Vliegveld

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Valencia? Hoogstwaarschijnlijk zal je dan met het vliegtuig gaan. Je landt dan op het vliegveld van Valencia. Op deze pagina van Verrassend Valencia vind je er meer informatie over.

Algemeen

Het vliegveld van Valencia is niet erg groot. Het is dus niet zo moeilijk om bepaalde faciliteiten te vinden. Tevens hoef je niet heel ver te lopen om bij jouw gate te komen. Omdat het vliegveld niet zo groot is, heb je bij aankomst meestal snel jouw bagage.

Vliegtickets

Ben jij op zoek naar de beste deals voor vliegtickets? Voor meer informatie over vliegtickets naar Valencia kun je terecht op onze pagina over vliegtickets.

Transport vanaf het vliegveld

Zodra je geland bent op het vliegveld kun je op verschillende manieren naar jouw appartement/hotel/hostel/B&B in Valencia reizen. Verschillende opties zijn:

Metro

De metrohalte Aeroport bevindt zich een verdieping lager dan dat je aankomt. Wanneer je de aankomsthal uitloopt, vind je aan jouw linkerhand een roltrap naar beneden. Je kunt ook met de lift een verdieping naar beneden. Je kunt bij het loket of bij een van de apparaten een kaartje kopen. Je bereikt het centrum van Valencia ongeveer binnen 20-25 minuten. Kijk voor meer informatie op metro Valencia.

Bus

Je kunt er ook voor kiezen om met de bus te reizen vanaf het vliegveld. Handig om te weten, is dat de ‘Aero bus’ maar op een beperkt aantal plaatsen stopt in Valencia. Indien jouw accommodatie niet dicht bij de halte ligt, is het mogelijk handiger om voor de metro of taxi te kiezen.

Tijden: de bussen rijden tussen 6.00 – 22.00 (iedere 20 minuten)
Prijs: €2,50
Haltes: Avinguda del Cid (tegenover het lokale politiebureau), Carrer de Bailen, Carrer d’Àngel Guimerà, Avinguda del Cid, Aeropuerto (vliegveld).

Taxi

Er staan bijna altijd taxi’s te wachten wanneer je het vliegveld uitloopt. Een taxi kost ca. €20,00 om van het vliegveld naar het centrum van Valencia te komen en ca. €23,00 om naar de rand van de stad te komen. Voor meer informatie omtrent taxi’s, zie taxi Valencia.

Auto huren

Wanneer je van plan bent een weekend in Valencia te verblijven, is het in principe niet nodig een auto te huren. Parkeren kan namelijk erg lastig zijn en er is voldoende openbaar vervoer beschikbaar. Wil je voor een lang weekend of week in Valencia verblijven, kan een auto huren zeker interessant zijn. Je kunt op het vliegveld een auto huren, maar je kunt ook eerst een paar dagen Valencia bekijken en vervolgens een auto huren voor de dagen dat je een uitstapje kan maken. Kijk op auto verhuur voor meer informatie.

Toeristeninformatie op het vliegveld

Als je meer informatie over Valencia zoekt, nog een hotel wilt boeken of misschien alleen een plattegrond wilt scoren, kun je terecht bij de toeristeninformatie. Deze bevindt zich op dezelfde verdieping als de aankomsthal richting de metrohalte.

Eten & Drinken

Voor de douane zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder een Café y Té. Na de douane bevindt zich een Burger King, een Starbucks en nog twee andere restaurants/bars waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje. Heb je een vroege vlucht? De Starbucks opent het eerst, namelijk om 6.00 uur.

Winkels

Op het vliegveld van Valencia zijn verschillende winkels te vinden. Voor de douane vind je een winkel met diverse kranten en tijdschriften. Na de douane kun je onder andere parfum, sigaretten, drank en verschillende souvenirs kopen. Houd er rekening mee dat de sloffen sigaretten op het vliegveld duurder zijn dan bij een ‘Tabacos’ in het centrum van de stad.

ALE HOP

Op het vliegveld is ook de leuke shop Ale Hop te vinden. Deze is herkenbaar aan de kleurrijke producten en een zwart-witte koe naast de ingang. Hier koop je leuke hebbedingetjes, een origineel cadeautje of een handig product. Alles wordt verkocht tegen aantrekkelijke prijzen, maar ook als je niets wilt aanschaffen is het erg leuk om hier even rond te kijken. De winkelketen is vergelijkbaar met de Flying Tiger, die in Nederland erg populair is. De locatie op het vliegveld is van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend.

Comments are closed.