Sport

Onderwerpen

Spanje staat bekend als voetballand, maar ook basketbal is een geliefde sport. Valencia heeft twee voetbalclubs en een basketbalclub die het ook best goed doet. Maar ook hengelsport wordt beoefend, net als het echte Valenciaanse Pelota. Meer informatie over sport in Valencia vind je op deze pagina.

Zoek je een leuke sport activiteit voor groepen? Neem dan eens een kijkje op onze ‘Sport en Spel‘ pagina.

Aerobics

Trainen op muziek, dat klinkt goed! Met aerobics train je voornamelijk je spieren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van verschillende attributen, zoals gewichtjes. De meeste lessen bestaan uit cardio en stretch- en vloeroefeningen. Je sluit af met een cooling down. Wij vertellen je bij welke sportscholen je een lesje aerobics kunt volgen en waar je een leuke aerobicsoutfit kunt aanschaffen. Enthousiast geworden? Lees op deze pagina meer over aerobics.

Basketbal

Basketbal is een erg geliefde sport in Valencia. Het Valenciaanse basketbal doet het zeker niet slecht. De club bestaat al sinds 1986 en speelt inmiddels in de Eerste Divisie. Het eerste team speelt in de Liga ABC en in de Eurocup. In het hele team zit maar één Valenciaan, de rest zijn internationale spelers. Het stadion is vernoemd naar de wijk waarin het ligt, namelijk Sant Lluis Fonteta en is gebouwd in 1983. Wil je graag een wedstrijd bijwonen of gewoon een kijkje nemen in het stadion? Op de pagina basketbal vind je meer informatie over het stadion, de tenues en de club zelf.

Boksen

Ben je in Valencia en wil je graag de sport boksen beoefenen? Er zijn in de stad verschillende sport- en boksscholen te vinden. Er zijn verschillende soorten boksen, zoals K-1, Muay Thai en MMA. We laten je weten waar je deze scholen kunt vinden en waar je alle benodigde spullen kunt kopen. Lees snel verder voor meer informatie over boksen.

Bootcamp

Zoek je een uitdagende sport waarbij je hartslag flink wordt verhoogd? Dan is bootcamp wellicht iets voor jou! We hebben de beste bootcamp faciliteiten in Valencia voor je op een rijtje gezet. Op de pagina bootcamp vind je tips en informatie.

Golfen

Hole in one! Golfen in het Spaanse zonnetje, dat klinkt toch heerlijk? In Valencia en omgeving liggen verschillende mooie golfbanen en golfhotels. Op onze pagina vertellen we je graag meer over golfen in Valencia.

Hardlopen

Valencia is een echte hardloopstad. Vooral het Turiapark is een heerlijke plek om een rondje te joggen. Er is zelfs een apart pad aangelegd voor hardlopers. Naast het park zijn nog veel meer coole plekken in de stad om een rondje te rennen. Ook worden in Valencia regelmatig hardloopwedstrijden georganiseerd. Graag vertellen we je nog veel meer over hardlopen in Valencia!

Hockey

Het mediterraan klimaat leent zich perfect voor hockey! Valencia kent maar liefst vier hockeyclubs waarvan de bekendste meespeelt in de eredivisie! Lees meer over hockey in Valencia en hoe je hier zelf een balletje kunt slaan op de pagina hockey.

Kajakken en kanoën

Valencia heeft zowel kajak en kano opties binnen, als buiten de stad. Binnen de stad zijn er opties voor als je nog niet zo ervaren bent. Ben jij al ervaren en op zoek naar een uitdaging? Dan zijn er ook opties op het ruige water, tussen de prachtige natuur. Kijk voor alle informatie op de pagina kajakken en kanoën.

Kitesurfen

Een van de pluspunten van Valencia is dat het een perfecte combinatie is van stad en strand. Het strand van Patacona is een perfecte spot voor kitesurfers. Op deze pagina geven je graag meer tips en weetjes over het kitesurfen in Valencia en omgeving.

Klimmen

In en rondom Valencia zijn er verschillende klim-mogelijkheden. Zowel indoor als outdoor kan je deze sport goed uitoefenen in Valencia. Op de pagina klimmen in Valencia geven wij jou graag meer informatie over de locaties, de workshops en de openingstijden!

Levante UD

Levante is de tweede club van Valencia en werd opgericht in 1909. Ook deze club doet mee in de Primera División, maar presteert over het algemeen wel iets minder dan FC Valencia. Toch is het tijdens je bezoek aan Valencia wel de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze club en naar een wedstrijd te gaan. Alleen al de sfeer tijdens een wedstrijd is leuk om mee te maken. Meer informatie over deze club en het speelschema vind je op de pagina over Levante UD.

Mountainbiken

Zodra je vanuit Valencia landinwaarts gaat, zul je een berg- en heuvelachtige omgeving tegenkomen. De perfecte plek om te gaan mountainbiken dus! Bekijk de mountainbike pagina om erachter te komen waar je de prachtige mountainbike gebieden kunt vinden.

Paardrijden

Rondom Valencia zijn een aantal maneges. Hier kun je paarden bekijken, ze voeren óf een stukje paardrijden! Alle informatie over deze maneges, lessen en locaties vind je op de pagina paardrijden.

