Mercado proeverij

Onderwerpen

Lijkt het je leuk om de Mercado Central in Valencia te bezoeken en te proeven wat voor producten er worden aangeboden? Of ga je liever voor een nog wat onbekendere markthal, Mercado de Ruzafa, waar de locals juist graag hun boodschappen doen? Tijdens de Mercado proeverij kom je meer te weten over de markthal, maar ook over de lokale Valenciaanse en Spaanse producten. En geproefd wordt er natuurlijk ook!

In de lokale markthallen in Valencia vind je vele Spaanse lekkernijen en lokale producten, waaronder een grote variëteit aan vis, vlees, groenten en fruit. Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over verschillende streekproducten, het verschil tussen bepaalde Spaanse specialiteiten te proeven en kennis te maken met de Valenciaanse gastronomie? Dan is de Mercado proeverij zeker een aanrader. Samen met een enthousiaste Nederlandstalige locals wandel je langs alle kraampjes en stop je regelmatig bij een kraampje om een hapje te proeven. Dus ben je benieuwd hoe de beste Jamon Iberico de Bellota of de typisch Spaanse kazen smaken?

Bij onze Mercado proeverij heb je de keuze tussen een proeverij in de populaire Mercado Central in het oude centrum van de stad. Of de wat minder bekende Mercado de Ruzafa waar de locals graag hun boodschappen doen.

Een bezoek aan Mercado de Ruzafa

In de hippe wijk Ruzafa vind je de Mercado de Ruzafa. Deze markthal is iets minder bekend dan de Mercado Central, maar daarom juist perfect voor een bezoek! Het is een bruisende plek waar locals dagelijks hun boodschappen doen.

Mercado de Ruzafa is een van de nieuwere markthallen in Valencia en is gebouwd in de buurt van de San Valero kerk. De markthal is het middelpunt van de wijk en je vindt er dan ook voldoende barretjes en restaurants in de buurt. De Mercado de Ruzafa heeft weer een heel andere bouwstijl dan de Mercado Central. De markthal in herken je aan de kleurrijke gevels aan de buitenkant die corresponderen met een gedeelte van de markt. Zo vind je aan de blauwe kant met name de vismarktkramen. Ook aan de buitenkant van de markthal zijn wat kleine ondernemers gevestigd, zoals een bloemist, fietsenmaker en een kippenboer die verse eieren verkoopt.

Tijdens de Mercado de Ruzafa proeverij geniet je van dezelfde heerlijke producten als bij de Mercado Central proeverij. Voor grote groepen heeft de Mercado de Ruzafa de voorkeur boven Mercado Central, omdat de laatste een drukke en populaire markthal is onder toeristen en er daardoor vaak weinig ruimte is.

Praktische informatie Mercado de Ruzafa proeverij

Prijs per persoon: 8 – 15 personen: €27,50 per persoon, meer dan 15 personen: €25,00 per persoon
Duur: 1 uur
Starttijd: de proeverij vindt in de ochtend plaats (tot 13.30 uur), het exacte tijdstip is in overleg; op zondag is de markthal gesloten
Inclusief: enthousiaste Nederlandstalige local + verschillende lekkernijen waaronder de Spaanse delicatesse Jamon Iberico de Bellota
Goed om te weten: de Mercado de Ruzafa proeverij gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen

Een bezoek aan Mercado Central

Een bezoek aan de Mercado Central mag je echt niet missen als je in Valencia bent. De Mercado Central van Valencia is een van de grootste overdekte markten van Europa en je vindt er allerlei Spaanse delicatessen, maar ook gewone producten, zoals groente, fruit, vis en vlees.

De centrale markt van Valencia heeft een modernistische architectuur en is ontworpen door de architecten Alejandro Soler March en Francisco Guardia Vial. Na jaren bouwen aan de Mercado Central werd de markt op 23 januari 1928 officieel geopend.

De markthal bevindt zich in het historische centrum van Valencia en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden. In deze enorm grote markthal staan ruim 900 kraampjes! Wij zorgen ervoor dat je van al die kraampjes aan hammen, kazen en meer lekkers de allerbeste zal zien en natuurlijk de lekkerste producten zal proeven.

Praktische informatie Mercado Central proeverij

Prijs per persoon: 8 – 15 personen: €37,50 per persoon, meer dan 15 personen: €35,00 per persoon
Duur: 1 uur
Starttijd: de proeverij vindt in de ochtend plaats (tot 13.30 uur), het exacte tijdstip is in overleg; op zondag is de markthal gesloten
Inclusief: enthousiaste Nederlandstalige gids + verschillende lekkernijen waaronder de Spaanse delicatesse Jamon Iberico de Bellota
Leuke aanvulling: de Mercado Central proeverij is ook te boeken als aanvulling op de historische stadswandeling. Stuur ons gerust een mail als je hier interesse in hebt: info@verrassendvalencia.nl of vul onderstaand contactformulier in.
Goed om te weten: de Mercado Central proeverij gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

Ontdek Valencia op gastronomische wijze met Benjamin!

Benjamin is gek op Valencia. De cultuur, taal, mensen… en natuurlijk vooral ook het lekkere eten! Eén van Benjamins favoriete bezigheden is om nieuwe restaurantjes te ontdekken en nieuwe dingen uit te proberen. Valencia is zo divers en heeft op gastronomisch gebied voor ieder wat wils. Tijdens een Mercado proeverij neemt Benjamin je mee door de overdekte markthal en proef je verschillende Spaanse lekkernijen. Wat de favoriete restaurants van de locals zijn en waar je ’s avonds gezellig nog wat drankjes kunt doen? Benjamin geeft je graag alle tips mee!

Dit is Benjamin van Verrassend Valencia. Hij vertelt je graag meer over Valencia en haar gastronomie tijdens de tapastour en fietstour.

Boek de Mercado proeverij van Verrassend Valencia

– Stuur ons een e-mail: info@verrassendvalencia.nl
– Bel ons op (0034) 613 281 461
– Vul onderstaand contactformulier in: