Duurzame producten 

Er zijn steeds meer winkels in Valencia die zich volledig richten op duurzame producten en het verminderen van het gebruik van plastic. Benieuwd waar de winkels zijn waar je duurzame levensmiddelen en andere producten kunt kopen in Valencia? Lees dan snel verder!

Plasticvrij winkelen

Valencia is een razendpopulaire stad om op vakantie gegaan. Omdat toerisme ook vervuilend kan zijn, probeert de stad zo veel mogelijk bij te dragen aan het verminderen van deze vervuiling. Zo kun je bij verschillende winkels je eigen verpakkingen meenemen om zo plasticvrij te shoppen.

Coco Granel

In de gezellige wijk Ruzafa bevindt zich de natuurvoedingswinkel ‘Coco Granel’. Granel is Spaans voor ‘bulk’, of ‘in grote hoeveelheden’. Coco Granel is een verpakkingsvrije winkel waar je onder andere kruiden, pasta, thee en zaden in zelf-meegebrachte verpakkingen kunt kopen. Je krijgt 5% korting op je aankoop wanneer je zelf je verpakking meeneemt. Ook de glazen potjes die als verpakkingsmateriaal worden gebruikt, worden hergebruikt. 

Naast de fysieke winkel is Coco Granel ook erg actief op hun social media kanalen. Hier vind je bijvoorbeeld tips over het verpakken van etenswaren en krijg je meer inzicht over voeding. 

Locatie
Carrer de Sueca 60
46006, Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:10:30 – 14:00 uur en
18:00 – 20:30 uur
Zaterdag:10:30 – 14:00 uur
Zondag: Gesloten

Al Grano

Bij deze leuke supermarkt in Cabanyal kun je dé echte parels vinden als het gaat om duurzaam, vegan en glutenvrij eten. Het bedrijf bestaat sinds 2022 maar loopt nu al als een speer! Je kan hier onder andere bonen, kruiden, meel, pasta en rijst kopen, maar ook biologische biertjes. Om het extra duurzaam te maken vraagt eigenaresse Cinzia aan haar klanten om eigen glazen mee te nemen om uit te drinken. Op het gebied van eten gaat dit net zo, neem een potje mee om bijvoorbeeld je bonen in te doen. Dat scheelt weer een plastic weggooi-verpakking!

Locatie
Carrer Justo y Vilar 7
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: 10.00 – 14.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 – 14.00 / 18.30 – 20.30
Zaterdag: 10.00 – 14.00 

Som Alimentació

Som Alimenticio is opgericht door een groep mensen met dezelfde kijk op de wereld en duurzaamheid. Ze verkopen vooral verzorgingsproducten, eten en schoonmaakmiddelen. Je kunt de winkel steunen door je op te geven om er zelf 4 uur per maand te werken, of door 6 euro per maand te doneren. Hoe meer donaties, hoe lager de prijzen voor hun producten. Som Alimentació is een duurzame en verantwoorde winkel op het gebied van energie, waterverbruik en afval. Daarnaast hebben ze ook andere projecten waarmee ze bezig zijn, zogenoemde zussen van het bedrijf, waarmee ze nog meer goed doen voor de wereld. Bijvoorbeeld door bomen te planten.  

Locatie
Calle Sueca 60
46006, Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 14:30 uur
16:30 – 20:30 uur
Zaterdag: 10:00 – 14:00 uur
Zondag: Gesloten

Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging kun je duurzaam bezig zijn! In Valencia vind je verschillende winkels waar je duurzame verzorgingsproducten kunt vinden. Van shampoo die gemaakt is op basis van plantaardige stoffen tot duurzame gezichtscrème en meer.

Etika Shop

Etika is een kleine onderneming met veganistische en natuurlijke producten van lokale Spaanse bedrijven. Je vind hier  huidverzorgingsproducten met plantaardige ingrediënten, maar ook make-up, natuurlijke shampoo, ecologisch wasmiddel en meer. De producten en merken worden uitgebreid toegelicht en je vindt gemakkelijk welke ingrediënten erin zijn verwerkt en waarom hiervoor is gekozen. Op hun website kun je ook interessante blogs lezen over duurzaamheid. Bijvoorbeeld wat het verschil is tussen veganistisch en cruelty free.  

