Pleinen in Valencia

Onderwerpen

In Valencia zijn er heel veel mooie, bijzondere en gezellige pleinen (plazas in het Spaans). Op deze pagina van Verrassend Valencia vind je er een overzicht van.

Plaza Ayuntamiento

Plaza Ayuntamiento is misschien wel het bekendste plein in Valencia. Aangrenzend aan dit plein staan de Ayuntamiento de Valencia, oftewel het stadhuis en het het postkantoor. Ze zijn allebei interessant om van binnen te bekijken. Het plein met de leuke bloemenstalletjes is fijn om even te relaxen. Er zijn genoeg bankjes en er zijn zon- en schaduwplekjes. Veel belangrijke evenementen beginnen vaak op dit plein. Kijk op de pagina Plaza Ayuntamiento voor meer informatie.

Plaza de la Reina

Vanuit Plaza Ayuntamiento door de Carrer de Sant Vicent Màrtirkomt je bij Plaza de la Reina. Dit plein bevindt zich voor de kathedraal. Het is een heel gezellig plein vol restaurantjes en cafés. Op dit plein vind je de mix van geschiedenis en cultuur. Je kunt lekker een tapa’tje eten naast de bekendste kathedraal van Valencia. Op dit plein vind je tevens de opstapplaats voor de buslijnen. Lees meer op Plaza de la Reina!

Plaza de la Virgen

Dit is een prachtig plein gelegen in hartje Valencia. Om het plein heen staan veel bijzondere gebouwen, zoals Basílica de la Virgen en de kathedraal van Valencia. In het midden van het plein staat een fontein, Fuente Del Agua de la Acequia. Velen herkennen hier Neptunus in. Het representeert echter de Turía rivier. Je kunt bij één van de vele terrassen op dit plein in de zon genieten van een hapje en een drankje. Lees meer op de pagina Plaza de la Virgen!

plazadelavirgen

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros, letterlijk vertaald plein van de stieren, maar vergelijkbaar met een arena, werd gebouwd tussen 1850 en 1860. Plaza de Toros is gebouwd in neoklassieke stijl en ontworpen door Sebastián Monleón Estelles. De meeste stierengevechten vinden plaats gedurende de Fallas in maart en de feesten in juli. Verder wordt Plaza de Toros gebruikt als locatie voor circus, theater, markt en nog meer evenementen. Plaza de Toros kun je van de binnenkant bekijken via het Taurino museo, voor meer informatie over het Taurino museo zie de pagina Musea en voor meer informatie over het Plaza de Toros kijk je op deze pagina!

Plaza del Negrito

Een plein dat vaak in Valencia wordt gemist of overgeslagen is Plaza del Negrito. Het is een klein plein, omringd door sinaasappelbomen. Het telt enkele barretjes met terras, een leuke plek om ‘s avonds naar toe te komen voor een drankje tussen de locals.

Plaza Patriarca

In de buurt van het keramiekmuseum van Valencia vind je Plaza Patriarca. Aan dit plein vind je een kerk en een oude universiteit van Valencia. In de wintermaanden kleurt het er mooi oranje door de vele sinaasappelbomen. Voor een Spaanse lunch kun je terecht bij een van de aangrenzende restaurants.

Plaza Redonda

Plaza Redonda (rond plein) werd gebouwd in 1836 door Salvador Escrig. Door het Valenciaanse volk wordt dit plein ook Elke zondagochtend staan er rondom het plein en de Mercado Central verschillende kraampjes waar je van alles kunt kopen: Valenciaanse keramiek, paella pannen, souvenirs en nog veel meer. De meeste kraampjes beginnen rond 14.00 uur met opruimen. Vergeet niet ook een blik te werpen op de huisjes bovenin Plaza Redonda. Lees meer op de pagina Plaza Redonda!