Apps

Onderwerpen

Ga je op vakantie naar Valencia en neem je jouw smartphone of tablet mee? Er zijn handige apps te downloaden om wegwijs te worden in deze stad; van apps voor vervoer, talencursussen tot spelletjes en nog veel meer. Wil je weten welke metrohalte bij jou in de buurt zit of een woordje Spaans kunnen spreken met de locals? Op deze pagina van Verrassend Valencia vind je praktische en leuke apps over Valencia.

Openbaar vervoer & eetgelegenheden

Moovit

(Gratis en NL)
In deze app zijn verschillende vervoersopties gecombineerd. Op deze manier krijg je de meest praktische route welke niet alleen is afgestemd op het vertrekpunt en de eindbestemming, maar ook op het type vervoersmiddel. De app toont de locatie van de halte, de wachttijd en geeft tevens aan wanneer het tijd is om uit te stappen. Je kunt locaties en veelgebruikte lijnen als favorieten opslaan en mocht je geen internet hebben, dan kun je vooraf een vervoerkaart in PDF downloaden. Handig om te weten: je kunt de app in honderden steden gebruiken. In Nederland bijvoorbeeld in Rotterdam en Breda en denk in Spanje aan onder andere Madrid, Sevilla, Ibiza en natuurlijk Valencia! Één van de apps over Valencia die heel handig kunnen zijn.

Metro Valencia App

(Gratis en ES)
Ook één van de handige apps over Valencia is de Metro app. Vanaf het vliegveld van Valencia kun je met de metro gemakkelijk het centrum of het strand bereiken. Ook binnen het centrum is de metro handig en voordelig. Met de app van Metro Valencia kun je kijken welke metrohalte bij jou in de buurt zit en krijg je een overzicht van de verschillende lijnen met de bijbehorende haltes. Je kunt op de minuut zien hoe lang jouw reis zal duren en je ziet zelfs op een kaartje waar de metro zich op dat moment bevindt. De applicatie is alleen beschikbaar in het Spaans, maar gelukkig makkelijk in het gebruik.

Tripadvisor App

(Gratis en EN)
Via deze applicatie kun je de perfecte reis plannen. Je kunt per tijdstip aangeven wat je wilt gaan doen. Daarnaast kun je beoordelingen en meningen van anderen lezen over bijvoorbeeld hotels en restaurants. Je kunt ook eigen recensies achterlaten, vergeet niet een beoordeling achter te laten wanneer je een tour bij Verrassend Valencia hebt geboekt!

Taal

Heb jij Google Translate al op je telefoon? Dit is naast een handige online tool van Google ook een app waarmee je woorden en zinnen kunt vertalen. Tip: download enkele talen zodat je het ook offline kunt gebruiken. Let wel, de offline versie van een taal is beperkt. Ben je op zoek naar een aanvullende app voor de Spaanse taal? Download dan één van de onderstaande apps!

iTranslate Apps

(Gratis en NL)
Deze fijne applicatie helpt je ten alle tijden. Weet je in het restaurant niet hoe je een paella moet bestellen? Typ even snel jouw vraag in op de app en het wordt meteen vertaald. Je kunt zelfs naspelen hoe de zin moet worden uitgesproken. Handig is om deze app te bewaren; er zijn namelijk meer dan 50 talen beschikbaar. Erg handig aan de applicatie is dat je de stem en snelheid kunt aanpassen. Let op, je hebt internet voor deze applicatie nodig.

Duolingo

(Gratis en EN)
De apps van iTranslate helpen je op het moment zelf, maar met Duolingo kun je op de wat langere termijn een taal leren. Begin bijvoorbeeld enkele weken van te voren met het oefenen of misschien wil je juist op de vakantie een lesje per dag volgen? Je kunt op de app doelen stellen, zoals 5, 10 of meerdere minuten per dag. De lessen zijn verdeeld onder categorieën, zoals basics, animals, food, questions en places. Op verschillende manieren ga je met de woorden en zinnen aan de slag. De app is niet alleen voor Spaans leren geschikt, maar ook voor Engels (hierbij is de app in het Nederlands), Russisch, Grieks en ga zo maar door.

Spaanse Furie

(Gratis en NL, alleen in Apple App Store)
Deze leuke applicatie leert je spelenderwijs de Spaanse taal. In verschillende levels leer je handige thema’s. Twee gratis thema’s zijn dieren en cijfers. In de levels verbind je de woorden met plaatjes. Ook worden woorden opgenoemd en moet je het goede plaatje erbij zoeken. Je bent dus helemaal in het Spaans bezig. Daarnaast zijn er nog andere levels: kleding, groenten, schrijfgerei, kleuren, communicatie, huis en fruit. Voor elk nieuw level betaal je €1,09. Je hebt geen internet nodig voor deze app. Dit is ook weer één die niet mag ontbreken op de lijst apps over Valencia, want in Valencia is een woordje Spaans spreken erg handig!

WiFi in Valencia

Naast de fijne apps over Valencia kan wifi ook erg prettig zijn. Voor enkele van de bovenstaande apps heb je internet nodig. Maar wist je al dat vanaf juni 2017 de roamingkosten binnen de Europese lidstaten zijn afgeschaft? Dat is mooi meegenomen!

Ben je op zoek naar Wifi in Valencia? Tegenwoordig is het in het merendeel van de appartementen en hotels gebruikelijk om WiFi aan te bieden. We geven onderstaand enkele voorbeelden om ook buitenshuis gebruik te kunnen maken van gratis draadloos internet:

  • McDonald’s, Starbucks, Café & Tapas (o.a. op het gemeentehuisplein, Plaza del Ayuntamiento 18)
  • Centrum: Món Orxata (Carrer de Jorge Juan 19). Bij deze horchatería in de Mercado de Colón kun je op een terras het traditionele Valenciaanse drankje nuttigen. Of gewoon een kop koffie. Je kunt hier altijd gebruikmaken van het gratis draadloos internet
  • Het oude centrum: Cafe Infanta (Plaza del Tossal 3). Aan een gezellig pleintje in de wijk El Carmen vind je Cafe Infanta. Stop hier voor een drankje, een hapje en voor de gratis WiFi.