencia
Prijs: €2,25 per twee uur

Parkeren in Ruzafa/Canovas (geel)

Even goed opletten als je je auto in Ruzafa kwijt wil, want sinds september 2022 kun je niet zomaar overal parkeren. De wijk is opgedeeld in groene, oranje en blauwe zones, te herkennen aan de desbetreffende kleur strepen op de weg. ‘Groene zones’ zijn uitsluitend bestemd voor bewoners: hier mag je niet parkeren zonder bewonerspas. In de ‘oranje zones’ mag je als niet-bewoner parkeren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 ’s ochtends tot 19.00 ’s avonds en op zaterdag van 9.00 ’s ochtends tot 15.00 ’s middags. De ‘blauwe zone’ bevindt zich aan de rand van Ruzafa, daar kun je vrij parkeren. De prijs in de blauwe zones ligt tussen de €0,80 en €1,00 per uur. Voor een plattegrond van de verschillende zones kun je hier klikken.

Mocht je nou voor een jaar of langer in Ruzafa wonen, dan kan het een idee zijn dat je ook een bewonerspas aanvraagd. De kosten zijn 7,18 euro per maand of 86,20 euro per jaar. De kaart dien je achter je raam te leggen zodat duidelijk is dat je die pas hebt. Met deze kaart kan je altijd in de groene en oranje zone parkeren in Ruzafa. Via de volgende link kan je de pas aanvragen:
http://www.ora-valencia.es/web/barri-de-russafa/

Ortocar
Carrer de Buenos Aires, 28-32
46006 Valencia
Prijs: €5,60 per twee uur

AZA S.L.U Ruzafa
Carrer de Russafa 16
46004 Valencia
Prijs: €6,00 per twee uur

Reino de Valencia
Carrer del Mestre Gozalbo
46006 Valencia
Prijs: €26,45 per dag

Mercado de Ruzafa
Plaça del Baró de Cortés
46006 Valencia
Prijs: €3,70 per twee uur

Galeria Jorge Juan
Carrer de Jorge Juan 21
46004 Valencia
Prijs: €2,25 per uur

P&R (paars)

Carrer del Comte d’Altea, 20
46005 Valencia
Prijs: €5,80 per twee uur

Lys
Carrer Martinez Cubells 5
46002 Valencia
Prijs: €7,90 per twee uur

Parking Avinguda de l’Oest
Avinguda del Oeste 36
46001 Valencia
Prijs: €4,60 per twee uur

Cyesa
Carrer de Colón 60
46004 Valencia
Prijs: €8,00 per twee uur

Aparcar Feria
Carrer d’Eivissa 15
46024 Valencia

Parkeren bij het strand (grijs)

Patacona Valencia
Carrer d’Isabel de Villena 159
46011 Valencia
Prijs: gratis

Parkeren in de buurt van het park (blauw)

Interparking Glorieta Paz
Plaça Tetuan
46003 Valencia
Prijs: €3,30 per uur

Parking Severo Ochoa
Carrer del Profesor Dr. Severo Ochoa
46010 Valencia
Prijs: €4,80 per twee uur

BETAALD PARKEREN

In Valencia zijn er verschillende mogelijkheden om op straat een betaalde parkeerplaats te vinden. De parkeervakken waar blauwe lijnen omheen staan, zijn de betaald parkeren zones. Vaak zit hier wel een tijdslimiet aan van twee uur. Let op in de wijk Ruzafa, hier gelden andere parkeerregels.

GRATIS PARKEREN

Het is op verschillende plekken mogelijk om gratis te parkeren. Wat bijvoorbeeld een interessante optie kan zijn, is op de ‘Paseo de la Alameda’. De Paseo de la Alameda is langs het Turia park en daardoor vlak naast het historisch centrum gelegen. Handig om te weten is dat er vaak mensen bij de parkeerplekken staan die ‘lege’ parkeerplekken aanwijzen en daar geld voor vragen. Of je geld geeft en hoeveel, kun je zelf bepalen.

In grote lijnen zijn er twee delen waar je makkelijk kunt parkeren op Paseo de la Alameda. Het stuk tussen de bloemen brug (Puente de los Flores) en de Jardines de Viveros. Houd er bij dit gebied rekening mee dat er met regelmaat hardloopwedstrijden en processies worden georganiseerd. Hierbij wordt er vaak een bord neergezet dat parkeren op deze dagen verboden is. Mocht je het bord over het hoofd hebben gezien, dan wordt je auto weggesleept. Bij het andere deel van Paseo de la Alameda, ter hoogte van de Ciudad de les Artes y Ciencas, worden minder vaak activiteiten georganiseerd, maar het ligt wel wat verder van het centrum af.

TANKSTATIONS

In het kaartje bovenaan de pagina zijn ook tankstations aangegeven. Deze zijn te herkennen aan een bruin tank-icoontje.

TIPS

– Als je in een hotel in de stad verblijft, is het handig om van te voren even te kijken of er parkeermogelijkheden zijn. Sommige hotels hebben parkeerplekken waar gasten gratis gebruik van kunnen maken.
– In het geval dat je op zoek gaat naar een parkeerplaats op straat, houd dan in gedachten dat je niet parkeert bij gele lijnen (dit zijn gereserveerde vakken voor bedrijven/laden en lossen/uitritten etc.). Verder is het ook belangrijk dat je even goed kijkt of er geen bordjes in de buurt staan met bijvoorbeeld dat er alleen tussen bepaalde tijden geparkeerd kan worden of dat er een bepaald aantal meter vrij gehouden dient te worden voor laden en lossen.
– Op deze website kun je zoeken naar parkeerplekken in Valencia door het adres in te vullen waar je graag zou willen parkeren. De prijs per uur en per dag worden aangegeven net als het exacte adres van de parkeergarage. Bovendien kun je de verwachte kosten ook apart uitrekenen op de site. De prijs ligt meestal rond €2,50 per uur en €22,00 per dag.
– Wil je alles uit je tijd in Valencia halen? Dat snappen wij heel goed! Misschien is het een idee om onze Verrassend Valencia reisgids te bekijken. We hebben een geprinte editie, maar voor de echte digital nomad is-ie ook beschikbaar als eBook!

Comments are closed.