Hockey in Valencia

Onderwerpen

Valencia is een echte sportstad. Naast voetbal wordt er ook veel hockey gespeeld in Valencia. Het mediterraan klimaat zorgt voor warme zomers en milde winters; ideaal voor hockeyers! We hebben op deze pagina handige informatie verzameld over hockeyclubs, hockeywedstrijden en hockeywinkels in Valencia.

Hockeykamp in Valencia

Kom je met je hockeyteam naar Valencia en kun je hulp gebruiken bij het reserveren van banen of ben je juist op zoek naar leuke activiteiten naast de trainingen? We helpen je graag! Op deze pagina vind je alle informatie!

Hockeyclubs in Valencia

Momenteel heeft Valencia vier hockeyclubs waarvan de bekendste Valencia Club de Hockey is. Al zes keer heeft deze club de eredivisie bereikt! Naast Valencia CH kent de stad ook de hockeyclubs CH Xaloc, CD Giner de los Rios en Club d´Hoquei Carpesa.

Valencia Club de Hockey

Valencia Club de Hockey is in 1922 opgericht en is hiermee de oudste hockeyclub van Valencia. In eerste instantie is de club begonnen met alleen herenteams, maar vanaf 1933 zijn er ook dames- en kinderteams bijgekomen waardoor de club nu toegankelijk is voor iedereen. De club speelt zowel op gras als in de zaal. Neem gerust eens een kijkje en geniet van de enorme sportiviteit van de hockeyers van Valencia CH! De hockeyclub vind je op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het Malvarossa strand.

Paella cup

Ieder jaar wordt er bij Valencia CH om de Paella cup gestreden. Een Europees hockeytoernooi dat sport, cultuur en stad combineert. Tijdens dit toernooi dat drie dagen duurt komen verschillende Europese hockeyclubs naar Valencia om tegen elkaar te strijden. Op de hockeyvelden waar eerder ook Olympische en World Hockey League teams gespeeld hebben! Ook Nederlandse clubs doen vaak mee aan de Paella cup. Het is zelfs zo’n populair toernooi, dat de organisatie een maximum aantal teams kan toelaten. Het toernooi is geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Naast wedstrijden, worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de Europese gasten en wordt alles tot in de puntjes verzorgd voor een onvergetelijk weekend. Op de laatste dag wordt er met z’n allen een authentieke Valenciaanse paella gegeten.

Tip! lijkt het je leuk om samen met jouw hockeyteam zelf een paella te leren maken? Onze local Pablo vertelt je graag tijdens de paella workshop wat de geheimen zijn van dit typische streekgerecht.

 • Carrer de Campillo de Altobuey 1
 • Website

CH Xaloc

In 1993 werd hockeyclub CH Xaloc opgezet om het dameshockey te ondersteunen. Zodat de dames die hockey speelden ook wedstrijden tegen elkaar konden spelen. Tegenwoordig is de club zowel voor heren als dames actief en spelen ze zowel veld- als zaalhockey. CH Xaloc heeft zelfs meegespeeld op nationaal niveau in de eerste divisie! Uit CH Xaloc zijn grote talenten voortgekomen die in het nationale team van Spanje spelen en zelfs hebben meegespeeld op de Olympische Spelen! Wil je lid worden van CH Xaloc? Op de website kun je het inschrijfformulier vinden. Trainingen voor senioren kun je bijwonen op onderstaande momenten:

 • Dinsdag en vrijdag van 20.30 – 22.30 uur op het Tarongers veld, Carrer del Serpis
  Te bereiken met tramlijnen 4 en 6, halte Tarongers.
 • Donderdag van 20.30 – 22.30 uur op Campo Beteró, Carrer de Campillo de Altobuey 1
  Te bereiken met tramlijnen 4 en 6, halte Serreria.

CD Giner de los Ríos

Vroeger was deze hockeyclub alleen toegankelijk voor (oud)scholieren van de openbare basisschool Giner de Los Rios, in de wijk Campanar. Het idee om een eigen hockeyclub op te richten ontstond bij ouders waarvan de kinderen op het punt stonden de basisschool te verlaten, maar wel graag verder wilden hockeyen. Tegenwoordig is iedereen welkom en wordt er zowel veld- als zaalhockey gespeeld. Zin om te hockeyen bij CD Giner de los Rios? Het inschrijfformulier is te vinden op de website.