Locatie:
Carrer de Matías Perelló, 64
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 11:00 – 14:00 uur en 16:30 – 20:30 uur
Zaterdag: 11:00 – 14:00 uur
Zondag: Gesloten

Nasty de Plastic

Nasty de Plastic is opgericht door twee Valenciaanse mannen Abel en Sergio. In 2016 begonnen de twee goede vrienden met brainstormen om van een gezamenlijke droom werkelijkheid te maken. In 2020 was het dan eindelijk zo ver: Nasty de Plastic opende zijn deuren. Samen hebben Abel en Sergio een duidelijk doel: de klant meenemen in het proces van duurzame producten, informeren, adviseren en met een beter gevoel de deur uit laten gaan. 

Ze verkopen hier veel verschillende soorten producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Van huidcrème tot bath bombs, van bath bombs tot serums en van serums tot shampoo’s en meer. Sommige producten zijn naast duurzaam ook vegan. Naast de grote variatie aan verzorgingsproducten kun je hier ook terecht voor eten, drinken en schoonmaakspullen. Houd er rekening mee dat ze de schoonmaakspullen alleen in grote hoeveelheden verkopen (zo min mogelijk verpakking), dus neem een grote tas mee!

Locatie
Carrer Mestre Palau 4
46008 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 21.00 uur

Peluqueria ecologica Yolanda Morales

Bij deze kapper hoef je niet perse een kappersbeurt te boeken, je kan ook prima de winkel binnen wandelen voor  duurzame haarproducten. Wil je je haar hier laten kleuren, is het fijn om te weten dat ze hier een geheel nieuwe, duurzame techniek gebruiken die je nog niet zo vaak in Nederland zal tegenkomen: ze kleuren je haren met modder. 

De ‘modder’ is een substantie van kruiden, planten en specerijen die jouw haar doen glanzen aan het eind van de kappersbeurt. Ook bieden ze aan om van te voren een test op je haar uit te voeren, om te zien welk soort modder het beste voor jouw haar werkt! Duurzamer zal je het op het gebied van kappers niet snel vinden.  Ze hebben hier echt heel veel keuze op het gebied van duurzame haarproducten, en veel van hun producten zijn ook vegan. Het kost misschien iets meer dan de gemiddelde fles shampoo die je bij de supermarkt koopt, maar dan heb je ook wel wat. De eigenaresses Rachel en Yolanda ontvangen je graag in de salon om de serene rust die duurzaam leven met zich meebrengt ook jou te laten ervaren.

Locatie
Calle Baldoví 2
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.30 – 19.30 uur

Terreta Neta 

Toen de originele bedenker van Terreta Neta niet meer verder wilde met het project, boden Marla en Antonio gelijk aan om het over te nemen. Ze gingen gelijk aan de slag om van een klein idee een goed lopend bedrijf te maken. Bij Terreta Neta kan je echt bijna alles vinden wat je nodig hebt. Marla en Antonio willen de klant bewust laten worden over hun eigen levensstijl. Hun winkel moet een plek zijn voor inspiratie, waar mensen leren over duurzaam leven en vanuit daar hun levensstijl aanpassen. Marla en Antonio begeleiden hun klanten graag persoonlijk op de weg naar ‘zero waste’. 

Marla keek een keer naar haar eten dat in plastic verpakt zat en dacht bij haarzelf: ‘Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?’ En juist daarom wil zij met haar winkel zo’n zelfde bewustwording creëren bij hun klanten. 

Alhoewel je hier dus veel verschillende dingen kan vinden, focust Terreta Neta het meest op persoonlijke verzorging. Naast dat ze natuurlijk een online shop hebben, is er ook een fysieke winkel in Valencia, in de wijk Benimaclet.

Locatie
Carrer del Reverend Rafael Tramoyeres 10
46020 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 / 17.00 – 20.30

Deze verschillende winkels en online platformen leren je bewuste keuzes te maken op het gebied van levensmiddelen en persoonlijke verzorging. Naast dat het beter is voor de huid en de gezondheid van jouw lichaam, draag je ook bij aan de verbetering van de aarde. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamer leven.

Tips

  • Wil je graag meer doen op het gebied van duurzaam leven? Ga dan eens langs bij één van de vele tweedehands winkels in Valencia. Dat zijn er namelijk nogal wat!
  • Ook op het gebied van duurzaam shoppen met kleding heeft Valencia heel veel te bieden. Neem eens een kijkje op de pagina vintage kledingwinkels en kom met de meest unieke stukken kleding weer aan in Nederland! 
  • Ben jij benieuwd naar waar je de meest hippe ecologische kleding en gave babyspullen kan kopen? Wij vertellen jou graag over alle duurzame winkels die dit soort producten aanbieden
  • Op onze Instagram posten we regelmatig over leuke, verrassende, lokale winkels die ‘handmade’ producten verkopen. Neem een kijkje voor de meest actuele tips! 

Comments are closed.