El Saler

Valencia is een mix van cultuur, geschiedenis, gastronomie… de perfecte stad voor een stedentrip! Maar, wist je dat Valencia ook heerlijke stranden heeft dus ook een goede strandvakantiebestemming is? Behalve de drie stadsstranden Las Arenas, Malvarrosa en Patacona, zijn er ook veel fijne stranden in de omgeving van de stad te vinden. El Saler is bijvoorbeeld een strandbezoekje waard…

El Saler

Het El Saler strand behoort tot het gelijknamige dorpje El Saler wat officieel bij de gemeente Valencia hoort. Het ligt op zo’n 12 kilometer afstand van het centrum van Valencia. Er wonen ongeveer 1.700 mensen in het dorpje en is vooral bekend om de fijne stranden, de paellarestaurants en de golfbaan El Saler die internationaal bekend is. Leuk om te weten is dat ‘El Saler’ een verbastering is van ‘la salina’ wat ‘zout’ betekent. Hiermee wordt verwezen naar de economische hoofdactiviteit van het dorpje tot de twintigste eeuw, namelijk het inwinnen van zout.

Vamos a la playa!

Het El Saler strand (Playa del Saler) is een prachtig strand. Het strand is 35 meter diep en wel 4,9 km lang! Het witte zand is er fijn en zacht en prima om een handdoekje neer te leggen. Er is vaak een lekker briesje en de zee is er erg schoon. Misschien vind je het strand wel een tikkeltje Nederlands… Dit kan komen door de duinen die achter het strand gelegen zijn! Het strand is erg populair onder de Valenciaanse bevolking. Je zal er veel gezinnetjes, groepen vrienden, etc. in de weekenddagen zien. Wat je er niet veel zal zien, zijn strandbedjes en parasols. Deze nemen de locals vaak zelf mee. Het merendeel ligt echter lekker op een handdoekje. Het El Saler strand ligt tussen de stranden Playa de Pinedo en Playa de la Dehesa (deels naaktstrand). Buiten het hoogseizoen is het op doordeweekse dagen heerlijk rustig bij El Saler…

Bereikbaarheid

Het strand is op meerdere manieren te bereiken. Een leuke manier is per fiets. Houd er rekening mee dat het wel ongeveer 12 kilometer fietsen is, maar hierna je wel een duik in het water kunt nemen! Hoe je er precies kan komen met de fiets, staat in de Albufera route. Met de auto is het ongeveer een kwartiertje rijden. Parkeren is bijna overal gratis en er zijn ook veel spots om de auto achter te laten. Een andere manier, ook beschreven in de Albufera route, is met de bus. De rode Valenciaanse stadsbussen rijden naar het dorpje El Saler en het bijbehorende strand. Leuk om te weten, is dat de bus ook nog doorrijdt naar de dorpjes El Perellonet en El Palmar. Laatstgenoemde is erg beroemd om de authentieke paella’s.

Watersporten

Vooral in de zomer zul je sportieve Valencianen zien bij het El Saler strand. Vaak waait het er stevig, waardoor het de perfecte spot is voor windsurfers. Ook kitesurfers vinden El Saler een fijne plek. Behalve watersporten is het strand (en het achterliggende deel) ook bij andere sporters geliefd. Je zal er langs het strand wielrenners en hardlopers tegenkomen, óók in het brandende zomerzonnetje!

Hapje & drankje

Valencia is bekend om de paella’s; ook in El Saler kan je genieten van het populaire Valenciaanse rijstgerecht. Een andere aanrader is om een picknickpakketje mee te nemen. Aan het strand vind je een aantal picknickplekken (houten tafels en bankjes). Zin in een ijskoud drankje of een lekker ijsje? Aan het strand zijn diverse barretjes te vinden!

Het strand aan je bed

In en rondom El Saler zijn niet bijster veel accommodaties gelegen. Een tweetal aanraders qua slaapplekken zijn:

Parador de El Saler****

– Vanaf €150,00 per nacht
– Ideaal voor golfers

Officieel is Parador de El Saler een golfhotel. Je zal er veel golfers tegenkomen en bij het hotel hoort ook een bekende baan. Je kunt er een balletje slaan, maar je kunt het ook als uitvalsbasis gebruiken tijdens een strandvakantie. De hotelkamers zijn erg ruim, modern en luxe. Na een rustig dagje op het strand, kun je hier nog lekker nagenieten. Het hotel heeft een zwembad en een spa. Alle ingrediënten voor een relaxvakantie! Fijn om te weten, is dat er ook een goed restaurant in Parador de El Saler zit. Deze is gespecialiseerd in de Valenciaanse paella… smullen! Kijk hier voor meer informatie, actuele prijzen en het boeken van hotel Parador de El Saler.

Camping Valencia El Saler

– Vanaf €56,00 per nacht
– Ideaal voor kampeerders

Meer van het kamperen? Dat kan ook in El Saler! Helemaal kamperen is het niet, want je zal in een gezellige bungalow slapen. Er is een zwembad, maar op 700 meter wandelen vind je het El Saler strand. Wat een pluspunt aan deze camping is, is dat er een barbecuegedeelte is. Wat is er nu fijner in de zomer? Een avondzonnetje, barbecue aan en ontspannen! Kijk hier voor meer informatie, actuele prijzen en het boeken van camping Valencia El Saler.

Comments are closed.