Sport

Spanje bestaat bekend als voetballand, maar ook basketbal is een geliefde sport. Valencia heeft twee voetbalclubs en een basketbalclub die het ook best goed doet. Maar ook hengelsport wordt beoefend, net als het echte Valenciaanse Pelota. Meer informatie over sport in Valencia vind je op deze pagina.

Basketbal

Basketbal is een sport die erg geliefd is in Spanje. Het Valenciaanse basketbal doet het zeker niet slecht. De club bestaat al sinds 1986 en speelt inmiddels in de Eerste Divisie. Het eerste team speelt in de Liga ABC en in de Eurocup. In het hele team zit maar één Valenciaan, de rest zijn internationale spelers. Het stadion is vernoemd naar de wijk waarin het ligt, namelijk Sant Lluis Fonteta en is gebouwd in 1983. Wil je graag een wedstrijd bijwonen of gewoon een kijkje nemen in het stadion? Op de pagina Basketbal vind je meer informatie over het stadion, de tenues en de club zelf.

Hengelsport

In Valencia wordt er zowel zoet- als zoutwaterhengelsport beoefend. Uit het zoetwatermeer in Albufera vangen ze vooral paling, om te verwerken in de overheerlijke paella. Voor toeristen is het verboden om te vissen in dit meer. Je kunt in Albufera wel mee in een traditioneel vissersbootje voor een boottocht over het water. Wil je weten waar je wel mag vissen of waar je je visuitrusting op orde kunt stellen? Voor alle tips en informatie omtrent de visactiviteiten en hengelsport in Valencia kijk je op de pagina Hengelsport.

Voetbal

De stad Valencia heeft twee voetbalteams: FC Valencia en Levante UD. Regelmatig spelen beide teams is de Primera División. Bij een bezoek aan Valencia heb je dus de kans om twee wedstrijd bij te wonen! Meer informatie vind je op de pagina Voetbal.

FC Valencia

FC Valencia is de eerste club van de stad en speelt in de Primera División, in Nederland bekend als de Eredivisie. De club is in 1919 opgezet door twee vrienden, die baalden dat de stad Valencia geen eigen voetbalclub had. De thuisbasis van de club is het Mestalla stadion, en ook het oudste stadion van de voetbalclubs die spelen in de Primera Division in Spanje. Leuk weetje, in 1992 coachte ‘onze’ Guus Hiddink deze ploeg. Wil jij tijdens je bezoek aan Valencia ook een bezoekje brengen aan dit stadion? Je kunt een rondleiding doen in dit stadion, maar je kunt natuurlijk ook een voetbalwedstrijdje meepakken! Meer informatie over deze club, de tenues en het stadion vind je op de pagina FC Valencia.

Levante

Levante is de tweede club van Valencia. Ook deze club doet mee in de Primera División, maar presteert over het algemeen wel iets minder dan FC Valencia. Toch is het tijdens je bezoek aan Valencia wel de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze club en een wedstrijdje te bekijken. Alleen de sfeer tijdens een wedstrijd is al leuk om meegemaakt te hebben. In 1909 is deze voetbalclub opgezet. Ook al vertegenwoordigen FC Valencia en Levante dezelfde stad, toch zijn het echte rivalen van elkaar. Meer informatie over deze club en het speelschema vind je op de pagina Levante.

Pelota Valenciana

Deze traditionele handbalsport genaamd Pelota Valenciana betekent letterlijk vertaald ‘Valenciaanse Bal’. In de hele provincie Valencia wordt dit spel al honderden jaren gespeeld, waar het werd gespeeld op straat en daarna op de zogenoemde ‘trinquets’. De oorsprong van deze sport is onduidelijk, aangezien velen beweren dat het van het middeleeuwse spel ‘Jeu de Paume’ afstamt en anderen weer geloven dat dit een sport is van de Romeinen. Het handbalspel wordt nog steeds gespeeld met twee teams, twee tot vijf spelers en een bal. Het is de bedoeling dat de bal over en weer wordt gespeeld, op de daarvoor bestemde speelvelden. Na een lange tijd is Pelota Valenciana weer super populair! Wil je meer weten over deze unieke sport? Kijk dan eens op de pagina van Pelota Valenciana.

Volleybal

Ook volleybal is een populaire sport in Valencia. Deze sport wordt zowel op het strand als in de zaal beoefend. In de zomer worden er vaak toernooien op het strand georganiseerd: het is zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen! Als je liever zelf actief bent in het volleybalveld is dat ook zeker mogelijk in Valencia. Op de pagina over volleybal vind je meer informatie over alle volleybalclubs, wedstrijden en waar je de juiste volleybalmaterialen kunt kopen.

Comments are closed.