Lunch spots

Tijdens je bezoek aan Valencia zal je veel bewonderen, wandelen en nieuwe indrukken opdoen. Tussendoor is het tijd om een hapje te eten! Wist je dat de lunch voor de meeste Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag is? Velen eten op dit moment warm. Je zult in Valencia vaak warme lunches tegenkomen, maar er zijn ook genoeg spots waar je terecht kan voor een broodje. Verrassend Valencia heeft een paar leuke lunch spots voor je op een rijtje gezet.

Pantalan 5

Niet zo’n zin in een warme lunch, maar een lekker broodje? Dat kan bij Pantalan 5 in de Mercado Colon. Dit is een gezellig cafeetje met verschillende zitjes, comfortabele kussens en wat boompjes. Van 13.00 tot 16.00 uur heb je een speciaal lunchgerecht van de dag voor €6. Dit kan een broodje zijn met een drankje en koffie. Er is ook een menukaart met een aantal broodjes, bijvoorbeeld met jamón (ham) en tomaat onder de grill. Sluit je lunch af met een café con leche (koffie verkeerd) en iets zoets.

Lunch_Pantalan5

Locatie
Mercado Colon
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 8.00–22.00 uur

Almalibre Açaí Bar

In de historische wijk El Carmen vind je Almalibre Açaí Bar. Wanneer je eventjes op de lijn wilt letten na alle ijsjes, tapas en paella’s of gewoon graag gaat voor een gezonde snack of lunch, is dit een optie. Het hoofdingrediënt bij Almalibre is açai. Dit is een bes uit het Amazonegebied, voornamelijk gegeten door inheemse bewoners om snel op kracht te komen. Tegenwoordig heeft ook de westerse wereld deze ‘superfood’ ontdekt. Vooral sporters mengen açai door hun yoghurtje of smoothie voor wat extra power.

Lunch_Almalibre

Bij Almalibre eet je de açai in zijn puurste vorm. Lekker verwerkt in bijvoorbeeld een smoothie. Neem bij deze smoothie een ‘Bocatadelux’ (broodje met gerookte zalm, roomkaas, dille en rucola) of een vegetarische hamburger (bijvoorbeeld van quinoa en kikkererwten) en je lunch is compleet. Bon appetit!

Locatie
Carrer de Roteros 16
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: 19.30–23.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00–23.00 uur
Zondag: Gesloten

Zummsalads

Geen gefabriceerd voedsel, ‘slechte’ ingrediënten, maar natuurlijke, verse en gezonde hapjes. In het centrum is Zummsalads gelegen waar ze met het ‘slow food’ principe werken, oftewel het ‘echte’ eten. ’s Middags kan je hier terecht voor broodjes en salades. Kies bijvoorbeeld voor de ‘Montañero’ (meergranen broodje met geitenkaas, noten, rozijnen, zoete maïs en rucola) of de sandwich ‘Sushi Lovers’ (tomatenbrood, kaas, surimi, guacamole, zalm en nori). Voor meer speciale combi’s is een bezoek aan Zummsalads een aanrader!

Lunch_Zummo

Locatie
Carrer de la Pau 10
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.00–21.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00-21.00 uur

Clectic Open Kitchen

Een leuk concept is die van Clectic Open Kitchen, net om het hoekje van de wijk Canovas. Het idee is dat je op elk moment van de dag kan eten en drinken wat je wil. Het idee is dat er geen ‘grenzen’ zijn. ’s Ochtends zin in een soepje? Lekker doen! ’s Middags een dessert? Ook geen probleem. Clectic werkt met gezonde en pure ingrediënten, iets dat steeds meer opkomt in Valencia en omstreken.

Lunch_Clectic

Behalve dat je kan bestellen wat je wil, kan je ook zitten waar je wil. Er zijn namelijk verschillende ‘zones’ ingericht. Kies iets van de kaart, zoals verse perensap en een pastaatje, of ga voor het lunchmenu (geldig op weekdagen van 13.30-16.00 uur voor €9,90). Bij dit menu krijg je een voorgerecht of geroosterd broodje met topping, een compleet hoofdgerecht, drankje en een koffie toe.

Locatie
Gran Via del Marqués del Túria 63
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag en dinsdag: 9.00-0.00 uur
Woensdag t/m vrijdag: 9.00-1.00 uur
Zaterdag: 10.00-1.00 uur
Zondag: 10.00-0.00 uur

Saona

Een groot succes in Valencia is genaamd Saona. Dit café heeft een aantal vestigingen in de stad, waarvan die op het Plaza de la Virgen misschien wel het leukst is tijdens een bezoek aan Valencia. Vanuit hier kijk je namelijk uit op de basiliek en de kathedraal. Veel locals bezoeken dit café, vaak vanwege het voordelige lunchmenu. Voor minder dan een tientje heb je een voor-, hoofd- en nagerecht. Denk aan patatas bravas of salade als voorgerecht, een stuk lasagne of sesamkip als hoofdgerecht en een stukje cheesecake als nagerecht. Klinkt goed, toch? Aan te raden is om online te reserveren vanwege de populariteit van Saona!

Locatie
Plaza de la Virgen 8
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00–2.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00–3.00 uur

Llebeig

Llebeig ontstond zo’n 24 jaar geleden als beach bar. Het is door de jaren heen uitgegroeid met meerdere vestigingen, waaronder cafés in Valencia. In 1995 opende de eerste vestiging in Valencia, net naast het Turia park. In de lente van 2016 opende er een vestiging op een fantastische plek op het adres Paseo Alamede 48! Vanaf het terras kun je uitkijken over de Stad van Kunst en Wetenschap. Alle mooie gebouwen zijn vanaf hier goed zichtbaar onder het genot van een hapje of een drankje. Op het menu staan allerlei broodjes en tapas, die je de hele dag door kan bestellen. De ‘montaditos’ kun je hier ook bestellen, mocht je zin hebben in een klein broodje met vlees of vis. Deze zijn meestal €2.

Locatie
Paseo Alameda 48
46023 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00–1.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00–2.00 uur
Zondag: 12.00–0.30 uur

Comments are closed.