Sport

Spanje bestaat bekend als voetballand, maar ook basketbal is een geliefde sport. Valencia heeft twee voetbalclubs en een basketbalclub die het ook best goed doet. Meer informatie over de voetbalclubs en basketbalclub vind je op deze pagina.

Basketbal

Ookal staat Spanje bekend als voetballand, ook basketbal is een sport die erg geliefd is in Spanje. Het Valenciaanse basketbal doet het ook zeker niet slecht. De club bestaat al sinds 1986 en speelt inmiddels in de eerste divisie. Het eerste team speelt in de Liga ABC en in de Eurocup. In het hele team zit maar één Valenciaan, de rest zijn internationale spelers. Het stadion is vernoemd naar de wijk waarin het ligt, namelijk Sant Lluis Fonteta en is gebouwd in 1983. Wil je graag een wedstrijd bijwonen of gewoon een kijkje nemen in het stadion? Op de pagina basketbal vind je meer informatie over het stadion, de tenues en de club zelf.

FC Valencia

Spanje is een echt voetballand. Valencia doet ook leuk mee als stad, met haar twee clubs. FC Valencia is de eerste club van de stad en speelt in de Primera Division, in Nederland bekend als de eredivisie. De club is in 1919 opgezet door twee vrienden, die baalden dat de stad Valencia geen eigen voetbalclub had. De thuisbasis van de club is het Mestalla stadion, en ook het oudste stadion van Spanje. Leuk weetje, in 1992 coachte ‘onze’ Guus Hiddink deze ploeg. Wil jij tijdens je bezoek aan Valencia ook een bezoekje brengen aan dit stadion? Je kan een rondleiding doen in dit stadion, maar je kan natuurlijk ook een voetbalwedstrijdje meepakken! Meer informatie over deze club, de tenues en het stadion vind je op de pagina FC Valencia.

Levante

Levante is de tweede club van Valencia. Ook deze club doet mee in de Primera Divison, maar presteert over het algemeen wel iets minder dan FC Valencia. Toch is het tijdens je bezoek aan Valencia wel de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze club en een wedstrijdje te bekijken. Alleen de sfeer tijdens een wedstrijd is al leuk om meegemaakt te hebben. In 1909 is deze voetbalclub opgezet. Ookal vertegenwoordigen FC Valencia en Levante dezelfde stad, toch zijn het echte rivalen van elkaar. Meer informatie over deze club en het speelschema vind je op de pagina Levante.

Laat een review achter