Salsa

Sommige mensen denken bij ‘salsa’ aan dé zomerhit van 2014 ‘Salsa Tequila’, maar… salsa is natuurlijk nog veel meer. Ritme, heerlijke muziekklanken, passie. De dans komt oorspronkelijk uit Cuba, maar veroverde in de jaren ’70 de hele wereld. Ook in Valencia is de dansstijl erg populair. Op Verrassend Valencia vind je niet alleen de plekken waar jij zelf salsa kunt leren, je vindt hier ook de leukste tentjes waar je de salsa kunt dansen!

Een, twee, drie, draai…

Ben je in Valencia voor een iets langere tijd en wil je graag iets nieuws ondernemen? Salsales is dan een super leuk idee. Je leert er gelijk nieuwe mensen kennen, kan er zelfs een woordje Spaans leren en je leert de salsapassen van een professional. Verrassend Valencia heeft voor jou de leukste plekjes waar jij salsa kunt leren!

Agora (wijk: Nou Moles)

Net buiten het centrum vind je Agora (niet te verwarren met het gebouw Agora in de Stad van Kunst en Wetenschap!) Elke dag van de week kun je hier lessen volgen: salsa, bachata en kizomba. In de salsa zijn verschillende stijlen, zoals Cubaanse salsa, en verschillende niveaus. Elke zondag vindt Fiesta Caribeña plaats. Wel is het de bedoeling dat je er ook een drankje bestelt! Let op, de salsalessen bij Agora vinden vooral in de winter plaats.

Locatie
Avenida Perez Galdós 71
46018 Valencia
Website

White House (wijk: Mestalla)

Ben jij een Erasmusstudent en vind je het leuk om op maandag nieuwe mensen te leren kennen, een nieuwe dansstijl (salsa) te leren en daarna nog een feestje mee te pakken? Dan ben je op de juiste plek bij White House! Veel Erasmusstudenten, leuke muziekjes en je hebt gegarandeerd een topavond. Whitehouse organiseert ook andere danslessen (salsa, bachata en kizomba), bijvoorbeeld op dinsdag en vrijdag.

Locatie
Calle Eolo 18
46021 Valencia
Website

Ache Valencia (wijk: Canovas, Gran Via)

Al vijftien jaar lang verzorgt Ache salsalessen in Valencia. Elke dag van de week kun je er terecht voor lessen: salsa, bachata, merengue, kizomba en nog veel meer. Op dinsdag tot en met vrijdag zijn de beginnerslessen voor salsa. Kijk op de website voor de precieze tijden. ‘Salsa iniciados 0, 1 en 2’ zijn de tijden waar je naar kunt kijken.

Locatie
Calle Salamanca 17
46006 Valencia
Website

Bailando la salsa!

In Valencia zijn er ontzettend veel clubs en bars waar salsa (en andere latin muziek, zoals merengue, reggaeton en bachata) wordt gedraaid. Wanneer je in de club bent, zijn de liedjes te herkennen aan het aantal Spanjaarden dat helemaal wild wordt!

Asucar (wijk: Patraix)

Een van de populairste salsatenten in Valencia is Asucar. In het weekend gaat het hier helemaal los! Opzwepende deuntjes, sensuele danspassen en veel latino’s. Je kunt hier ook danslessen volgen. De lessen voor salsa, bachata en kizomba zitten snel vol! De lessen voor de verschillende dansstijlen zitten vaak nog niet helemaal vol.

Locatie
Calle Beato Nicolás Factor 12
46007 Valencia
Website

Comments are closed.