Speeltuinen in Valencia

Onderwerpen

Ben je met kinderen in Valencia en ben je op zoek naar verschillende speeltuinen? Goed nieuws, er zijn enorm veel speeltuinen in Valencia te vinden. Van een gaaf piratenschip tot de unieke Gulliver en van klimwanden tot kasteel speelhuisjes en meer. Er zijn genoeg speeltuinen te vinden! Hieronder maak je kennis met de leukste, vetste en coolste speeltuinen in Valencia waar jouw kleintjes zich absoluut kunnen vermaken!

Gulliver (wijk: naast Montolivet)

Je bent er vast weleens voorbij gefietst in Valencia, de enorm grote pop midden in het park. Dit is een van de mooie speeltuinen die de stad heeft. Wie meer weet over sprookjes en verhalen voor kinderen kan deze reus vast ook identificeren: namelijk Gulliver! Het verhaal van Gulliver, de grote reus die leefde in een wereld vol kleine mensen, proberen ze in deze speeltuin na te bootsen. Kinderen kunnen de pop beklimmen, er vanaf glijden en de armen trotseren door middel van touwen. De pop is zo groot dat er voor ieder kind plek is, de glijbanen variëren van breed naar smal. Klimmen en klauteren is wat ze hier het beste kunnen en dus kan je er wel zeker van zijn dat jouw kindje hier een fijne tijd beleeft met óf zonder jou! Fijn om te weten is dat ouders ook lekker mee de glijbaan af kunnen gaan. 

Gulliver is een lange periode dicht geweest vanwege renovaties, maar op 29 oktober 2022 is het park heropend! De renovaties hebben ze uitgevoerd omdat de pop nu bijna 32-jaar bestaat en de totale investering bedraagt meer dan 900.000 euro. Klimnetten worden vervangen, er komt een nieuwe hoed op Gulliver en er komen betere voorzieningen om en nabij de pop. Ook zal er tijdens deze renovatie gezorgd worden dat de speeltuin iets beter bereikbaar is dan voorheen! Gulliver bevindt zich vlakbij de Ciutat de les Arts i les Ciències.

 • Jarin del Turia s/n
 • Maandag t/m zondag: 10.00 – 17.30 uur
 • Let op: in dit park mogen maar 500 mensen tegelijkertijd zijn, wees er dus snel bij en voorkom in de rij staan. 

Parc Central (wijk: tussen Ruzafa & Malilla)

Één van de nieuwste stadsparken van Valencia, Parc Central is een park waar je veel speeltuinen en fonteinen kan vinden en is de ideale plek om alle kleine avonturieren een leuke tijd te laten beleven. In dit park met diverse speeltuinen kan je namelijk een super brede metalen glijbaan vinden waar je met meerdere kinderen tegelijk vanaf kan. In een treintje van de glijbaan af, zij aan zij, het kan allemaal. De glijbaan bevindt zich vlakbij een grote klimrots, leuk voor de kids, maar als jij zelf zin hebt om je avontuurlijke kant te herontdekken kan dat ook! Verder zijn er wipwappen, schommels, een draaimolen speeltoestel en ping pong tafels.

In de naastgelegen wijk Ruzafa kan je bij bijvoorbeeld een Chinese bazaar Hier verkopen ze van alles. Dus met een beetje geluk kun je hier ook een ping pong set kopen. Ook leuk om te weten voor op warme dagen, er zijn fonteintjes die vanuit de grond omhoog en weer omlaag gaan en die worden vaak in de ochtenden en eind van de middag aangezet in de zomer zodat kids lekker wat verkoeling kunnen krijgen en kunnen spelen met water. Er zijn nog wat andere watertjes waar ook regelmatig kinderen in pootje baden of zelfs helemaal in gaan. 

Tip: als je een hond hebt, neem hem mee! In dit park kun je namelijk een speciaal gebied voor honden vinden. Hier kunnen ze lekker los rennen en kunnen ze doen en laten wat ze willen! Zo heb je twee vliegen in één klap en hebben zowel je viervoeter als je kinderen een leuke en energievolle dag gehad.

 • Carrer d’Alacant
 • Openingstijden:
  Maart t/m oktober:
  Maandag t/m zondag: 07.30 – 21.30 uur
  November t/m februari:
  Maandag t/m zondag: 07.30 – 20.30 uur

Jardines de Viveros (wijk: Trinitat)

Op zo’n 20 minuten wandelen van La Glorieta en het ‘Convento de Santo Domingo’ (beiden gelegen in het centrum) zijn de ‘Jardines de Viveros’ (ook wel ‘Jardines del Real’ genoemd) gelegen. Door de Jardines de Viveros zijn er verschillende speeltuinen te vinden. Van verrassende dromedarissen waar je op kan wipwappen, maar er zijn ook schommels, glijbanen, speelhuisjes en klimtoestellen. Ook vinden kinderen het vaak leuk om de fitnesstoestellen uit te proberen. Er valt ook veel te bekijken in dit park; zo zijn er papegaaien, pauwen en andere indrukwekkende vogelsoorten die je kan bewonderen. Eventueel kan je een kijkje nemen in het gratis te bezoeken Museo de Ciencias Naturales. Hier vind je gave skeletten, leer je meer over hoe honing gemaakt wordt en kan je een enorm groot skelet van een walvis bewonderen. Ook fijn om te weten is dat er hier tal van goede picknick spots zijn en de kids kunnen zich hier goed vermaken met verstoppertje spelen, een huisje maken tussen bomen, blaadjes en steentjes verzamelen etc. 

