Parkeren in Valencia

Als je met de auto op pad gaat, is het handig om te weten waar je kunt parkeren in Valencia. Daarom heeft Verrassend Valencia een aantal parkeermogelijkheden en tips voor jou op een rijtje gezet.

Plekken om te parkeren in Valencia

Van parkeergarage in het centrum tot gratis parkeren in de buurt van het park: hieronder lees je het! Hieronder vind je een kaartje waarin alle parkeergarages aangegeven staan. Opzoek naar een tankstation bij jou in de buurt? Kijk naar het bruine tankstation-logo in de kaart! Is je auto veilig geparkeerd? Dan is het tijd om Valencia te verkennen! Wist je dat dat heel goed kan per fiets?

Parkeren in het centrum (rood)

Oeste Parcent
Plaça de Joan de Vila-rasa
46001 Valencia
Prijs: €5, – per twee uur

Empark
Plaça de Joan de Vila-rasa
46001 Valencia
Prijs: €19,30 per dag

Plaza de la Reina
Plaça de la Reina
46001 Valencia
Prijs: €5, – per uur

Parkeren in de buurt van Estacion Del Norte (groen)

Parkia – San Agustín
Plaça de Sant Agustí
46001 Valencia
Prijs: €6,40 per twee uur

Barrera
Carrer de Sant Vicent Màrtir 83-85
46007 Valencia
Prijs: €5,60 per twee uur

Estación Valencia Nord
Carrer de Xàtiva 24
46007 Valencia
Prijs: €6,60 per twee uur

Parking AZA, S.L.U Colón
Carrer de Cristóbal Colón 6
46004 Valencia
Prijs: €2,25 per twee uur

Parkeren in Ruzafa/Canovas (geel)

AZA S.L.U Ruzafa
Carrer de Russafa 16
46004 Valencia
Prijs: €6, – per twee uur

Reino de Valencia
Carrer del Mestre Gozalbo
46006 Valencia
Prijs: €24,75 per dag

Mercado de Ruzafa
Plaça del Baró de Cortés
46006 Valencia
Prijs: €3,70 per twee uur

Galeria Jorge Juan
Carrer de Jorge Juan 21
46004 Valencia
Prijs: €2,25 per uur

P&R (paars)

Deze parkeerplaatsen zijn dichtbij metrostations die iets buiten het centrum liggen. Je kunt er meestal gratis parkeren en daarna kun je een metrokaartje kopen en de metro pakken naar het centrum of waar je dan ook heen wilt. Er zijn parkeerplekken bij de metrostations. Hieronder volgt een lijst.

Parking Lys Soiciedad Limitada
Carrer Martinez Cubells 5
46002 Valencia

Parking Avinguda de l’Oest
Avinguda del Oeste 36
46001 Valencia

Cyesa (tegen betaling)
Carrer de Colón 60
46004 Valencia
Carrer del Comte d’Altea 20
46005 Valencia

Tio Vivo De Navidad
Plaça de l’Ajuntament 11013
46002 Valencia

Aparcar Feria
Carrer d’Eivissa 15
46024 Valencia

Parkeren bij het strand (grijs)

Patacona Valencia
Carrer d’Isabel de Villena 159
46011 Valencia

Parkeren in de buurt van het park (blauw)

Interparking Glorieta Paz
Plaça Tetuan
46003 Valencia

Parking Severo Ochoa
Carrer del Profesor Dr. Severo Ochoa
46010 Valencia

BETAALD PARKEREN

In Valencia zijn er verschillende mogelijkheden om op straat een betaalde parkeerplaats te vinden. De parkeervakken waar blauwe lijnen omheen staan, zijn de betaald parkeren zones. Vaak zit hier wel een tijdslimiet aan van twee uur.

GRATIS PARKEREN

Het is op verschillende plekken mogelijk om gratis te parkeren. Wat bijvoorbeeld een interessante optie kan zijn, is op de ‘Paseo de la Alameda’. De Paseo de la Alameda is langs het Turia park en daardoor vlak naast het historisch centrum gelegen. Handig om te weten is dat er vaak mensen bij de parkeerplekken staan die ‘lege’ parkeerplekken aanwijzen en daar geld voor vragen. Of je geld geeft en hoeveel kun je zelf bepalen. In grote lijnen zijn er twee delen waar je makkelijk kunt parkeren op Paseo de la Alameda. Het stuk tussen de bloemen brug (Puente de los Flores) en de Jardines de Viveros. Bij dit stuk is het wel belangrijk om in gedachten te houden dat er met regelmaat hardloopwedstrijden en processies worden georganiseerd. Hierbij wordt er vaak een bord neergezet dat parkeren op deze dagen verboden is. Mocht je het bord over het hoofd hebben gezien dan wordt je auto weggesleept. Bij het andere deel van Paseo de la Alameda ter hoogte van de Ciudad de les Artes y Ciencas worden minder vaak activiteiten georganiseerd, maar het ligt wel wat verder van het centrum af.

TANKSTATIONS

In het kaartje hieronder zijn ook tankstations te zien. Deze zijn aangegeven met een bruin tank-icoontje.

TIPS

– Als je in een hotel in de stad verblijft, is het handig om van te voren even te kijken of er parkeermogelijkheden zijn. Sommige hotels hebben parkeerplekken waar gasten gratis gebruik van kunnen maken.
– In het geval dat je op zoek gaat naar een parkeerplaats op straat, houd dan in gedachten dat je niet parkeert bij gele lijnen (dit zijn gereserveerde vakken voor bedrijven/laden en lossen/uitritten etc.). Verder is het ook belangrijk dat je even goed kijkt of er geen bordjes in de buurt staan met bijvoorbeeld dat er alleen tussen bepaalde tijden geparkeerd kan worden of dat er een bepaald aantal meter vrij gehouden dient te worden voor laden en lossen.
– Op deze website kun je zoeken naar parkeerplekken in Valencia door het adres in te vullen waar je graag zou willen parkeren. De prijs per uur en per dag worden aangegeven net als het exacte adres van de parkeergarage. Bovendien kun je de verwachte kosten ook apart uitrekenen op de site. De prijs ligt meestal rond €2,50 per uur en €22,00 per dag.
– Wil je alles uit je tijd in Valencia halen? Dat snappen wij heel goed! Misschien is het een idee om onze Verrassend Valencia reisgids te bekijken. We hebben een geprinte editie, maar voor de echte digital nomad is-ie ook beschikbaar als eBook!

Comments are closed.