Salsa

Onderwerpen

Sommige mensen denken bij ‘salsa’ aan dé zomerhit van 2014 ‘Salsa Tequila’, maar… salsa is natuurlijk nog veel meer. Ritme, heerlijke muziekklanken, passie. De dans komt oorspronkelijk uit Cuba, maar veroverde in de jaren ’70 de hele wereld. Ook in Valencia is de dansstijl erg populair. Op Verrassend Valencia vind je niet alleen de plekken waar jij zelf deze dansstijl kunt leren, je vindt hier ook de leukste tentjes waar je de salsa kunt dansen!

Een, twee, drie, draai…

Ben je in Valencia voor een iets langere tijd en wil je graag iets nieuws ondernemen? Salsales is dan een super leuk idee. Je leert er gelijk nieuwe mensen kennen, kan er zelfs een woordje Spaans leren en je leert de danspassen van een professional. Verrassend Valencia heeft voor jou de leukste plekjes waar jij de salsadans kunt leren!

Privé salsa workshop

Ben je met een groepje en lijkt het je leuk om tijdens je verblijf in Valencia een privé salsa en bachata workshop te volgen van twee locals? Dat kan! Kevin en Lucía leren je in een uur de basispassen van salsadans en bachata die ook later op de avond in de club nog van pas kunnen komen ;). Je leest er alles over op de pagina Privé salsa workshop

Agora (wijk: Nou Moles)

Net buiten het centrum vind je Agora (niet te verwarren met het gebouw Agora in de Stad van Kunst en Wetenschap!) Elke dag van de week kun je hier lessen volgen: salsa, bachata en kizomba. In de salsa zijn verschillende stijlen, zoals Cubaanse salsa, en verschillende niveaus. Elke zondag vindt Fiesta Caribeña plaats. Wel is het de bedoeling dat je er ook een drankje bestelt! Let op, de salsalessen bij Agora vinden vooral in de winter plaats.

  • Avinguda de Pérez Galdós 71
  • Website

White House (wijk: Mestalla)

Ben jij een Erasmusstudent en vind je het leuk om op maandag nieuwe mensen te leren kennen, een nieuwe dansstijl (salsa) te leren en daarna nog een feestje mee te pakken? Dan ben je op de juiste plek bij White House! Veel Erasmusstudenten, leuke muziekjes en je hebt gegarandeerd een topavond. Whitehouse organiseert ook andere danslessen (bachata en kizomba), bijvoorbeeld op dinsdag en vrijdag.

  • Carrer d’Èol 18
  • Website
  • Openingstijden:
    Donderdag: 22.00 – 03.30 uur
    Vrijdag t/m zondag: 16.00 – 03.30 uur

Bailando la salsa!

In Valencia zijn er ontzettend veel clubs en bars waar salsamuziek (en andere latin muziek, zoals merengue, reggaeton en bachata) wordt gedraaid. Wanneer je in de club bent, zijn de liedjes te herkennen aan het aantal Spanjaarden dat helemaal wild wordt!