Rondleiding CAC

Onderwerpen

Een prachtig contrast tussen de oude stad van Valencia en moderne architectuur! Wil jij graag meer weten over de Ciudad de las Artes y de las Ciencias (CAC), oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap? Verrassend Valencia biedt voor groepen van minimaal acht personen een rondleiding met gids. Je wandelt langs de verschillende bouwwerken van het CAC. Onze enthousiaste Nederlandstalige gids vertelt jullie ondertussen de verhalen die schuilen achter deze indrukwekkende gebouwen.

De Stad van Kunst en Wetenschap

Aan het einde van het Turia park, de groene slagader van Valencia, ligt de Stad van Kunst en Wetenschap. De Stad van Kunst en Wetenschap is een samenhang van zes gebieden in de droge rivierbedding van de nu omgeleide Turia rivier in Valencia. De plek bestaat uit:

  • Hemisferic
  • Museo de las Ciencias Príncipe Felipe
  • Oceanografic
  • Palau de les Arts
  • Umbracle
  • Agora

De bouw van deze ideeën is in juli 1996 gestart. Het eerste gebouw, L’Hemisfèric, werd dan ook eindelijk geopend in april 1998. Het is een veelzijdig gebied in Valencia die het mogelijk maakt om gevarieerde evenementen te houden. Omringd door aantrekkelijke beekjes en mooi lichtblauw water, wordt de ‘stad’ en de omringende gebieden door Valencianen gebruikt als een ontspannende plek om overdag of in de avond te wandelen. In de avond is er zelf een openluchtbar buiten bij Museo de las Ciencias Príncipe Felipe.

De Ciudad de las Artes y de las Ciencias (CAC) in Valencia is onder andere ontworpen door Santiago Calatrava. Santiago Calatrava werd geboren in 1951 in Valencia en is architect. Naast de CAC heeft hij ook vele andere bekende bouwwerken over de hele wereld op zijn naam staan, waaronder de Snarenbrug in Jeruzalem en York – shadow machine in New York. Achter deze moderne architectuur in Calatrava’s geboortestad gaan verschillende verhalen schuil en daardoor zal je deze bouwwerken op een andere manier gaan bekijken.

Valencia is een van de ‘oudste’ steden van Spanje, maar ook een van de meest innovatieve en snelst vernieuwende steden. De stad slaagt erin om het oude erfgoed en de tradities in ere te houden, terwijl ze daarnaast ook werken aan invloedrijke technologische wondertjes en moderne architectuur. ‘La Ciudad de las Artes y Ciencias’ wordt beschouwd als het grootste vrijetijdspark in Europa met aandacht voor kunst, cultuur, wetenschap, technologie en natuur.

Rondleiding rondom CAC

Tijdens deze rondleiding wandel je langs de verschillende architectonische bouwwerken van Calatrava. Een Nederlandstalige gids zal je de verhalen die achter deze kunstwerken schuil gaan, vertellen. Zo ontdek je onder meer waarom gekozen is voor bepaalde kleuren, materiaal en vormgeving, maar ook waarom het “oog” maar af en toe knipoogt en nog veel meer.

Duur & Kosten

Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: vanaf €29,00 per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers
Inclusief: Nederlandstalige gids

Tijd

Starttijd: informeer naar de mogelijkheden

Overig

• Een rondleiding gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.
• Ook leuk om met het gezin te doen.
• Lijkt het je ook leuk om een rondleiding te krijgen door het Palau de les Arts Reina Sofia (oftewel Operagebouw), het Oceanografico of het Wetenschapsmuseum? Informeer dan naar de mogelijkheden.
• Liever met alleen jouw groepje de tour doen en een privétour boeken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

BannerCAC

Hoe boek je een rondleiding CAC van Verrassend Valencia?

• Telefoon: (0034) 613 281 461
• E-mail: info@verrassendvalencia.nl
• Onderstaand contactformulier;

Contactformulier