Galerieroute

Naast een culturele, zonnige en sportieve stad, is Valencia ook zeer artistiek. Zo zijn er veel galeries in de stad te vinden. Lijkt het je leuk om er een aantal te bezoeken? Verrassend Valencia heeft een overzicht opgesteld van verschillende galeries. Via deze galerieroute kom je in aanraking met een grote diversiteit aan schilderijen, beelden en andere kunstobjecten van verschillende kunstenaars uit verschillende perioden. De route gaat langs acht galeries in en rondom het centrum van Valencia. Het beginpunt is Galería de Arte Muro en het eindpunt is Galería Punto.

Route


Galerie wandel route in Valencia weergeven op een grotere kaart

1. Galería de Arte Muro

Galerie Muro is gespecialiseerd in kunstenaars uit de jaren ’30 en ’40, dit zijn vooral de bekende kunstenaars uit de stroming ‘Escuela de París’. De galerie staat open voor waarden, kwaliteit, innovativiteit en verschillende stromingen. De artiesten van deze galerie zijn onder andere een van de grootste surrealisten Miró Joan, de Catalaanse schilder Francisco Riba Rovira en de Nederlandse kunstenares die vooral in Frankrijk erg bekend werd: Christine Boumeester.

Locatie
Calle Carrejería 5
46001 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 17.30-20.30 uur
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

2. Art Wanson Gallery

Art Wanson Gallery is een internationale galerie gevestigd in het Westin Hotel in Valencia. Naast schilderijen, beeldhouwwerk en foto’s, vind je hier ook design, grafisch werk, collectors items en juwelen. Voor elk wat wils, zou je kunnen denken. Bedenk wel dat ‘luxe’ een kenmerk van de geboden collectie is. Er is echter ook werk te vinden voor de kleinere beurs. De getoonde objecten zijn voornamelijk contemporain van diverse nationale en internationale kunstenaars.

Locatie
The Westin Hotel
Calle Amadeo de Saboya 16
46010 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 9.00-21.00 uur

3. Palau de la Música

Zoals de naam reeds zegt, worden in het Palau de la Música muziekvoorstellingen gegeven. Er zijn echter ook regelmatig kunstexposities. Op de website kun je de actuele exposities vinden. De ingang van de expositieruimte is aan de achterkant van het Palau de la Música in het Turia Park tegenover de fontein.

Locatie
Paseo Alameda 30
46023 Valencia
Website

4. Galería Puchol

Galerie Puchol opende de deuren in 1973. Deze galerie heeft zeer ruime opvattingen waardoor een veelzijdig beeld ontstaat. Naast individuele exposities worden groepstentoonstellingen georganiseerd. Er wordt zowel historisch werk als kunst van veelbelovende jonge kunstenaars getoond. De galerie wil een ontmoetingsplaats zijn waar kunstenaars, critici, collectioneurs en geïnteresseerden in kunst elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast worden lijsten op maat gemaakt.

Locatie
Calle Conde de Salvatierra 32
46004 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.30-13.30 uur en 17.00-20.30 uur
Zaterdag: 11.30-14.00 en 18.00-20.30 uur
Zondag: gesloten

5. Galería Subastas

Galería Subastas heeft zich gespecialiseerd in schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. Het betreft voornamelijk figuratieve kunst door veelal Spaanse en vaak zelfs Valenciaanse kunstenaars uit bovengenoemde periode. Ook organiseert deze galerie twee maal per jaar een grote veiling waarbij de prijzen variëren van 50 tot meer dan 10.000 euro. Dit betekent met recht dat kunst voor iedereen toegankelijk is.

Locatie
Calle Cirilo Amorós 55
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.30-14.00 uur en 17.30-21.00 uur
Zondag: gesloten

6. Galería Benlliure

Galerie Benlliure werd in het jaar 1984 opgericht, maar veranderde de visie na een jaar of tien. De laatste 15 jaar heeft de galerie zich voornamelijk gericht op bekendere kunstenaars die reeds naam hebben gemaakt. Daarom worden nu schilderijen uit het eind van de 19e en uit het begin van de 20e eeuw tentoongesteld. Er zijn ook werken van Parijse school, van de groep El Paso, van de historische avant-garde, van landschapsschilders uit de 20e eeuw, van modernisten en van contemporaine kunstenaars te bewonderen. Voor een overzicht van de verschillende kunstenaars en de actuele expositie kun je op de website kijken.

Locatie
Calle Cirilo Amorós 47
46004 Valencia
Website

7. Galería Pizarro

Galerie Pizarro is in 1985 door Pilar Galipienso y Jorge Abad opgericht. Zij richten zich voornamelijk op figuratieve kunst waardoor werken van aankomende en gevestigde kunstenaars samen geëxposeerd kunnen worden. De eigenaren houden de kwaliteit van het tentoongestelde werk nauwkeurig in de gaten. Op de website vind je meer informatie omtrent kunstenaars en kunstwerken.

Locatie
Calle Pizarro 8
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00-14.00 uur en 17.30-20.30 uur
Zondag: gesloten

8. Galería Punto

In het jaar 1972 werden de deuren van Galería Punto door Miguel Agraït en Amparo Zaragozá geopend. De eigenaren zijn nauw betrokken bij de oprichting en de organisatie van de ARCO in Madrid, maar exposeren ook op allerlei andere kunstbeurzen. De intentie van deze galerie is het aanbieden van een constante stroom van innovatieve artisticiteit waarbij de promotie van vernieuwende kunstenaars een belangrijke rol speelt. Daarnaast houden zij nauw contact met andere galeries en musea.

Locatie
Avenida Barón de Cárcer 37
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 12.00-14.00 uur en 17.00-20.00 uur
Zondag: gesloten

Tips

– Sommige galeriehouders spreken Engels, maar lang niet allemaal. Wil je de prijs van een bepaald object weten, dan kun je vragen: “Cuanta cuesta?”, oftewel “Hoeveel kost het?”. Je kunt natuurlijk ook de welbekende internationale gebaren gebruiken waarna de prijs kan worden opgeschreven.
– Let op: zoals je misschien al hebt gemerkt verschillen de openingstijden wel een beetje van elkaar. Daarom raden wij je aan om rond 6 uur ’s avonds te beginnen met de galerieroute, zodat je geen gesloten galeries tegenkomt en niet op zondag de route te wandelen!

Laat een review achter