Hogesnelheidslijn

Lijkt het je leuk om jouw bezoek aan Valencia te combineren met nog wat andere Spaanse steden? Met de trein kun je makkelijk én snel naar verschillende steden in Spanje reizen.

In 2010 is de hogesnelheidslijn tussen Madrid en Valencia geopend. Afgelopen jaar zijn de prijzen met 11% verlaagd, wat een treinreisje natuurlijk nog een stuk aantrekkelijker maakt! De treinen van de hogesnelheidslijn vertrekken van het Estación Joaquin Sorolla, dit ligt op zo´n 10 minuten lopen van het Estación del Norte.

Reistijd

Houd je in gedachte dat wanneer je het goedkoopste kaartje koopt de reistijd vaak wat langer is dan wanneer je bereidt bent iets meer te betalen voor het treinritje.
• Valencia – Madrid vanaf 1 uur en 30 minuten.
• Valencia – Sevilla vanaf 3 uur en 50 minuten
• Valencia – Barcelona vanaf 3 uur

Kosten

Het is zeker aan te raden om ver van te voren te boeken. Een kaartje wordt al gauw twee keer zo duur wanneer je het kort van te voren koopt. Verder zijn de prijzen ook vaak afhankelijk van feestdagen (rondom feestdagen kunnen treinkaartjes duurder zijn).
• Valencia – Madrid vanaf €21,70
• Valencia – Sevilla vanaf €37,05
• Valencia – Barcelona vanaf €16,30

Kaartje kopen

Je kunt online een kaartje kopen via de website van renfe. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kaartje kopen op het station zelf. Het loket is open van 6.05 tot 22.10 uur.
Er zijn verschillende tickets waar je uit kunt kiezen. Bij deze tickets horen weer verschillende mogelijkheden en voorwaarden. Kijk voor een overzicht en uitleg op deze pagina.

hogesnelheidslijn

Station Joaquin Sorolla

Op het station bevinden zich een aantal faciliteiten. Er zijn wat winkels waar je bijvoorbeeld speelgoed, sieraden of andere cadeautjes kunt kopen. Daarnaast zijn er wat cafés waar je wat koffie of een sandwich kunt nemen en er is een McDonald’s. Ook zijn er andere handige faciliteiten zoals een pinautomaat en een kluis voor jouw bagage.
Het station is te bereiken met de metro (lijn 1 of 5). Vanaf het metrostation ‘Joaquin Sorolla – Jesús’ is het dan nog 5 minuten lopen naar het treinstation.

Adres
Calle San Vicente Martir, 171
46007 Valencia

Tips:

-Je kunt gemakkelijk online een kaartje kopen door met jouw creditcard te betalen.
-De website van Renfe is beschikbaar in het Engels!
-Handig om in gedachte te houden is dat niet alle treinen die uit de zoekresultaten van Renfe komen hogesnelheidstreinen zijn. Alleen de treinen waarvan het nummer met ‘AVE’ begint, zijn hogesnelheidstreinen.

Comments are closed.