Taxi in Valencia

Onderwerpen

Ben jij op zoek naar meer informatie over een taxi in Valencia? Op deze pagina vind je meer informatie en handige tips omtrent het vervoer met de taxi.

Kosten

De taxi’s in Valencia zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en België. Taxi’s hanteren verschillende tarieven: ‘dag’, ‘avond/nacht’, en ‘buiten de stad’. Afhankelijk van jouw bestemming, dag en het tijdstip worden de kosten berekend. Het dag starttarief van € 1,50 gaat om 7.00 uur in, tot 21.00 uur met een minimumbedrag van € 4,00. Het avond/nacht starttarief van € 2,05 geldt van 21.00 – 7.00 uur met een minimumbedrag van € 6,00. Wanneer je de taxi instapt, begint de teller direct te lopen. Bij het dagtarief betaal je doordeweeks per kilometer € 1,09. Het nachttarief en het tarief voor zaterdag, zondag en het weekend is € 1,19 per kilometer. Overdag kom je in het centrum vaak gemiddeld uit op zo’n € 4 à € 5 euro. ’s Nachts is dit zo’n € 6/7 wanneer je in het centrum blijft.

Taxichauffeurs zijn verplicht een overzicht met de tarieven in de auto hangen (op het raam/achterkant van stoel). Op de teller staat het bedrag en bovenin de teller staat het tarief nummer. Vanaf het vliegveld is het starttarief € 12,00 en de teller begint gelijk te lopen. Neem je een taxi richting het vliegveld? Dan wordt er een extra bedrag van € 5,40 in rekening gebracht. Vanaf de haven (waar de cruiseschepen aankomen) wordt ook een extra bedrag in rekening gebracht, namelijk € 2,95. Dit is alleen vanaf de ‘cruise terminals’ en wanneer je vanaf de stad Valencia een taxi naar de cruise terminals neemt, dan betaal je dit bedrag niet.

Waar

Taxi’s kun je bellen, maar ook aanhouden op straat. Indien je een lege taxi voorbij ziet komen, kun je deze aanhouden door jouw hand op te steken. Aan het groene licht bovenop een taxi kun je zien of een taxi vrij is of niet. Groen licht aan betekent dat een taxi vrij is; als het groene licht uit is, is de taxi bezet. Er rijden veel taxi’s in Valencia, waardoor je in een drukke straat meestal maar een paar minuten hoeft te wachten totdat er een taxi voorbijkomt. Verder staan er op verschillende plekken taxistandplaatsen, waaronder op: Plaza de la Reina, Plaza Ayuntamiento, Plaza Canovas, naast hotel Neptuno (bij het strand) en in de buurt van verschillende hotels.

Speciale wensen

Mocht je specifiek een auto die rolstoel vriendelijk is (taxi adaptado), met kinderzitje (con silla de niños) of een busje voor een groep mensen willen (taxi monovolumen) dan kun je dit ook aanvragen en aangeven bij het maken van een reservering voor een taxi. In het geval je een taxi met kinderzitje wil bestellen is het handig om direct om het juiste stoeltje te vragen. ‘Silla de coche grupo 0’ is voor baby’s tot ongeveer 9 maanden en tot 10 kilo. ‘Silla de coche grupo 1’ is vanaf ongeveer 9 maanden tot 3/4 jaar en van 9-18 kilo. ‘Silla de coche grupo 2’ is ongeveer voor kinderen van 3 – 7 jaar en van 15 – 25 kilo. ‘Silla de coche grupo 3’ is ongeveer van 6 – 12 jaar en van 22 – 36 kilo.

