Lunch spots

Tijdens je bezoek aan Valencia zal je veel bewonderen, wandelen en nieuwe indrukken opdoen. Tussendoor is het tijd om een hapje te eten! Wist je dat de lunch voor de meeste Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag is? Velen eten op dit moment warm. Je zult in Valencia vaak warme lunches tegenkomen, maar er zijn ook genoeg spots waar je terecht kan voor een broodje. Verrassend Valencia heeft een paar leuke lunch spots voor je op een rijtje gezet.

Foodoo

Een echte favoriet is Foodoo. Deze centrale hotspot vind je tussen de winkelstraat Carrer de Colon en Plaza Ayuntamiento in. Ideaal dus om even te combineren met een middagje shoppen. Bij Foodoo bestel je salades, heerlijke gerechtjes om te delen, hamburgers en meer. Ook zijn de voordelige menu’s door de week een aanrader! Een andere vestiging van Foodoo vind je in het winkelcentrum Agua. Mocht je nog zin hebben in een toetje, ga dan voor de ‘Crepe de dulce de leche’ of een lekkere brownie. Smakelijk!

Locatie: wijk Ciutat Vella (centrum)
Carrer de Pascual i Genís 13
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 13.00 – 16.00 en 20.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.00 – 16.00 en 20.00 – 00.00 uur

Locatie: wijk El Grao
Carrer de Menorca 21
46023 València
(Winkelcentrum Aqua)

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 13.00 – 16.00 en 20.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.00 – 16.00 en 20.00 – 00.00 uur

Pantalan 5 (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Niet zo’n zin in een warme lunch, maar een lekker broodje? Dat kan bij Pantalan 5 in de Mercado Colon. Dit is een gezellig cafeetje met verschillende zitjes, comfortabele kussens en wat boompjes. Van 13.00 tot 16.00 uur heb je een speciaal lunchgerecht van de dag voor €6. Dit kan een broodje zijn met een drankje en koffie. Er is ook een menukaart met een aantal broodjes, bijvoorbeeld met jamón (ham) en tomaat onder de grill. Sluit je lunch af met een café con leche (koffie verkeerd) en iets zoets.

Locatie
Mercado Colon
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00 – 23.30 uur

Almalibre Açaí Bar (wijk: El Carmen)

In de historische wijk El Carmen vind je Almalibre Açaí Bar. Wanneer je eventjes op de lijn wilt letten na alle ijsjes, tapas en paella’s of gewoon graag gaat voor een gezonde snack of lunch, is dit een optie. Het hoofdingrediënt bij Almalibre is açai. Dit is een bes uit het Amazonegebied, voornamelijk gegeten door inheemse bewoners om snel op kracht te komen. Tegenwoordig heeft ook de westerse wereld deze ‘superfood’ ontdekt. Vooral sporters mengen açai door hun yoghurtje of smoothie voor wat extra power.

Bij Almalibre eet je de açai in zijn puurste vorm. Lekker verwerkt in bijvoorbeeld een smoothie. Neem bij deze smoothie een ‘Bocatadelux’ (broodje met gerookte zalm, roomkaas, dille en rucola) of een vegetarische hamburger (bijvoorbeeld van quinoa en kikkererwten) en je lunch is compleet. Bon appetit!

Locatie
Carrer de Roteros 16
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 22.30 uur

Raw Coco (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Een nog vrij nieuwe hotspot in Valencia in het centrum van Valencia is Raw Coco. Naast Gijón en Madrid is Valencia nu de gelukkige en is deze Raw Coco vestiging ook gelijk de grootste! Heerlijke tostada’s, smoothies, pannekoekjes, bowls en andere healthy maaltijden. Niet alleen van de lunchkaart word je helemaal happy, ook het interieur mag er zijn! Zo heeft dit lunchtentje gezellige zitjes, is het aangekleed met veel planten en zie je hoe alle producten vers worden gemaakt in de keuken. Zoals groot op de muur staat: ‘Restore your health’ bij Coco Raw Valencia!

Locatie
Carrer Perez Pujol 10
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
Zondag: 10.00 – 16.30 uur

Saona (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Een groot succes in Valencia is genaamd Saona. Dit café heeft een aantal vestigingen in de stad, waarvan die op het Plaza de la Virgen misschien wel het leukst is tijdens een bezoek aan Valencia. Vanuit hier kijk je namelijk uit op de basiliek en de kathedraal. Veel locals bezoeken dit café, vaak vanwege het voordelige lunchmenu. Voor minder dan een tientje heb je een voor-, hoofd- en nagerecht. Denk aan patatas bravas of salade als voorgerecht, een stuk lasagne of sesamkip als hoofdgerecht en een stukje cheesecake als nagerecht. Klinkt goed, toch? Aan te raden is om online te reserveren vanwege de populariteit van Saona!

Locatie
Plaza de la Virgen 8
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 17.00 en 20.00 – 00.30 uur

Llebeig (wijk: El Pla del Real)

Llebeig ontstond zo’n 24 jaar geleden als beach bar. Het is door de jaren heen uitgegroeid met meerdere vestigingen, waaronder cafés in Valencia. In 1995 opende de eerste vestiging in Valencia, net naast het Turia park. In de lente van 2016 opende er een vestiging op een fantastische plek op het adres Paseo Alameda 48! Vanaf het terras kun je uitkijken over de Stad van Kunst en Wetenschap. Alle mooie gebouwen zijn vanaf hier goed zichtbaar onder het genot van een hapje of een drankje. Op het menu staan allerlei broodjes en tapas, die je de hele dag door kan bestellen. De ‘montaditos’ kun je hier ook bestellen, mocht je zin hebben in een klein broodje met vlees of vis. Deze zijn meestal €2.

Locatie
Paseo Alameda 48
46023 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 12.00 – 00.30 uur

Comments are closed.