Duurzame producten

Onderwerpen

Er zijn steeds meer winkels in Valencia die zich volledig richten op duurzame producten en het verminderen van het gebruik van plastic. Van persoonlijke verzorging producten tot levensmiddelen die je in je eigen potje mee kan nemen. Ontdek de leukste winkels met duurzame producten in Valencia.

Plasticvrij winkelen

Valencia is een razendpopulaire stad om op vakantie gegaan. Omdat toerisme ook vervuilend kan zijn, probeert de stad zo veel mogelijk bij te dragen aan het verminderen van deze vervuiling. Zo kun je bij verschillende winkels je eigen verpakkingen meenemen om zo plasticvrij te shoppen.

Al Grano

Bij deze leuke supermarkt in Cabanyal kun je dé echte parels vinden als het gaat om duurzaam, vegan en glutenvrij eten. Het bedrijf bestaat sinds 2022 maar loopt nu al als een speer! Je kan hier onder andere bonen, kruiden, meel, pasta en rijst kopen, maar ook biologische biertjes. Om het extra duurzaam te maken vraagt eigenaresse Cinzia aan haar klanten om eigen glazen mee te nemen om uit te drinken. Op het gebied van eten gaat dit net zo, neem een potje mee om bijvoorbeeld je bonen in te doen. Dat scheelt weer een plastic weggooi-verpakking!

 • Carrer Justo y Vilar 7
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 10.00 – 14.00 uur
  Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur en van 18.30 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Som Alimentació

Som Alimenticio is opgericht door een groep mensen met dezelfde kijk op de wereld en duurzaamheid. Ze verkopen vooral verzorgingsproducten, eten en schoonmaakmiddelen. Je kunt de winkel steunen door je op te geven om er zelf 4 uur per maand te werken, of door 6 euro per maand te doneren. Hoe meer donaties, hoe lager de prijzen voor hun producten. Som Alimentació is een duurzame en verantwoorde winkel op het gebied van energie, waterverbruik en afval. Daarnaast hebben ze ook andere projecten waarmee ze bezig zijn, zogenoemde zussen van het bedrijf, waarmee ze nog meer goed doen voor de wereld. Bijvoorbeeld door bomen te planten.  

 • Carrer Maximiliano Thous 26
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur en van 16.30 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging kun je duurzaam bezig zijn! In Valencia vind je verschillende winkels waar je duurzame verzorgingsproducten kunt vinden. Van shampoo die gemaakt is op basis van plantaardige stoffen tot duurzame gezichtscrème en meer.

Nasty de Plastic

Nasty de Plastic is opgericht door twee Valenciaanse mannen Abel en Sergio. In 2016 begonnen de twee goede vrienden met brainstormen om van een gezamenlijke droom werkelijkheid te maken. In 2020 was het dan eindelijk zo ver: Nasty de Plastic opende zijn deuren. Samen hebben Abel en Sergio een duidelijk doel: de klant meenemen in het proces van duurzame producten, informeren, adviseren en met een beter gevoel de deur uit laten gaan. 

Ze verkopen hier veel verschillende soorten producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Van huidcrème tot bath bombs, van bath bombs tot serums en van serums tot shampoo’s en meer. Sommige producten zijn naast duurzaam ook vegan. Naast de grote variatie aan verzorgingsproducten kun je hier ook terecht voor eten, drinken en schoonmaakspullen. Houd er rekening mee dat ze de schoonmaakspullen alleen in grote hoeveelheden verkopen (zo min mogelijk verpakking), dus neem een grote tas mee!

 • Carrer Mestre Palau 4
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 21.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.30 uur

Peluqueria ecologica Yolanda Morales

Bij deze kapper hoef je niet perse een kappersbeurt te boeken, je kan ook prima de winkel binnen wandelen voor  duurzame haarproducten. Wil je je haar hier laten kleuren, is het fijn om te weten dat ze hier een geheel nieuwe, duurzame techniek gebruiken die je nog niet zo vaak in Nederland zal tegenkomen: ze kleuren je haren met modder. 

De ‘modder’ is een substantie van kruiden, planten en specerijen die jouw haar doen glanzen aan het eind van de kappersbeurt. Ook bieden ze aan om van te voren een test op je haar uit te voeren, om te zien welk soort modder het beste voor jouw haar werkt! Duurzamer zal je het op het gebied van kappers niet snel vinden.  Ze hebben hier echt heel veel keuze op het gebied van duurzame haarproducten, en veel van hun producten zijn ook vegan. Het kost misschien iets meer dan de gemiddelde fles shampoo die je bij de supermarkt koopt, maar dan heb je ook wel wat. De eigenaresses Rachel en Yolanda ontvangen je graag in de salon om de serene rust die duurzaam leven met zich meebrengt ook jou te laten ervaren.

 • Carrer Baldoví 2
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m donderdag: 09.30 – 19.30 uur
  Zaterdag: 10.00 – 13.30 uur

Terreta Neta 

Toen de originele bedenker van Terreta Neta niet meer verder wilde met het project, boden Marla en Antonio gelijk aan om het over te nemen. Ze gingen gelijk aan de slag om van een klein idee een goed lopend bedrijf te maken. Bij Terreta Neta kan je echt bijna alles vinden wat je nodig hebt. Marla en Antonio willen de klant bewust laten worden over hun eigen levensstijl. Hun winkel moet een plek zijn voor inspiratie, waar mensen leren over duurzaam leven en vanuit daar hun levensstijl aanpassen. Marla en Antonio begeleiden hun klanten graag persoonlijk op de weg naar ‘zero waste’. 

Marla keek een keer naar haar eten dat in plastic verpakt zat en dacht bij haarzelf: ‘Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?’ En juist daarom wil zij met haar winkel zo’n zelfde bewustwording creëren bij hun klanten. 

Alhoewel je hier dus veel verschillende dingen kan vinden, focust Terreta Neta het meest op persoonlijke verzorging. Naast dat ze natuurlijk een online shop hebben, is er ook een fysieke winkel in Valencia, in de wijk Benimaclet. Als je op zoek bent naar duurzame producten in Valencia, is deze winkel de moeite waard om een kijkje te nemen.

 • Carrer del Reverend Rafael Tramoyeres 10
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 10.30 – 14.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Deze verschillende winkels en online platformen leren je bewuste keuzes te maken op het gebied van levensmiddelen en persoonlijke verzorging. Naast dat het beter is voor de huid en de gezondheid van jouw lichaam, draag je ook bij aan de verbetering van de aarde. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamer leven.

Tips

 • Wil je graag meer doen op het gebied van duurzaam leven? Ga dan eens langs bij één van de vele tweedehands winkels in Valencia. Dat zijn er namelijk nogal wat!
 • Naast duurzame producten in Valencia voor persoonlijke verzorging of levensmiddelen kan je ook goed duurzaam kleding shoppen in Valencia. Neem eens een kijkje op de pagina vintage kledingwinkels en kom met de meest unieke stukken kleding weer aan in Nederland! 
 • Ben jij benieuwd naar waar je de meest hippe ecologische kleding en gave babyspullen kan kopen? Wij vertellen jou graag over alle duurzame winkels die dit soort producten aanbieden
 • Op onze Instagram posten we regelmatig over leuke, verrassende, lokale winkels die ‘handmade’ producten verkopen. Neem een kijkje voor de meest actuele tips!