Hogesnelheidslijn

Onderwerpen

Lijkt het je leuk om jouw bezoek aan Valencia te combineren met nog wat andere Spaanse steden? Met de hogesnelheidslijn van Valencia kun je makkelijk én snel naar verschillende steden in Spanje reizen.

In 2010 is de hogesnelheidslijn tussen Madrid en Valencia geopend. Afgelopen jaar zijn de prijzen met 11% verlaagd, wat een treinreisje natuurlijk nog een stuk aantrekkelijker maakt! De treinen van de hogesnelheidslijn van Valencia vertrekken van het Estación Joaquin Sorolla. Dit station ligt op zo’n 10 minuten lopen van het Estación del Norte.

Reistijd hogesnelheidslijn van Valencia

Handig om te weten is dat wanneer je het goedkoopste kaartje koopt de reistijd vaak wat langer is dan wanneer je bereidt bent iets meer te betalen voor het treinritje.

 • Valencia → Madrid vanaf 1 uur en 30 minuten
 • Valencia → Sevilla vanaf 3 uur en 50 minuten
 • Valencia → Barcelona vanaf 3 uur

Kosten

Het is zeker aan te raden om ver van te voren te boeken. Een kaartje wordt al gauw twee keer zo duur wanneer je het kort van te voren koopt. Verder zijn de prijzen ook afhankelijk van vakanties en feestdagen. De treinkaartjes kunnen dan namelijk een stuk duurder zijn.

 • Valencia → Madrid vanaf €22,00
 • Valencia → Sevilla vanaf €37,00
 • Valencia → Barcelona vanaf €16,00

Treinkaartje kopen

Je kunt online een kaartje kopen via de website van Renfe. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kaartje kopen op het station van Valencia zelf. Het loket is van maandag tot en met zaterdag geopend van 6.05 – 22.10 uur. Op zondag en feestdagen is het loket een uurtje later geopend: van 07.05 – 22.10 uur.

Er zijn verschillende tickets waar je uit kunt kiezen. Bij deze tickets horen weer verschillende mogelijkheden en voorwaarden. Kijk voor een overzicht en uitleg op deze pagina.

Station Joaquin Sorolla

Op het station bevinden zich verschillende faciliteiten, maar verwacht niet te veel. Er zijn enkele winkels waar je bijvoorbeeld speelgoed, sieraden of andere cadeautjes kunt kopen. Daarnaast zijn er wat cafés waar je koffie of een sandwich kunt bestellen en er is een McDonald’s. Er zijn tevens handige faciliteiten zoals een pinautomaat en kluisjes voor bagage.

Het station is te bereiken met de metro (lijn 1 of 5). Vanaf het metrostation ‘Joaquin Sorolla – Jesús’ is het vervolgens ongeveer 5 minuten lopen naar het treinstation.

 • Carrer de San Vicent Martir 171
 • Website

Tips

 • Voor het online betalen van een treinticket heb je een creditcard nodig;
 • De website van Renfe is beschikbaar in het Engels;
 • Handig om in gedachte te houden is dat niet alle treinen die uit de zoekresultaten van Renfe komen hogesnelheidstreinen zijn. Alleen de treinen waarvan het nummer met ‘AVE’ beginnen horen bij de hogesnelheidslijn van Valencia.