Intercambio

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je tijd het Spaans leren soms eventjes genoeg hebt van de ingewikkelde grammatica, lastige teksten en woordenlijsten waar nooit een einde aan lijkt te komen. Hoe leuk zou het dan zijn als je op een gezellige manier, tóch Spaans kunt leren? Laat je studieboeken maar thuis en bezoek een intercambio!

Hoe werkt een intercambio?

Een intercambio betekent letterlijk ‘uitwisseling’ en dat is het ook! Een intercambio is een talenuitwisseling, waarbij mensen die graag een bepaalde taal willen leren met elkaar in gesprek gaan. Het vindt plaats op een openbare plek zoals een café of restaurant. Een intercambio wordt ook wel ’tandem’ genoemd. Het leuke is dat het gesprek niet per se over de taal hoeft te gaan, maar ook gewoon over hobby’s, passies, werk of andere gezellige onderwerpen. Op deze manier leer je ook nog eens andere mensen en een andere cultuur kennen.

Vooraf moet je je vaak wel even aanmelden zodat de organisatoren weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Als jij bijvoorbeeld Spaans wilt leren en behoorlijk goed Engels spreekt, word je ingedeeld in een groep met Spaanstaligen die weer graag Engels willen leren. Het komt ook soms voor dat je niet in een groep geplaatst wordt, maar enkel aan een persoon gekoppeld wordt. Dit kan heel fijn zijn als je nog niet heel gevorderd bent, en het lastig vindt om snel te vertalen. In een gesprek met één persoon kun je vaak iets langer de tijd nemen om te vertalen en zelf zinnen op te stellen.

Hoe kan ik deelnemen aan een intercambio?

Bij de meeste intercambio’s moet je je eerst even aanmelden om deel te kunnen nemen. Als je vaker wilt deelnemen aan een intercambio is het misschien handig om je aan te melden bij speciale websites voor intercambio’s. Op de website van Meetup bijvoorbeeld, kun je een profiel aanmaken zodat je je gemakkelijk kunt inschrijven voor de intercambio’s. Op de website staan een aantal intercambio’s bij elkaar die plaatsvinden in Valencia. Ook is er via deze website de mogelijkheid om online vragen te stellen en te bekijken wie er nog meer naar een bepaalde intercambio gaan.

Het fijne van dit alles: intercambio’s zijn gratis. Uiteraard moet je je drankje wel zelf betalen, maar hé, daar krijg je wel een gezellige avond voor terug!

Intercambio’s in Valencia

Wil je graag een keertje zo’n intercambio bijwonen? In Valencia vinden er genoeg intercambio’s plaats! Wij hebben alvast een selectie gemaakt van populaire intercambio’s.

Maandag

Ubik Café
19.00 uur
Carrer del Literat Azorín 13

BigBen
20.30 uur
Plaça d’Hondures 36

Dinsdag

Portland Ale House
20.30 uur
Carrer de Salamanca 10

Upper Club
20.30 uur
Gran Via del Marqués del Túria 40

Woensdag

Café Berlin
19.30 uur
Carrer de Cadis 22

Portland Ale House
20.30 uur
Carrer de Salamanca 10

High Cube
20.30 uur
Carrer de la Marina 5

Donderdag

Radio City
20.30 uur
Carrer de Santa Teresa 19

BigBen
20.30 uur
Plaça d’Hondures 36

Vrijdag

Umbracle
23.00 uur (gratis entree tot 24.00 uur)
Ciutat de les Arts i les Ciències

Tips

– Check van tevoren altijd even de website of Facebookpagina van de organisatie of het café die de intercambio organiseert. Het kan wel eens voorkomen dat de locatie of tijd van de intercambio gewijzigd wordt.
– Wil je graag naar een bepaalde intercambio, maar ga je het niet halen? Geen probleem, een paar minuten later binnenvallen is bij de meeste intercambio’s niet erg!
– Neem pen en papier mee naar een intercambio. Ondanks dat je niet echt theoretisch bezig bent met het Spaans, is het toch wel handig om even aantekeningen te kunnen maken.
– Benieuwd naar de beste taalscholen in Valencia? Neem dan een kijkje op de pagina Spaans leren.

Comments are closed.