Bus

De bus in Valencia wordt misschien wel het meest gebruikt van al het openbaar vervoer. Op drukke pleinen vind je op elke hoek van de straat een paar bushokjes en de bussen blijven voorbij komen. De stadsbussen van Valencia herken je aan de rode kleur met voorop het lijnnummer en de bestemming. Op deze pagina lees je handige informatie over het reizen met de bus.

Kosten

Een enkele reis kost € 1,50. Een kaart met 10 ritten (Bonobus) kost € 8,-. Wanneer je deze Bonobus voor het eerst aanschaft, komt daar € 2 extra bij, namelijk voor de plastic kaart. Hierna kan je de tien ritten steeds op deze kaart laden. Wanneer je veel van de bus gebruik gaat maken tijdens je verblijf in Valencia, is de Bonobus aan te raden. Een ritje kost dan € 0,95. Koopt u nog eens 10 ritten? Dan is een ritje slechts € 0,80! Deze plastic kaart kan je ook voor een Valenbisi account gebruiken.

Kaartje kopen

Kaartjes voor een enkele reis kan je in de bus bij de buschauffeur kopen. Je legt je geld op de desk van de chauffeur en hij print een kaartje voor je uit die je zelf uit het apparaat dient te pakken. Een rittenkaart kan je bij een kiosk of tabakszaak (Tabacos) halen. Wanneer je een Bonobus hebt, kan je de kaart scannen voor de paal links van de chauffeur. Je ziet dan je resterende aantal ritten (viajes) staan. Het verschil met het Nederlandse OV chipkaart systeem is, dat je hier niet hoeft uit te checken en dat je met meerdere personen op één kaart kunt reizen!

Plattegrond

Een plattegrond met de busstations en -lijnen kan je krijgen bij een van de toeristeninformatiebureaus.

Toeristen informatie

Er zijn verschillende toeristeninformatiebureaus. Bij onder andere onderstaande locaties kan je een busplattegrond krijgen:
Plaza Ayuntamiento
Plaza de la Reina
• Calle de la Paz
Vliegveld VLC
• Treinstation Joaquin Sorolla

Regionale bussen

Indien je gebruik wil maken van regionale bussen, kun je contact met ons opnemen voor meer informatie of kijken op de volgende websites:
Alsa
Movelia

Tips

• Wanneer je jouw bus ziet aankomen bij de halte, steek dan je hand op en de bus stopt voor je neus.
• Je kan met meerdere mensen gebruik maken van één kaart! Wanneer je bijvoorbeeld met vier mensen reist, dien je vier keer de kaart te scannen.
• Je hoeft, in tegenstelling tot in Nederland, niet uit te checken met je kaart wanneer je de bus verlaat.

Comments are closed.