Valencia Tourist Card

Onderwerpen

Wil je graag weten waarom Verrassend Valencia niet de Valencia Tourist Card aanraadt? Op deze pagina van Verrassend Valencia vind je er meer informatie over.

Kosten openbaar vervoer

Het centrum van Valencia is niet erg groot en alles is wandelend prima bereikbaar. Om je een idee te geven van de afstand: van het zuiden van het centrum naar het noorden wandel je in principe in 20 minuten. Eigenlijk hoef je dus geen gebruik te maken van het openbaar vervoer in het centrum. Daarnaast is de taxi, in vergelijking met Nederland, relatief goedkoop. Overdag is het starttarief € 4,00 en ‘s avonds vanaf 22.00 uur is dat € 6,00. Dit houdt in dat je met vier personen slechts € 1,00 per persoon betaalt. Het prettige van de taxi, ten opzichte van het openbaar vervoer, is dat je precies op de plek wordt afgezet waar jij wilt. Daarnaast stoppen de bus en metro relatief vroeg met rijden in de avond.

Ook het reizen met de bus is makkelijk en relatief goedkoop. In de bus betaal je € 1,50 per rit en met een buskaart (makkelijk aan te schaffen bij een Tabacco (tabakswinkel)) betaal je € 0,80 per rit. Voor meer informatie over al het openbaar vervoer in Valencia kun je op deze pagina een kijkje nemen.

Kosten Valencia Tourist Card

Met de Valencia Tourist Card kan je de hele dag onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en er wordt korting geboden op bezienswaardigheden en restaurants. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van deze Tourist Card.

Dagen – Kosten

  • 1 – € 15,00 (13+) of € 12,75 (6-12 jaar oud)
  • 2 – € 20,00 (13+) of € 17,00 (6-12 jaar oud)
  • 3 – € 25,00 (13+) of € 21,25 (6-12 jaar oud)

Kosten bezienswaardigheden & restaurants etc.

Met de Tourist Card krijg je verschillende kortingen bij bezienswaardigheden en restaurants. Echter, onthoud dat de meeste prijzen van bezienswaardigheden in Valencia varieren van gratis tot € 5,00. Met uitzondering van het Plaza de Toros en de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Je kunt natuurlijk gratis om de Ciudad de las Artes y de las Ciencias heen wandelen (lekker low budget) maar als je één van de onderdelen wil bezoeken dan ligt de prijs hoger.

Verder zijn het voornamelijk de minder populaire of redelijk toeristische restaurants die met zo’n kortingsactie van deze kaart meedoen. Dit zijn zeker niet de meest populaire restaurants onder de lokale bevolking, die hebben dit soort acties namelijk niet nodig.

Conclusie

Het is vrij lastig om het bedrag wat je per dag betaalt voor deze kaart eruit te halen en al helemaal om er financieel van te kunnen profiteren. Daarom is het eerder handig om een buskaart bijvoorbeeld aan te schaffen, fietsen te huren voor een paar dagen (vaak worden voor meerdere dagen betere prijzen aangeboden), voor een metrokaart te kiezen of voor taxi’s. Op zondag zijn er verschillende bezienswaardigheden die gratis entree aanbieden en de leuke restaurantjes waar de locals graag heen gaan ontdek je bijvoorbeeld aan de hand van een verrassende wandelroute of fietsroute in Valencia. Mocht je de Valencia Tourist Card toch wel willen aanschaffen, dan kan dat hieronder.