Supermarkten

Onderwerpen

Als je meerdere dagen in Valencia doorbrengt is het logisch dat je naast alle etentjes ook eens zelf wilt koken. Nog een flesje wijn en wat tapas scoren laat op de avond? Geen probleem, in Valencia kom je een hoop supermarkten tegen waar je uitgebreid boodschappen kunt kopen. Houd er rekening mee dat de openingstijden (op zondag en feestdagen) per locatie kunnen verschillen. Check de specifieke openingstijden van de winkel waar jij heen wilt gaan op de betreffende website.

Grote supermarkten

In Valencia vind je enkele grote supermarktketens: Aldi, Carrefour, Consum, Dia, Lidl en Mercadona. Hieronder vind je per keten meer informatie.

Mercadona

Een van de grootste en meest toegankelijke supermarkten in Valencia is Mercadona. Alle producten koop je hier tegen een lage prijs. De afdelingen (zoals de verse broodafdeling) in deze supermarkt zijn erg uitgebreid. Je vindt deze supermarkt eigenlijk in alle wijken wel, zoals in El Carmen, Ruzafa of in de studentenwijk rondom Blasco Ibáñez.

Locaties
De Mercadona kun je op veel locaties vinden. Alle locaties vind je op de website.

Let op! Veel supermarkten zijn dicht op zondag. Check daarom goed van te voren de website.

Consum 

Een andere supermarkt die je veel tegen komt in de stad is Consum. Ook deze supermarkt beschikt over een heel breed assortiment aan producten van luxe en reguliere merken. De meeste Consum supermarkten zijn onderverdeeld in twee delen: de voedselwarenafdeling en de schoonmaak- en cosmetica-afdeling. Consum kent ook nog een andere variant, genaamd Charter. Dit is doorgaans een winkel die een iets minder uitgebreid assortiment heeft, maar wel langer en vaker geopend is.

Locaties
Er zijn erg veel Consum winkels in Valencia. Kijk voor alle locaties op de website. De meest geschikte en dichtbij gelegen winkels in de bekende wijken zijn:

Let op! Sommige Charter vestigingen zijn op zondagen geopend. Check de website daarom goed voor de actuele openingstijden.

Lidl

Ook in Spanje kun je boodschappen doen bij deze van oorsprong Duitse supermarkt. Lidl staat bekend om haar ontzettend brede assortiment van producten en de aantrekkelijke lage prijs. A-merken kun je hier ook kopen en je shopt hier ook kleding, huis- en tuinartikelen tegen zeer scherpe prijzen. Kijk voor alle locaties op de website.

Let op! Veel supermarkten zijn dicht op zondag. Check daarom goed van te voren de website.

Aldi

Niet verkeerd om boodschappen te doen bij een supermarkt die we al kennen uit Nederland, toch? Als je slim en bewust boodschappen wil doen, ga je naar Aldi. Hier betaal je een lage prijs en kom je in de schappen soms zelfs smartphones tegen. Kijk voor alle locaties op de website.

Let op! Veel supermarkten zijn dicht op zondag. Check daarom goed van te voren de website.

Carrefour (Express)

Tijdens een wandeling door het centrum en door andere delen van de stad kom je regelmatig een Carrefour tegen. Er zijn twee soorten Carrefour supermarkten: Carrefour, de grote supermarkt, en Carrefour Express. Laatstgenoemde winkels zijn veel in het centrum te vinden, kleiner en op zondagen geopend. Bij deze supermarkt kun je de hele dag terecht. Zelfs op feestdagen zijn sommige locaties geopend. Even snel een ontbijtje, kant- en klaar broodje of drankje halen gaat hier binnen no time.

Kijk voor alle locaties op de website.

Dia

Ook bij deze relatief kleine supermarkt vind je alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Valencia. De prijzen bij deze supermarkt zijn ook laag. Houd rekening met de siësta, sommige winkels zijn in de middag een paar uur gesloten.

Kijk voor alle locaties en openingstijden op de website.

Luxe supermarkt

Naast de algemene supermarktketens voor je dagelijkse boodschappen is er in Valencia ook een supermarkt met wat luxere producten: de El Corte Inglés.

El Corte Inglés

Ben je op zoek naar specifieke producten van een hogere kwaliteit of gourmet artikelen? Bij El Corte Inglés ben je hiervoor aan het goede adres. Hier shop je – naast de gewone merken – luxere wijnen, vleesproducten (bijvoorbeeld luxe gourmetschalen) en verschillende biologische artikelen. Houd rekening met een iets hogere prijs. Fijn om te weten: deze supermarkt is op sommige zondagen geopend gedurende het jaar! Kijk voor alle locaties op de website.

Biologische supermarkten

Als je specifieke dieetwensen hebt of bijvoorbeeld uitsluitend biologisch eet, kan het tijdens een tripje naar het buitenland lastig zijn om deze producten te vinden. Gelukkig is Valencia goed ingespeeld op de gezonde en ecologische trend. Bij verschillende speciale supermarkten shop je biologische,  glutenvrije, maar bijvoorbeeld ook vleesvervangende producten.

EcoOrganic

De eerste supermarkt van EcoOrganic opende haar deuren in 2006 in Valencia. Inmiddels kun je bij drie verschillende locaties van EcoOrganic terecht. Deze speciale supermarkt heeft een ontzettend breed en compleet assortiment van biologische producten (meer dan zevenduizend, het grootste assortiment van de bio sector!) Naast eten en drinken shop je hier ook natuurlijke verzorgingsproducten, zoals shampoo en producten voor huidverzorging. Kijk voor meer informatie op de website.

Herbolario Navarro

Op veel plekken in Spanje kom je HerbolarioNavarro tegen en in Valencia hebben ze meerdere vestigingen. Hier kun je terecht voor glutenvrije producten, macrobiotisch eten, ecologische cosmetica en meer biologische artikelen. Kijk voor alle locaties op de website.

Biobasic

Bij Biobasic in de creatieve wijk Ruzafa doe je bewust boodschappen. Er is keuze uit verschillende biologische en natuurlijke producten van meerdere merken die vrij zijn van kunstmatige stoffen. Maar er is meer dan shoppen: in deze winkel worden ook geregeld workshops en cursussen gegeven over gezond leven en koken. Handig als je een goed woordje Spaans kunt! Kijk voor meer informatie op de website.

Handig om te weten!

  • In verschillende supermarkten is het mogelijk om boodschappen thuisbezorgd te krijgen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig op de website online bestellen, maar bij sommige supermarkten is het ook mogelijk om in de supermarkt zelf je boodschappen te verzamelen en af te rekenen en de boodschappen vervolgens thuis te laten bezorgen.
  • Bij de meeste supermarkten vind je een verse visafdeling.
  • In principe vind je meestal geen tijdschriften, kranten, tabak bij supermarkten. Voor kranten en tijdschriften kun je terecht bij een kiosko en voor tabak bij een ´Estanco´(Tabaco).
  • Sterke drank vind je bij de meeste supermarkten gewoon in de schappen.