Shopmedewerker en gids

Onderwerpen

Vind je het leuk om ambassadeur voor de stad Valencia te zijn? Deins je er niet voor terug om met verschillende mensen direct contact te hebben en hen te enthousiasmeren om op een verrassende manier Valencia te ontdekken? En vind je het leuk om afwisselend werk te doen? Dan ben jij misschien wel onze ideale shopmedewerker én gids! Wij zijn namelijk op zoek naar iemand die zich wil gaan settelen in deze mooie stad of hier zelfs al woont. We willen namelijk meteen een langdurige samenwerking met elkaar aangaan.

We zoeken per direct (of zo snel mogelijk) een collega om dit gezellige team te komen versterken!

Iets over ons: Verrassend Valencia

In onze Verrassend Valencia shop in de hippe wijk Ruzafa kunnen vakantiegangers terecht voor het huren van fietsen en het boeken van tours, zoals een fietstour en tapastour. Verder kun je er ook onze eigen producten kopen, zoals onze Verrassend Valencia reisgids, zelfgemaakte sieraden, vrolijke ansichtkaarten en nog meer verrassende dingetjes. Ook starten er dagelijks fietstours vanuit de winkel. Nu net op deze te gekke plek zoeken wij een enthousiasteling die ons team wilt versterken. 

Maar wat ga je dan precies doen? 

Élke dag is anders, maar zo kan een willekeurige dinsdag er voor jou als shopmedewerker én gids uitzien: 

Ochtend

‘s Ochtends pakken we eerst even een lekker koffietje en zorgen we voor voldoende water, want met het warme weer moeten we natuurlijk wel goed blijven drinken! Stipt half tien zwaaien we de deuren open en kunnen we meteen flink aan de bak. Allemaal blije mensen die graag onze stoere Hollandse fietsen willen huren of mee op fietstour gaan komen de winkel binnen. Als shopmedewerker sta je hen vriendelijk te woord, handelt de betaling af en beantwoordt eventuele vragen. Bij het verhuren van de fietsen horen ook wat administratieve dingetjes, zoals het opmaken van het contract en het uitleggen van de sloten van de fietsen. Tussendoor check je snel eventjes de mail of er nog lastminute aanmeldingen zijn voor een van de vele fietstours van die ochtend. ‘Hebben jullie ook een plattegrondje?’, vraagt een jongedame. ‘Natuurlijk!’, zeg je terwijl je de snelste route naar het strand glimlachend uitlegt aan de hand van onze verrassende, zelfgemaakte plattegrond. Je zit meteen middenin de hectiek, maar daar krijg je juist energie van!

Fietstour!

Vanaf tien uur vertrekt ieder kwartier een fietstour, dus je zorgt voor een zorgvuldige aanmelding van alle deelnemers en geeft de fietsen uit. Kinderfietsen, e-bikes, onze speciale herenfietsen, je zorgt ervoor dat iedereen een passende fiets krijgt. Hier en daar verstel je een zadel, maar daar draai je je hand niet voor om. Om kwart voor elf is het tijd voor je eigen fietstour. Je bent benieuwd of ze al een keer eerder hier zijn geweest, wat ze zelf al hebben gezien en waar hun interesse ligt, zodat je aan de hand van de wensen van de groep een passende route kan fietsen. Tijdens een drankje in de pauze op een terras geef je ook nog eens tips op maat, want iedereen heeft andere wensen. Na de tour hebben sommige mensen de fietsen gehuurd, dus je helpt hen verder op weg en legt voor de zekerheid nog even goed de sloten van de fiets uit. Voldaan keer je terug naar de winkel met nog een handjevol mensen in je kielzog. Nadat je afscheid van hen hebt genomen, is het tijd voor je welverdiende pauze. Eventjes heerlijk tijd voor je middageten en misschien wel een siësta?