Padel

Padel is een populaire sport in Spanje. Deze racketsport heeft iets weg van tennis en squash. We vertellen je graag wat meer over de geschiedenis van deze sport. Ook laten we je weten waar je de leukste padelclubs en shops kunt vinden. Lees snel meer over padel.

Pelota Valenciana

De traditionele handbalsport Pelota Valenciana betekent letterlijk ‘Valenciaanse Bal’. In de hele provincie Valencia wordt dit spel al honderden jaren gespeeld, eerst op straat en daarna op de zogenoemde ‘trinquets’. De oorsprong van deze sport is onduidelijk; velen beweren dat het van het middeleeuwse spel ‘Jeu de Paume’ afstamt en anderen geloven weer dat dit een Romeinse sport was. Het handbalspel wordt nog steeds gespeeld met twee teams van twee tot vijf spelers. Het is de bedoeling dat de bal over en weer wordt gespeeld, op de daarvoor bestemde speelvelden. Na een lange tijd is Pelota Valenciana weer super populair! Wil je meer weten over deze unieke sport? Kijk dan eens op de pagina over Pelota Valenciana.

Pilates

Pilates is populair! Ook in Valencia zijn er een aantal pilates-scholen waar je een les kunt volgen. Er is genoeg keuze: als je hier voor langere periode woont óf als je hier op vakantie bent. Bekijk onze tips op de pagina pilates.

Skiën

Wist je dat je kunt skiën in de buurt van Valencia? Van eind november tot midden april kun je het skigebied ‘Valdelinares’ bezoeken. Dit skigebied ligt op ongeveer 2 uur rijden van Valencia. Voor meer informatie kun je terecht op de ski pagina.

Suppen

Eigenlijk kun je het hele jaar door goed suppen in Valencia. Er zijn verschillende stranden waar je dit kunt doen, zoals Playa Malvarossa, Las Arenas en Port Saplaya. Lees meer over sup-scholen en suppen in Valencia.

Surfen

In de wintermaanden is Valencia een goede stad om te surfen! Er zijn verschillende surfscholen en surfwinkels waar je terecht kunt.

Squash

Op zoek naar een goede plek om te squashen? In en rondom Valencia zijn er een aantal leuke clubs waar je een potje kunt squashen. Op de pagina squash vertellen we je alles over deze sport! 

Tennis

Tennis is erg populair in Valencia. Voel jij je ook helemaal thuis op de tennisbaan of wil je kennis maken met deze sport? Op onze pagina over tennis geven je leuke weetjes en tips.

Valencia CF

Valencia CF is de eerste club van de stad en speelt in de Primera División, in Nederland bekend als de Eredivisie. De club is in 1919 opgezet door twee vrienden, die baalden dat de stad Valencia geen eigen voetbalclub had. De thuisbasis van de club is het Mestalla stadion, het oudste stadion van alle voetbalclubs die spelen in de Primera División. Leuk weetje: in 1992 coachte ‘onze’ Guus Hiddink deze ploeg. Wil jij tijdens je bezoek aan Valencia ook een bezoekje brengen aan dit stadion? Je kunt een rondleiding doen, maar je kunt natuurlijk ook een voetbalwedstrijdje meepakken! Meer informatie over deze club, de tenues en het stadion vind je op de pagina Valencia CF.

Vechtsport

Fan van karate, judo, aikido, capoeira, tai chi of kungfu? Lees op onze pagina over vechtsport over verschillende scholen waar je terecht kunt voor een lesje vechtsport.

Vissen

In Valencia wordt zowel in zoetwater als in zoutwater gevist. In Albufera, het zoetwatermeer net buiten de stad, wordt vooral paling gevangen. Voor toeristen is het helaas verboden om te vissen in dit meer. Wil je weten waar in de stad je wél mag vissen en waar je je visuitrusting kunt inslaan? Voor alle tips en informatie omtrent vissen en hengelsport in Valencia kijk je op de pagina vissen.

Voetbal

De stad Valencia heeft twee voetbalteams: Valencia CF en Levante UD. Regelmatig spelen beide teams in de Primera División. Bij een bezoek aan Valencia heb je dus de kans om twee wedstrijden bij te wonen! Meer informatie vind je op de pagina voetbal.

Volleybal

Ook volleybal is een populaire sport in Valencia. Deze sport wordt zowel op het strand als in de zaal beoefend. In de zomer worden er vaak toernooien op het strand georganiseerd: het is zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen! Als je liever zelf actief bent in het volleybalveld is dat ook zeker mogelijk in Valencia. Op de pagina over volleybal vind je meer informatie over alle volleybalclubs, wedstrijden en waar je de juiste volleybalmaterialen kunt kopen.

Wielrennen

De regio Valencia biedt wielrenners een prachtige reeks aan opties, van vlakke routes langs de zonnige kust tot tochten door het bergachtige binnenland met adembenemende uitzichten en razendsnelle afdalingen. Voor iedere fietser wat wils dus! Wij helpen je graag op weg op onze pagina over wielrennen met informatie over een aantal routes, waar je een fiets kunt vinden en wat de regels zijn voor fietsers in Valencia.

Windsurfen

Valencia en omgeving is een perfecte bestemming om een watersport te beoefenen, zoals windsurfen. Je vindt er meerdere windsurfscholen waar je een cursus kunt volgen of materiaal kunt huren. Op de pagina over windsurfen vertellen je alles over deze sport in Valencia!