Mercado Central proeverij

Lijkt het je leuk om de Mercado Central in Valencia te bezoeken en te proeven wat voor producten er worden aangeboden? Tijdens de Mercado Central proeverij kom je meer te weten over de markt, maar ook over de lokale Valenciaanse en Spaanse producten.

In het kort

Op de Mercado Central in Valencia vind je vele Spaanse lekkernijen en lokale producten, waaronder een grote variëteit aan vis, vlees, groenten en fruit. Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over verschillende streekproducten, het verschil tussen bepaalde Spaanse specialiteiten te proeven en kennis te maken met de Valenciaanse gastronomie? Dan is een “Mercado Central proeverij” zeker een aanrader. De Mercado Central proeverij is een leuke aanvulling op de stadswandeling, maar het is ook mogelijk om alleen de proeverij te boeken.

Over Mercado Central

Een bezoek aan de Mercado Central mag je echt niet missen als je in Valencia bent. De Mercado Central van Valencia is een van de grootste overdekte markten van Europa en je vindt er allerlei Spaanse delicatessen, maar ook gewone producten, zoals groente, fruit, vis en vlees.

De centrale markt van Valencia heeft een modernistische architectuur en is ontworpen door de architecten Alejandro Soler March en Francisco Guardia Vial. Na jaren bouwen aan de Mercado Central werd de markt op 23 januari 1928 officieel geopend.

De markthal bevindt zich in het historische centrum van Valencia en is een van de meest bezochte bezienwaardigheden. In deze enorm grote markthal staan maar liefst 959 kraampjes! Wij zorgen ervoor dat je van de 959 kraampjes aan hammen, kazen en meer lekkers de allerbeste zal zien en natuurlijk de lekkerste producten zal proeven. Samen met een enthousiaste Nederlandstalige gids wandel je langs alle kraampjes en stop je regelmatig bij een kraampje om een hapje te proeven. Dus ben je benieuwd hoe de beste Jamon Iberico de Bellota of de typisch Spaanse kazen smaken? Boek dan zeker de Mercado Central proeverij (zie onderaan deze pagina). Wil je meer weten over de Mercado Central van Valencia of wil je de markt zelf ontdekken? Neem dan een kijkje op deze website.

1. Mercado Central proeverij

Prijs per persoon: €25,00
Duur: 1 uur
Afspreekpunt: Voor het Plaza de Toros, vlak naast metrohalte “Xativa” (startpunt van stadswandeling)
Starttijd: In de ochtend tot 14.00 uur kan de Mercado Central proeverij worden geboekt. (voor meer informatie over specifieke tijden kun je contact opnemen)
Inclusief: Nederlandstalige gids + verschillende lekkernijen waaronder de Spaanse delicatesse “Jamon Iberico de Bellota”

2. Mercado Central proeverij als aanvulling op de stadswandeling

Prijs per persoon: €15,00
Duur: 30 minuten (de stadswandeling duurt dan 30 minuten langer)
Afspreekpunt: Voor het Plaza de Toros, vlak naast metrohalte “Xativa” (startpunt van stadswandeling)
Starttijd: 10.30 uur (start van de stadswandeling)
Inclusief: Nederlandstalige gids + verschillende lekkernijen waaronder de Spaanse delicatesse “Jamon Iberico de Bellota”

Ontdek Valencia op gastronomische wijze met Benjamin!

Benjamin is gek op Valencia. De cultuur, taal, mensen… en natuurlijk vooral ook het lekkere eten! Eén van Benjamins favoriete bezigheden is om nieuwe restaurantjes te ontdekken en nieuwe dingen uit te proberen. Valencia is zo divers en heeft op gastronomisch gebied voor ieder wat wils. Tijdens een Mercado Central proeverij neemt Benjamin je mee door deze mooie overdekte markthal en proef je verschillende Spaanse lekkernijen. Wat de favoriete restaurants van de locals zijn en waar je ’s avonds gezellig nog wat drankjes kunt doen? Benjamin geeft je graag alle tips mee!

Overig

– Een Mercado Central proeverij gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.

Ook leuk!

Wist je dat er in Valencia meerdere overdekte markthallen zijn? In de hippe wijk Ruzafa vind je de Mercado de Ruzafa. Deze mercado is iets minder bekend onder de toeristen dan de Mercado Central, maar daarom juist perfect voor grotere groepen. Het is een bruisende plek waar locals dagelijks hun boodschappen doen. Op deze proeverij geniet je van dezelfde heerlijke producten als bij de Mercado Central.

Hoe boek je een Mercado Central proeverij van Verrassend Valencia?

– E-mail: info@verrassendvalencia.nl
– Telefoon: (0034) 644384403
– Onderstaand contactformulier;

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

7 COMMENTS

 1. Mirjam
  november 12, 2019 11:00 Beantwoorden

  Het was een geslaagde proeverij. Iedereen was zeer enthousiast. Ook Kris heeft het super leuk gedaan, echt een aanwinst voor jullie bedrijf vonden wij!

 2. Pieter & groep van 11 pax
  juni 04, 2018 14:50 Beantwoorden

  Heerlijke proeverij gehad door Joyce, in het Engels! wat een smakelijke hapjes en leuke anekdotes erbij, tot de volgende keer in Oktober! Verrassend en Fantastisch Valencia!! Ook Roos bedankt voor het snelle schakelen.

 3. Anja
  september 27, 2017 12:12 Beantwoorden

  Super leuke proeverij gehad. De Nederlandstalige gids was harstikke enthousiast en kon veel vertellen over de hapjes en kraampjes. Veel verschillende hapjes gehad, heel lekker. Aanrader!

 4. Philip + familie - geweldige hammen
  oktober 13, 2011 12:27 Beantwoorden

  Leuke informatie, geweldige hammen en andere producten geproefd en zeker een aanrader. Tot volgend jaar

 5. Sylvia
  oktober 06, 2011 00:28 Beantwoorden

  Wat een enorme variatie aan producten. Roos dankjewel voor de handige informatie en heerlijke hapjes.

 6. Peter, Renate, Rick en Margree
  september 20, 2011 10:56 Beantwoorden

  De proeverij op de markt van Valencia is echt een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om echte Spaanse lekkernijen te proeven. Nog bedankt voor de restaurant tips, we hebben heerlijk gegeten. Groeten

 7. Claire en Marjon - Heerlijk!!
  augustus 02, 2011 21:52 Beantwoorden

  Hadden we maar niet die Jamon Iberico de Bellota geproefd…we hebben uiteindelijk zelfs nog een klein stukje meegenomen naar Nederland. Vroeger vonden we Jamon de Serrano gewoon ook heerlijk…nu gewoon weer even wennen. Dankjewel voor de leuke rondleiding!

Laat een review achter