Middag

’s Middags gaat de winkel weer om half vijf open. Je ziet dat de mailbox vol zit met aanvragen voor fietstours, fietshuur en tapastours. Zorgvuldig en creatief beantwoord je de diverse mails en verwerk je de reserveringen in ons boekingssysteem. Tussendoor komen mensen terug om hun fietsen in te leveren. Uiteraard toon je interesse en vraag je hoe hun dag is geweest. Ook vraag je hen of de fietsen naar wens waren en of je ze nog ergens mee kunt helpen. Misschien kun je ze nog wel een verrassende tip geven voor een goede borrelplek? Voor je het weet is het acht uur en is het tijd om de winkel te sluiten. Het was een drukke, hectische dag, dus het is tijd voor een beetje ontspanning. We borrelen nog even lekker na op een terras in de buurt en zijn het met elkaar eens: het was een toffe dag en wat is het heerlijk om in Valencia te wonen en te werken!

Iets over jou: onze nieuwe collega in de shop én gids

Als shopmedewerker én gids ben je veelzijdig en heb je veel energie, want zoals je hierboven kunt lezen, zit je geen minuut stil! Daarnaast vinden wij het fijn als je jezelf herkent in: 

 • Klantvriendelijkheid
 • Enthousiasme
 • Flexibiliteit
 • Spontaniteit
 • Stressbestendigheid
 • Handigheid

DAARNAAST:

 • Ben je er niet vies van om je handen uit de mouwen te steken en hard te werken
 • Woon je al in Valencia of verhuis je binnenkort naar deze gave stad om je hier te settelen
 • Kun je anderen goed enthousiasmeren en ben je zelf ook enthousiast en vrolijk
 • Ontdek je graag nieuwe plekken
 • Heb je een brede interesse (in cultuur, historie, gastronomie, sport)
 • Kun je goed communiceren
 • Ben je handig, in die zin dat je bijvoorbeeld met alle plezier sinaasappelkistjes voorop de fietsen monteert en/of deze in elkaar knutselt
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed en als je ook nog Spaans spreekt zijn we helemaal in de wolken (maar dit is geen must)
 • Behandel je iedere klant als een gast

Ook vinden we het superfijn als je kansen ziet in en voor het bedrijf. We blijven ondernemers en vinden het fijn als iemand met ons mee wilt bouwen om het nog een groter succes te maken. Daarom staan we altijd open voor leuke, nieuwe ideeën!

Als je aan álle bovenstaande punten voldoet, dan ben je echt exact onze toekomstige shopmedewerker, schrijf ons dan meteen! Maar ook als je een bepaalde eigenschap of ervaring niet hebt, maar je wel denkt dat je op een andere manier en toegevoegde waarde bent voor ons bedrijf, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! En dan lezen we natuurlijk in je motivatie waarom jij een toegevoegde waarde gaat zijn.

Wat wij jou kunnen bieden:

 • Een uitdagende, afwisselende baan in het zonnige Valencia
 • Je bent veel buiten en je werkt elke dag met vrolijke vakantiegangers
 • Een flexibel rooster
 • Je maakt deel uit van een jong, gezellig, ondernemend en familiair team
 • Natuurlijk rijd ook jij rond op één van onze mooie fietsen
 • We helpen je graag op weg bij het aanvragen van je NIE en hebben hier genoeg tips voor
 • We geven je ook graag tips voor het vinden van een nieuw thuis in Valencia
 • Een contract voor minimaal een jaar, maar zoals gezegd liever veel langer
 • Een Spaans marktconform salaris

De praktische informatie waar je natuurlijk benieuwd naar bent:

 • Startdatum: in overleg, maar het liefst zo snel mogelijk;
 • Aantal uur: 32 uur per week (elke twee weken een nieuw rooster waarbij de werktijden 9.30-14.00 en 16.30-20.00 uur zijn).

We zijn benieuwd naar jou, dus neem contact met ons op!

Wij zoeken een nieuwe collega die net zoals wij verliefd zijn op de stad en dit enthousiasme elke dag wil overbrengen aan de vrolijke vakantiegangers. Je wilt je settelen of je bent al gesetteld in Valencia en hebt geen plannen om dit te veranderen. Herken je jezelf hierin? Stuur dan een mail met jouw enthousiaste motivatie, CV en een recente foto naar shop@verrassendvalencia.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie shopmedewerker & gids’. We reageren op alle sollicitaties.

In je motivatiemail zien we graag terug waarom je graag voor Verrassend Valencia wilt werken, wat jij meebrengt, waarom de functie shopmedewerker & gids bij jou past en wat jij gaat doen om ons bedrijf weer een stapje verder te helpen.

We zijn heel erg benieuwd naar je. Verras ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.