Leuk om te weten is dat er een verkeerspark is in de Jardines de Viveros. Je bent nooit te jong om te oefenen met verkeersregels leren rondom zebrapaden, stoplichten etc. toch? Nou, dat dacht de gemeente van Valencia ook toen ze deze speeltuin aanlegden in Jardines de Viveros. In dit park is er een verkeerspark waar kinderen met de step of fiets een parcour kunnen volgen! Bij dit parcour zijn er ook (nep) zebrapaden en stoplichten, dus ze zullen zich echt aan de verkeersregels moeten houden. Bij rood stoppen en bij de zebrapaden dienen de voetgangers voorrang krijgen. De beste manier om je kids ook iets meer bewust te maken van het verkeer in het ‘echte’ leven. Educatief en amuserend tegelijkertijd! Fijn om te weten is dat Verrassend Valencia verschillende maten kinderfietsen heeft en ook vele maten kinderhelmen..

 • Carrer de Cavanilles 1
 • Maandag t/m zondag: 07.30 – 20.30 uur 

Parque de Cabecera (wijk: Campanar)

Piet piraat, schip ahoy! In dit park staat een super groot piratenschip waar je kinderen als denkbeeldige piraat de zee kunnen trotseren en de vijanden kunnen verslaan. Een ooglapje op, de pratende papegaai op de schouder die aangeeft waar ze heen moeten om de schat die iedereen zoekt als eerste te vinden…het creatieve brein van jouw kids kan hier uren zijn gang gaan! Van dit schip kunnen ze afglijden, er op klimmen en natuurlijk draaien aan het stuurwiel wat zich bevindt vooraan het schip. Het is een uitdaging om van de ene kant naar de andere kant te komen op het schip, ze moeten in netten hangen en hun evenwicht testen op de balk voordat ze bij hun vriendjes aan de andere kant van het schip kunnen komen.

Je kan ook ervoor kiezen om met je kindje samen in een waterfiets te stappen, maar dat ligt natuurlijk aan de leeftijd van je kinderen. Zo kun je het park bekijken van het water en ben je ook nog sportief bezig. Op een warme zomerdag is dat heerlijk genieten en wie weet ontmoet jouw kindje wel nieuwe vriendjes op het water. Handig om te weten is dat deze speeltuin om de hoek van de dierentuin, het Bioparc, is gelegen.

 • Av. Pio Baroja
 • 24 uur geopend

Turiapark (wijk: langs vele verschillende wijken gelegen)

Dit park is enorm uitgestrekt, zo’n 10 kilometer lang. Er zijn enorm veel speeltuinen te vinden waar de kinderen prima hun energie kwijt kunnen. De meest bekende en grootste speeltuin in het Turia park is Gulliver, daarover vind je bovenaan deze pagina meer informatie. Een super plan voor ouders en kids is om lekker per fiets het Turia park te bekijken en als je een leuke speeltuin tegenkomt een stop te maken. Er zijn speeltuinen voor verschillende leeftijden. Glijbanen, wippen, speelhuisjes, klimtoestellen, schommels, glijbanen, een klimnet en nog veel meer leuks. Om de haverklap kom je weer langs een speeltuin. Verder is er ook een skatepark, mochten je kids dit leuk lijken, als je bij Verrassend Valencia een fiets hebt gehuurd, mag je gratis een dagje ons skateboard meenemen met beschermers. 

 • Carrer del Pintor Lopez
 • 24 uur geopend

Parque de la Rambleta (wijk: San Marcelino)

In dit park bevindt zich de ideale speeltuin voor de zomermaanden, maar ook erg leuk voor de rest van het jaar. De speeltuin is beschut met veel bomen. Hierdoor hoeven kinderen niet in de zon te ploeteren wanneer ze spelen, wat super fijn is. De speeltuin heeft een zandbodem, hierdoor zal een eventuele val van een klimrek minder schade aanrichten. In deze speeltuin zijn er heel veel klimrekken op een rij, dus lang wachten tot je aan de beurt bent zal niet voorkomen. Er is voor elke leeftijd wel iets te vinden. Dat komt omdat er twee speelplaatsen zijn die op leeftijd zijn afgestemd: een speeltuin voor kinderen tussen 1-8 jaar en de andere (die ligt ernaast) voor kinderen tussen 8-14 jaar oud. Deze speeltuin heeft echt heel veel leuks. Van een gaaf speelkasteel, met een kleine ‘nep gevangenis’, tot gekleurde huisjes, glijbanen, schommels en nog veel meer. 