Meer informatie

Voor meer informatie en tarieven van de taxi kun je hier terecht. Handig om te weten is dat je bij taxi’s met pin, creditcard en contant kunt betalen. Hou wel in gedachte dat het kan gebeuren dat een pinapparaat geen/niet goed bereik heeft en het daardoor soms langer kan duren of dat de betaling helemaal niet werkt.  Daarom kan het soms handig zijn om te zorgen om ook wat contant geld bij je te hebben voor het geval je haast hebt en het bereik van het pinapparaat net niet goed is.
Telefoonnummer van de grootste taxicentrale in Valencia ‘Radiotaxi’ Valencia (heeft meer dan 1000 taxi’s) is: (0034) 96 370 33 33

Cabify

Cabify is een grote en zeer handige taxi-organisatie dat qua gebruik erg op Uber lijkt. Het grote voordeel is dat ritjes met deze taxi’s meestal goedkoper zijn dan met de reguliere taxi in Valencia. Je kunt de app gemakkelijk downloaden via je mobiele telefoon (iOS en Android) en betaalt veilig via creditcard of Paypal via de mobiele app. In de app krijg je een overzicht van al je rekeningen. Je hoeft dus nooit aan het einde van de rit te betalen.

Wanneer je via de app een Cabify taxi aanvraagt, krijg je een bestuurder gekoppeld. De prijs die gerekend wordt, krijg je al te zien bij het aanvragen. Terwijl de taxi naar jouw locatie toe rijdt, kun je de auto via de map gemakkelijk volgen en ook eventueel met de bestuurder bellen.

Reserveren op een specifieke dag en tijdstip kan ook gemakkelijk. Houd er wel rekening mee dat er niet altijd direct een taxi beschikbaar is op drukke tijden. Liever geen gesprek, muziek of airco in de taxi? Dit kun je allemaal instellen bij je persoonlijke account in de app.

Free Now

Free Now (voorheen mytaxi) is een gelicenseerde taxi app die beschikbaar is in 10 Europese landen, waaronder Spanje. De applicatie kan worden gebruikt in onder andere Engels, Duits of Spaans. Via Free now kun je de gewenste bestemming invoeren en een taxi in de buurt reserveren. Vervolgens kun je de aankomst van de taxichauffeur volgen en de ritprijs eenvoudig betalen met creditcard via de app.

Je kunt een taxi al vanaf 4 dagen van tevoren boeken. Handig voor als je bijvoorbeeld een vliegveld transfer nodig hebt. Verder heb je keuze uit verschillende soorten taxi’s. Buiten de normale personenauto, kun je ook kiezen voor taxi XL (meer dan 4 zitplaatsen), taxi wheelchair (geschikt voor rolstoel) en taxi eco (eco-vriendelijke elektrische, gas of hybrid drive taxi’s).

Tips

  • Wanneer je een taxi reserveert (bijvoorbeeld wanneer je ’s nachts naar het vliegveld vertrekt), worden er voorrijkosten berekend.
  • De taxi’s zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en soms scheelt het maar weinig per persoon in vergelijking met het nemen van de metro of bus. Daarnaast rijden de taxi’s de hele nacht door en bussen (exclusief nachtbussen) en metro’s rijden maar tot een uur of 23.00/0.00.
  • Om je een indruk van prijzen te geven: als je vanaf het centrum in Valencia een taxi neemt naar het strand dan ben je overdag zo’n € 10,50 kwijt en met het avond/nachttarief zal je zo’n € 14,00 betalen. Houd in gedachte dat het zeker met vier personen soms best een aantrekkelijke mogelijkheid kan zijn om te kiezen voor een taxi. Hou wel in gedachte dat tijdens Corona niet alle taxi chauffeurs toestemming geven om voorin de taxi te zitten. Hierdoor kan het soms zo zijn dat er maximaal 3 personen met een taxi mee kunnen.
  • Het kan zomaar gebeuren dat je door je enthousiasme, stress, of drukte vergeet om je rugzak of tas mee te nemen uit de taxi. Of dat je telefoon of portemonnee er per ongeluk uit gevallen is zonder dat je dit door hebt gehad. Heel vervelend en enorm schrikken als dat je overkomt. Om te zorgen dat je de taxi kan achterhalen waar je in hebt gezeten is het een aanrader om altijd te vragen om een ticket/bonnetje. Daar staat niet alleen het bedrag en tijdstip op maar ook het taxinummer (in ieder geval bij de taxi’s van Radiotaxi en teletaxi). Mocht het je een keer overkomen, kan je bellen naar Radiotaxi en zij kunnen dan de betreffende taxi contacteren.