Taxi

Ben jij op zoek naar meer informatie over taxi’s in Valencia? Op deze pagina vind je meer informatie en handige tips omtrent het vervoer met de taxi.

Kosten

De taxi’s in Valencia zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en België. Taxi’s hanteren verschillende tarieven: ‘dag’, ‘avond/nacht’, en ‘buiten de stad’. Afhankelijk van jouw bestemming, dag en het tijdstip worden de kosten berekend. Het dag starttarief van € 1,45 gaat om 7.00 uur in, tot 21.00 uur met een minimumbedrag van € 4,00. Het avond/nacht starttarief van € 2,00 geldt van 21.00 – 7.00 uur met een minimumbedrag van € 6,00. Wanneer je de taxi instapt, begint de teller direct te lopen. Bij het dagtarief betaal je doordeweeks per kilometer € 1,08. Het nachttarief en het tarief voor zaterdag, zondag en het weekend is € 1,18 per kilometer. Overdag kom je in het centrum vaak gemiddeld uit op zo’n € 4 à € 5 euro. ’s Nachts is dit zo’n € 6/7 wanneer je in het centrum blijft.

Taxichauffeurs zijn verplicht een overzicht met de tarieven in de auto hangen (op het raam/achterkant van stoel). Op de teller staat het bedrag en bovenin de teller staat het tarief nummer. Vanaf het vliegveld is het starttarief € 12,00 en de teller begint gelijk te lopen. Neem je een taxi richting het vliegveld? Dan wordt er een extra bedrag van € 5,40 in rekening gebracht. Vanaf de haven (waar de cruiseschepen aankomen) wordt ook een extra bedrag in rekening gebracht, namelijk € 2,95. Dit is alleen vanaf de ‘cruise terminals’ en wanneer je vanaf de stad Valencia een taxi naar de cruise terminals neemt, dan betaal je dit bedrag niet.

Waar

Taxi’s kun je bellen, maar ook aanhouden op straat. Indien je een lege taxi voorbij ziet komen, kun je deze aanhouden door jouw hand op te steken. Aan het groene licht bovenop een taxi kun je zien of een taxi vrij is of niet. Groen licht aan betekent dat een taxi vrij is; als het groene licht uit is, is de taxi bezet. Er rijden veel taxi’s in Valencia, waardoor je in een drukke straat meestal maar een paar minuten hoeft te wachten totdat er een taxi voorbij komt. Verder staan er op verschillende plekken taxi standplaatsen, waaronder op: Plaza de la Reina, Plaza Ayuntamiento, Plaza Canovas, naast hotel Neptuno (bij het strand) en in de buurt van verschillende hotels.

Meer informatie

Voor meer informatie en tarieven van de taxi kun je hier terecht.
Telefoonnummer van Radiotaxi Valencia is: (0034) 96 370 33 33

Cabify

Cabify is een grote en zeer handige taxi-organisatie dat qua gebruik erg op Uber lijkt. Het grote voordeel is dat ritjes met deze taxi’s meestal goedkoper zijn dan met de reguliere taxi in Valencia. Je kunt de app gemakkelijk downloaden via je mobiele telefoon (iOS en Android) en betaalt veilig via creditcard of Paypal via de mobiele app. In de app krijg je een overzicht van al je rekeningen. Je hoeft dus nooit aan het einde van de rit te betalen.

Wanneer je via de app een Cabify taxi aanvraagt, krijg je een bestuurder gekoppeld. De prijs die gerekend wordt, krijg je al te zien bij het aanvragen. Terwijl de taxi naar jouw locatie toe rijdt, kun je de auto via de map gemakkelijk volgen en ook eventueel met de bestuurder bellen. Mocht je specifiek een auto met kinderzitje willen of een busje voor een groep mensen, dan kun je dit ook aanvragen.

Reserveren op een specifieke dag en tijdstip kan ook gemakkelijk. Houd er wel rekening mee dat er niet altijd direct een taxi beschikbaar is op drukke tijden. Liever geen gesprek, muziek of airco in de taxi? Dit kun je allemaal instellen bij je persoonlijke account in de app.

Tips

– Wanneer je een taxi reserveert (bijvoorbeeld wanneer je ’s nachts naar het vliegveld vertekt), worden er voorrijkosten berekend.
– De taxi’s zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en soms scheelt het maar weinig per persoon in vergelijking met het nemen van de metro of bus. Daarnaast rijden de taxi’s de hele nacht door en bussen (exclusief nachtbussen) en metro’s rijden maar tot een uur of 23.00/0.00.
– Om je een indruk van prijzen te geven: als je vanaf het centrum in Valencia een taxi neemt naar het strand dan ben je overdag zo’n € 7,50 kwijt en met het avond/nachttarief zal je zo’n € 11,00 betalen. Houd in gedachte dat het zeker met vier personen soms best een aantrekkelijke mogelijkheid kan zijn om te kiezen voor een taxi.

Comments are closed.