 • Carrer de Pius IX
 • Maandag t/m zondag: 08.00 – 20.00 uur 

Parque del Oeste (wijk: Tres Forques)

Een stukje verder van het centrum af bevindt zich Parque del Oeste. Hier vind je wipwappen,  glijbanen, schommels, speelhuisjes en meer. En als de kleintjes klaar zijn met spelen kan je daarna nog door het park struinen om mooie beelden te bekijken die ook voor kinderen interessant zijn, namelijk beelden van giraffen en andere dieren. Ook vind je hier speciale banen voor rolschaatsen, om met je skateboard te stunten en om jeux de boules te spelen.

Waarschijnlijk is het allereerste wat opvalt als je het park binnenwandelt via de hoofdingang (calle Enguera), een spectaculair F-86 vliegtuig. Dit vliegtuig was van 1958 – 1972 in gebruik door het leger. Nadat het vliegtuig op verschillende plekken heeft gestaan (in Léon en Manises), is het in dit park geplaatst. 

In de zomermaanden is het ook zeker een aanrader om een bezoekje aan deze speeltuin te combineren met een duikje in het openlucht zwembad ‘Aquaval’ wat in het park is gelegen.

 • Avenida del Cid 35
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zondag: 07.30 – 21.30 uur 

La Glorieta (wijk: La Xerea (centrum)

Ben je in het centrum en hebben de kids behoefte aan even lekker spelen? Vlak naast de ‘Puerta del Mar’, het ‘Palacio de la Justicia’ en de mooie straat ‘calle de la Paz’, vind je La Glorieta. In La Glorieta vind je een speeltuin met een glijbaan, wipwappen, klimtoestel en schildpadden waar kinderen op kunnen zitten en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Verder is er een soort bol met gaten waar kinderen aan hun grove motoriek kunnen werken door erop te klimmen. Er is een soort stenen mini parcours wat een golfbeweging heeft. Voor kleinere kinderen leuk en goed om overheen te wandelen om evenwicht proberen te houden. Voor jonge kids, leuk met de hand van papa of mama te proberen en voor oudere kinderen om overheen te wandelen/rennen. Ook kunnen ze door pijpen kruipen met gaten erin, als een soort molletje. Eind van de middag, rond een uur of 17.00/17.30 uur, is het vaak gezellig druk met de locals die net met de kids uit school komen en nog even een bezoekje aan de speeltuin brengen. 

Wat fijn is aan dit kleine speeltuintje, behalve de rust die zich hier bevindt, is dat een val niet heel pijnlijk zal zijn voor je kinderen en niet te veel schade oplevert. Dit komt omdat er ‘zachte’ kussens op de vloer liggen onder alle speeltoestellen. 

 • Carrer del General Palanca 4
 • 24 uur geopend

Parque Manuel Granero (wijk: Ruzafa)

In de gezellige wijk Ruzafa zijn meerdere kleine speeltuinen te vinden. Als je op zoek bent naar een wat grotere speeltuin in Ruzafa, dan is het misschien een leuk idee om een kijkje bij de speeltuin in Parque Manuel Granero te nemen. Voor wat grotere kindjes kan er op de klimblokken lekker worden geklommen. Verder zijn er schommels, is er een glijbaan en is er een gave graafmachine voor kinderen. Deze is om te bedienen wel wat aan de zware kant maar leuk voor wat grotere kindjes of met hulp van een volwassene. Verder is er een enorme zandbak waar kinderen zich ook heerlijk kunnen vermaken. Mocht je eventueel een emmertje en een schep bij je hebben, helemaal leuk. Als je graag wat zandvormpjes of een emmer en een schep zou willen kopen kan dat op calle Cuba (grenst aan het park).Dit is ook een Chinese bazar. Hier kun je van alles vinden dus met wat geluk ook speelgoed voor op het strand of in de zandbak. 

 • Placa de Manuel Granero
 • 24 uur geopend


Tips

 • Is het regenachtig en wil je toch dat de kinderen even hun energie kwijt kunnen in Valencia? Dan is een indoor speeltuin misschien een idee. 
 • Wil je graag met je kinderen naar Valencia komen maar geen idee waar je het beste kan overnachten? Er is een hotel in Valencia waar kinderen zelf kunnen ‘inchecken’ en een welkomstcadeau krijgen… je kan dit regelen door van te voren naar het hotel te bellen en je aankomst te overleggen. Wacht niet langer en kom erachter welk hotel dit is op onze pagina over kindvriendelijke hotels in Valencia.
 • Ben je op zoek naar meer leuke dingen die je met de kinderen kan ondernemen in Valencia? Op de pagina kinderactiviteiten in Valencia staan vele leuke tips van een museum waar kinderen alles aan mogen raken tot trampoline park en meer.