Pilates in Valencia

Onderwerpen

Pilates: al jaren ontzettend populair en ook hier in Valencia zijn veel mooie pilates spots te vinden! Er zijn meerdere scholen in Valencia waar je Pilates-les kunt volgen en waar je veel kunt leren over deze bewegingsmethode. Ben je benieuwd naar waar je terecht kunt voor zo’n les in Valencia als je hier voor langere periode óf op citytrip bent? We zetten het voor je op een rij! 

Wat is Pilates? 

Joseph Pilates noemde lichaamshouding, ademhaling en leefstijl de basis voor een gezond mens. In de 20e eeuw ontwikkelde hij daarom een methode waarbij deze drie aspecten verbeterd konden worden: Pilates! En belangrijk bij zijn oefeningen is het ‘centrale’ punt. Hij geloofde erin dat elke beweging vanuit je ‘core’ (bovenlichaam) moet komen en dat een sterke kern alles aan kan.

Pilates-scholen in Valencia

Weet je niet helemaal hoe je deze oefeningen en technieken goed uitvoert? Of vind je het gewoon leuk om nieuwe mensen te leren kennen tijdens een groepsles? Lees snel verder voor onze favoriete Pilates-scholen in Valencia!

Pilates Training Studio

Deze Pilates-school vind je in hartje centrum van Valencia! Alleen al als je de website bekijkt wordt je blij: de school biedt veel mogelijkheden en opties voor jouw perfecte Pilates-ervaring. Zo kun je ervoor kiezen een privéles te boeken, maar is het ook mogelijk om in een groep van zes personen een les te volgen. Vind je dat allebei niks en volg je liever een les met je beste vriendin, broer of moeder? Ook dat kan! En ben je zwanger? Dan biedt Pilates Training Studio speciale lessen aan waardoor je veilig en makkelijk de oefeningen kunt uitvoeren. Voor ieder wat wils! 

Pilates Training Studio heeft er alles aan gedaan om de innerlijke rust – waar het vooral om gaat bij Pilates – te waarborgen. Zo is de school een oase van rust door de keuze voor lichte kleuren waardoor jij je goed kan concentreren! Ze hebben dat zelfs in hun mooie, overzichtelijke website doorgevoerd. Wij zijn fan. 

 • Carrer de Pizarro 14
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 21.00 uur 

Urban Pilates

Bij Urban Pilates – de naam zegt het al – weten ze alles over het drukke dagelijkse leven dat veel mensen tegenwoordig leiden. Werk, familie, studie, sociale afspraken.. Het is nog al wat! Daarom ontwikkelde deze Pilates-school een speciaal systeem waarbij je heel makkelijk lessen kunt inplannen en ook weer annuleren. Via de app plan je jouw favoriete les in en kun je onverwacht toch niet komen? Dan is het mogelijk om je les nog tot een uur van te voren te annuleren. En nog een bijkomend voordeel: deze Pilates-school gaat al om 7 uur ‘s ochtends open! Dat betekent een lesje volgen voordat je werkdag begint óf voordat je naar het strand gaat. Klinkt als een goed begin van de dag, toch? 

Als je net zo enthousiast bent als wij, kun je je aanmelden voor een persoonlijke eerste sessie. Hierin ga je samen met de docent bepalen op welk niveau je je begeeft en wat je wil bereiken. Op die manier kun je je Pilates lessen goed beginnen! 

 • Carrer del Palleter 22
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 22.00 uur  

Karoon Pilates Studio K5 Valencia

Deze Pilates-school is de grootste in Valencia met 3 locaties verspreid door de stad. Deze school biedt ontzettend veel mogelijkheden en lessen, waardoor het nooit saai is! Karoon werkt bijvoorbeeld ook met apparaten om nóg meer uit de Pilates-les te halen. Daarnaast bieden ze veel verschillende lessen aan, waardoor er genoeg keuze is! Ben je kort in Valencia, maar wil je wel een Pilates-les volgen? Kies dan voor een gratis proefles bij Karoon. Zo kun jij ontdekken wat er bij jou past en of het iets voor jou is. 

 • Carrer d’Hernán Cortés 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 08.30 – 21.30 uur
  Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur 
   

Tips

 • Is Pilates niets voor jou en ben je op zoek naar een andere activiteit? Bekijk dan eens onze sport pagina waarin we alle opties in Valencia bespreken! 
 • Meer fan van yoga? Lees erover via deze link