Club d’Hoquei Carpesa

Iets buiten de stad ligt hockeyclub Carpesa. De club is in 1971 opgericht, speciaal voor de jeugd in een klein dorpje iets buiten Valencia, Carpesa. Het dorpje bestond toen uit zo’n 1.200 inwoners zonder enige sportfaciliteiten. Inmiddels spelen er diverse generaties bij de club. De focus ligt niet enkel meer op de jeugd, maar ook senioren kunnen hier hockeyen. Je kunt hier zowel veld- als zaalhockey spelen. Wil je lid worden van deze club? Op de website vind je een inschrijfformulier. Of ga zelf even langs bij de club.

Tip! Vanuit Carrer de Colon is het ongeveer twintig tot dertig minuten fietsen naar hockeyclub Carpesa. Helemaal leuk en handig als je er op je eigen fiets naartoe kunt fietsen! Bekijk de mogelijkheden om een fiets voor een langere periode te leasen.

Wedstrijden

Lijkt het je leuk om een hockeywedstrijd bij te wonen in Valencia? De wedstrijden van de hockeyclubs zijn te vinden op de website van de Federacíon de Hockey de la Comunidad Valenciana, de hockeyfederatie van Valencia.

Mocht je hockeyclub Valencia CH bezoeken, dan is een bezoek aan de shop van de hockeyfederatie ook zeker de moeite waard. Hier vind je verschillende hockeyattributen waar jij je hockeytenue helemaal mee afmaakt.

 • Carrer de Campillo de Altobuey 1
 • Website

Hockeykamp

Valencia is ook de ideale bestemming voor een hockeykamp. Zon, zee en strand: vamos a la playa! De stad zit vol met leuke hotspots, heeft een groot cultureel centrum, alles is makkelijk met de fiets te bereiken en bovendien heeft het een levendig nachtleven! De perfecte plek voor een sportieve stedentrip. Alle informatie hierover lees je op onze pagina hockeykamp in Valencia.

Winkels

Een goede hockeyoutfit mag natuurlijk niet ontbreken! In Valencia zijn genoeg winkels waar jij, als hockeyliefhebber, terecht kunt voor een hippe hockeyoutfit of nieuwe materialen. Wij zetten er hieronder een aantal op een rijtje.

Todo Para Hockey

Grote kans dat je je ogen uitkijkt in het hockeywalhalla ‘Todo Para Hockey’. De winkel ligt op loopafstand van de hockeyclubs Valencia CH, CD Giner de los Ríos en CH Xaloc. Nadat je de perfecte outfit hebt gescoord, kun je dus direct door naar de training!

 • Plaça d’Hondures 25
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Decathlon

De Decathlon winkel blijft ook een fijn adresje voor de sportliefhebber. Je vindt hier alle attributen die je nodig hebt voor een potje hockey. Verschillende merken komen hier samen, dus voor ieder wat wils! Daarnaast vind je er nog heel veel andere sport- en buitenproducten.

 • Locaties:
  Carrer de Ciril Amorós 62 (City Decathlon)
  Avenida de Tirso de Molina 16
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 9.30 – 21.30 uur

Even bijkomen

Een zware training gehad of op zoek naar een plek om de overwinning te vieren? In de omgeving van de hockeyvelden zijn genoeg leuke plekjes te vinden om even bij te komen. Natuurlijk kun je ook naar het strand fietsen en een duik in zee nemen!

Bastard Coffee & Kitchen

Bij Bastard Coffee & Kitchen kom je na een heerlijke training weer tot rust in een huiselijke sfeer. En je kunt er lekker eten! Bestel een heerlijke cappuccino met huisgemaakte red velvet cake of geniet van een broodje roerei met gerookte zalm. Wij zijn fan!

 • Locaties:
  Avenida del Regne de Valencia 2
  Carrer de Leandro de Saralegui 1
  Carrer de Martínez Ferrando 4
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 9.00 – 21.00 uur

Plaza Honduras

De overwinning vieren of het verlies verwerken kan perfect op het plein Plaza Honduras. Dit plein is omringd met leuke clubs, bars en restaurantjes. Dans tot in de laatste uurtjes in Marbella The Latin Club, of proost op de winst in pub Malecón!

Marbella The Latin Club

 • Plaça d’Hondures 34
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 21.30 – 0.00 uur
  Dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: 21.30 – 3.00 uur

Pub Malecón

 • Plaça d’Hondures 37
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 17.00 – 4.00 uur