Bezienswaardigheden Top 10 van Valencia

Onderwerpen

In Valencia zijn er veel bezienswaardigheden en indien je weinig tijd hebt, is het lastig alles te zien in Valencia. Daarom heeft Verrassend Valencia een Top 10 samengesteld van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad.

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Eén van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen: Oceanografic, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder. Het water ziet eruit als een zwembad en op een zonnige dag is de verleiding groot om er even in te plonsen. Helaas is het verboden om in het water te gaan. Wel kun je hele indrukwekkende foto’s maken met het water op de voorgrond. Meer informatie over deze bijzondere gebouwen vind je op de pagina Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Tip: De Ciudad de las Artes y las Ciencias is net wat verder uit het centrum gelegen. Het beste kun je een fiets huren en op die manier de ‘stad’ ontdekken!

Tip! Meerdere bezienswaardigheden in één fietstour

Een leuke manier om meerdere bezienswaardigheden in een korte tijd te zien, is tijdens onze fietstour + proefverrassing. De enthousiaste Nederlandse Benjamin, Jessica, Kris of een van onze andere leuke gidsen nemen je op de fiets mee langs een aantal bezienswaardigheden, door het Turia Park (op nummer 6) en naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias (op nummer 1!). Tijdens de fietstour krijg je veel persoonlijke tips mee en maak je een terrasstop voor een lekker drankje. De gidsen kunnen je van alles over de stad vertellen en delen graag hun favoriete spots met je. Daarmee is de tour nog niet voorbij, want je ontvangt ook nog een lekkere proefverrassing!

2. Mercado Central

De Mercado Central is een markt, centraal gelegen, waar je van maandag tot en met zaterdag tot een uur of 14:00 je boodschappen kan doen. Ook al heb je niks nodig, het blijft leuk om rond te kijken naar de grote hoeveelheid producten die wordt aangeboden. Je vindt er onder andere verse groenten en fruit, vlees, vis, brood, maar ook veel noten, kaas en delicatessen. Wanneer je in de Mercado Central loopt, vergeet dan vooral niet om even naar boven te kijken; het gebouw is zeker de moeite waard om te bekijken! Als je meer wil weten over de Mercado Central en ook al die lekkernijen wil proeven, kun je de proeverij boeken! Meer informatie over de Mercado Central vind je op de pagina Mercado Central.

3. Catedral de Valencia y el Miguelete

Wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt, zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt, zoals Romaans, Gotisch en Moors. Dit komt door de veroveringen door de jaren heen. Binnen in de kathedraal is er veel te zien, zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia hebt.

¡Verrassende Tips! Die kan je vinden in het E-book! Handige informatie, weetjes en achtergrond informatie over bezienswaardigheden, populaire restaurants, lekkere ontbijtzaakjes, mooie terrassen en nog veel meer leuks kan je hierin vinden. Prijs: €9,95. Neem vooral even een kijkje op E-book Valencia voor wat meer informatie.

4. La Lonja

La Lonja is gebouwd tussen 1482 en 1533 en was vroeger in gebruik als een soort zakencentrum, een zijdebeurs. Het gebouw is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. La Lonja ligt schuin tegenover de Mercado Central. Je komt binnen in een tuintje met sinaasappelbomen. Binnenin La Lonja is het zeer indrukwekkend. Er zijn veel details te zien en onderdelen uit de Spaanse geschiedenis terug te vinden. Let op! De ingang van La Lonja bevindt zich niet aan de kant van de Mercado Central. Meer informatie over deze bijzondere bezienswaardigheid vind je op de pagina La Lonja.

5. Plaza de la Virgen

Vanaf het Plaza de la Virgen kun je weer een andere kant van de kathedraal bekijken. Verder vind je op Plaza de la Virgen een fontein, Fuente del Agua de la Acequia uit 1976. Je kunt hier wat drinken op één van de terrasjes op het plein terwijl je van het uitzicht over de fontein, de kathedraal en de Basílica de la Virgen de los Desamparados kan genieten. Meer weten over Plaza de La Virgen? Je kan meer informatie vinden op de pagina pleinen.

6. Jardines de Turia

De Jardines de Turia is de voormalige rivierbedding van de Turia rivier. Aangezien de rivier in 1957 ernstig overstroomde, besloot de regering de rivier om te leiden en de ruimte voor iets anders te gebruiken. Er waren meerdere mogelijkheden, maar uiteindelijk is ervoor gekozen om er één park van te maken. De Jardines de Turia (tuinen van Turia) hebben een lengte van zo’n negen kilometer. Een uitstekende manier om veel van het park te kunnen zien, is per fiets. Meer informatie over het Turia park vind je op de pagina parken.

7. Iglesia y Torre de Santa Catalina

In de veertiende eeuw werd de Iglesia de Santa Catalina gebouwd, oftewel de kerk van Santa Catalina. Pas in de achttiende eeuw werd de toren gebouwd. Vlak naast de kerk en de toren vind je twee horchaterías waar je de typische Valenciaanse “horchata” kan drinken.

8. Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is een mooi gebouw dat wel iets weg heeft van het Colosseum in Rome. In de tijd dat het gebouwd werd, was het de grootste stierenvechtenarena van heel Spanje!

9. Plaza Ayuntamiento

Grenzend aan het Plaza Ayuntamiento (gemeentehuisplein) liggen het Ayuntamiento (gemeentehuis) en het Palacio de Correos y Telégrafos (hoofdpostkantoor). In beide gebouwen kun je ook binnenin een kijkje nemen. Vergeet vooral niet naar boven te kijken in het postkantoor; daar zie je het wapen van Valencia. Meer informatie over dit plein vind je op de pagina Plaza Ayuntamiento. Wil je weten wat het wapen betekent? Tijdens de Verrassend Valencia stadswandeling kom je erachter!

10. Torres de Serranos

De Torres de Serranos is één van de torens die vroeger als toegang diende om de stad Valencia te bereiken. De Torres de Serranos kun je ook beklimmen en vanaf dat punt heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Er zijn ook wat overblijfselen uit de Spaanse geschiedenis terug te vinden, zoals een poortje naar een gevangenis. Meer weten? Kijk dan op de pagina Torres de Serranos.

Tips

  • Indien je voor langere tijd verblijft in Valencia, dan is het zeker de moeite waard om andere bezienswaardigheden te bekijken die niet in de Top 10 staan.
  • Houd in gedachten dat op maandag veel musea zijn gesloten.