Lunch spots

Tijdens je bezoek aan Valencia zal je veel bewonderen, wandelen en nieuwe indrukken opdoen. Tussendoor is het tijd om een hapje te eten! Wist je dat de lunch voor de meeste Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag is? Velen eten op dit moment warm. Je zult in Valencia vaak warme lunches tegenkomen, maar er zijn ook genoeg spots waar je terecht kan voor een broodje. Verrassend Valencia heeft een paar leuke lunch spots voor je op een rijtje gezet.

Pantalan 5

Niet zo’n zin in een warme lunch, maar een lekker broodje? Dat kan bij Pantalan 5 in de Mercado Colon. Dit is een gezellig cafeetje met verschillende zitjes, comfortabele kussens en wat boompjes. Van 13:00 tot 16:00 heb je een speciaal lunchgerecht van de dag voor € 6. Dit kan een broodje zijn met een drankje en koffie. Er is ook een menukaart met een aantal broodjes, bijvoorbeeld met jamón (ham) en tomaat onder de grill. Sluit je lunch af met een café con leche (koffie verkeerd) en iets zoets.

Lunch_Pantalan5

Locatie
Mercado Colon
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 08:00 – 22:00

Almalibre Açaí Bar

In het centrum in de buurt van de Mercado Central vind je Almalibre Açaí Bar. Wanneer je eventjes op de lijn wil letten na alle ijsjes, tapas en paella’s of gewoon graag gaat voor een gezonde lunch is dit een leuke optie. Eigenlijk kan je altijd wel bij Almalibre terecht. Het hoofdingrediënt bij deze bar is açai. Dit is een bes uit het Amazonegebied, voornamelijk gegeten door inheemse bewoners om snel op kracht te komen. Tegenwoordig heeft ook de westerse wereld dit ‘superfood’ ontdekt. Vooral sporters mengen açai door hun yoghurtje of smoothie voor wat extra power.

Lunch_Almalibre

Bij Almalibre eet je de açai in zijn puurste vorm. Lekker verwerkt in bijvoorbeeld een smoothie. Neem bij deze smoothie een ‘Bocatadelux’ (broodje met gerookte zalm, roomkaas, dille en rucola) of een vegetarische hamburger (bijvoorbeeld van quinoa en kikkererwten) en je lunch is compleet. Bon appetit!

Locatie
Calle del Repeso 3
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma van 19:30 – 23:00
Di t/m za van 11:00 – 23:00
Gesloten op zondag

Pan Pan

In Spanje is het vaak lastig om écht lekker brood te vinden. Een bakkerij is een goed idee voor vers brood, bijvoorbeeld bij Pan Pan. Dit is een Valenciaanse onderneming met verschillende bakkerijtjes verspreid door de stad. Pan Pan staat bekend om het ambachtelijke, traditionele en verse brood, maar ook om het bijzondere design van de bakkerijen. Traditie en kwaliteit is wat het ontwerpbureau Colli Martínez en de grafisch ontwerpster Rocío Martinavarro geprobeerd hebben te verwerken in het interieur.

Lunch_PanPan

Pan Pan op de Gran Vía is niet alleen een bakkerij; je kan er ook rustig zitten tussen de Valencianen. De een leest lekker een krantje, de ander is druk bezig op zijn laptop met werk. Neem plaats, bestel een broodje en geniet!

Locatie
GranVía Marqués del Túria 51
46005 Valencia

Openingstijden
Ma t/m zo van 08:00 – 21:00

Zummsalads

Geen gefabriceerd voedsel, ‘slechte’ ingrediënten, maar natuurlijke, verse en gezonde hapjes. In het centrum is Zummsalads gelegen waar ze met het ‘slow food’ principe werken, oftewel het ‘echte’ eten. ’s Middags kan je hier terecht voor broodjes en salades. Kies bijvoorbeeld voor de ‘Montañero’ (meergranen broodje met geitenkaas, noten, rozijnen, zoete maïs en rucola) of de sandwich ‘Sushi Lovers’ (tomatenbrood, kaas, surimi, guacamole, zalm en nori). Voor meer speciale combi’s is een bezoek aan Zummsalads een aanrader!

Lunch_Zummo

Locatie
Carrer de la Pau 10
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 09:00 – 21:00
Za & zo van 10:00 – 21:00

El Trovador

Ben je minder op zoek naar een culinair hoogstandje, maar vind je het vooral leuk om je tussen de locals te bevinden? Dan is El Trovador een aanrader. Vanaf ’s ochtends vroeg zit het al vol met de lokale wijkagenten, zakenlieden, de kapster en wat gezellige bouwvakkers. Kijk niet gek op wanneer men rond een uur of 9, 10 al aan een biertje of wijntje zit. Dat is redelijk normaal bij El Trovador! Kies een broodje van de kaart of laat je verrassen met het goedgeprijsde lunchmenu van de dag. Pak het helemaal Spaans aan zoals de locals en drink er natuurlijk een biertje of wijntje bij. Eet smakelijk!

Quotes

Locatie
Carrer del Comte de Salvatierra 36
46004 Valencia

Clectic Open Kitchen

Een leuk concept is die van Clectic Open Kitchen, net om het hoekje van de wijk Canovas. Het idee is dat je op elk moment van de dag kan eten en drinken wat je wil. Het idee is dat er geen ‘grenzen’ zijn. ’s Ochtends zin in een soepje? Lekker doen! ’s Middags een dessert? Ook geen probleem. Clectic werkt met gezonde en pure ingrediënten, iets dat steeds meer opkomt in Valencia en omstreken.

Lunch_Clectic

Behalve dat je kan bestellen wat je wil, kan je ook zitten waar je wil. Er zijn namelijk verschillende ‘zones’ ingericht. Kies iets van de kaart, zoals verse perensap en een pastaatje, of ga voor het lunchmenu (geldig op weekdagen van 13:30 – 16:00 voor € 9,90). Bij dit menu krijg je een voorgerecht of geroosterd broodje met topping, een compleet hoofdgerecht, drankje en een koffie toe.

Locatie
Gran Via del Marqués del Túria 63
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m di van 09:00 – 00:00
Wo t/m vrij van 09:00 – 01:00
Za van 10:00 – 01:00
Zo van 10:00 – 00:00

Comments are closed.