Top 5 Restaurants

Onderwerpen

In Valencia zijn enorm veel restaurants, maar waar kun je nu echt goed en lekker eten in Valencia? Verrassend Valencia heeft een top 5 van restaurants samengesteld van restaurants waar naar ons idee verse en goede producten worden gebruikt en daardoor heerlijke gerechten op tafel komen.

1. Flama (wijk: Eixample)

Aan de rand van de binnenstad vind je het fantastische restaurant Flama. Een restaurant waar al het eten wordt bereid op houtvuur. Het interieur weerspiegelt hun passie voor gastronomie, met een open keuken waar de vlammen dansen en chef-kok Eduardo Espejo zijn magie laat zien. Het gebruik van houtvuur als belangrijkste kookmethode geeft elk gerecht, naast een vleugje rokerigheid, een unieke smaakdimensie. Het is bij Flama zeker een aanrader om te gaan voor één van de vissen of vleesgerechten van de houtskool gril. Het kroketje van ‘Bellota’ ham (beste kwaliteit ham in Spanje) is om je vingers bij af te likken. Verder is bij Flama het dessert ‘Brioche Cremaet con helado de capuccino’ een  verrassende en overheerlijke aanrader! Leuk om te weten is, is dat ‘cremaet‘ een soort koffie is met onder andere rum, citroen en kaneel. Deze plek, waar vuur, rook en hout samenkomen, is echt een must-visit voor fijnproevers en staat garant voor een bijzondere ervaring.

  • Gran Vía Marqués del Túria 63
  • Website
  • Maandag – zaterdag: 14.00 – 17.30 uur en 21.00 uur – 00.30 uur

2. Bar Rausell (wijk: Arrancapins)

Net buiten het centrum vind je Bar Rausell. Bij deze tapasbar kun je terecht voor de lekkerste vlees-, vis- en rijstgerechten van perfecte kwaliteit. Men zegt dat je er zelfs de lekkerste patatas bravas kunt eten van de stad… Ook is het het lievelingsrestaurant van bekende locals als sterrenchef Ricard Camarena, Carlos Boga, manager van hotel Las Arenas en Paco Solaz, bekend van zijn winkel op de Mercado Central. Dit familierestaurant wordt nu gerund door de broers Miguel Ángel y José Antonio Rausell. In 1973 had dit restaurant de eerste kippenspit waar Valencianen op zondag in de rij stonden voor de lekkerste gebraden kip. In 1990 besluit het restaurant ook ‘comidas para llevar’ ook wel afhaalmaaltijden te starten. Dit is vandaag de dag nog steeds een groot succes, waar veel locals tijdens ‘el almuerzo’, iets lekkers tussen het ontbijt en de lunch komen halen.

  • Carrer d’Àngel Guimerà 61
  • Website
  • Openingstijden:
    Woensdag t/m zaterdag: 09.00 – 16.00 en 20.00 – 23.30 uur
    Zondag: 09.00 – 17.00 uur

3. Canalla Bistro (wijk: Ruzafa)

Canalla Bistro is het restaurant van de Valenciaanse sterrenchef Ricard Camarena. Dit restaurant heeft geen ster, maar het eten is wel van sterrenkwaliteit! Het is in de wijk Ruzafa gelegen. Wel een beetje verstopt; je zou er zo voorbij kunnen lopen! Bij Canalla Bistro maak je een gastronomische reis om de wereld, met invloeden uit New York en Japan. Op de kaart staan verschillende moderne tapas, zoals spaghetti van courgette met mango en Parmezaanse kaas, baopao van Bejing varkensvlees en een deeghoorntje met zalm, avocado en wasabi. Allemaal bijzondere smaken, maar door de kleine hapjes zijn het allemaal tapas! Een aanrader bij dit restaurant van Camarena is om voor het proeverijmenu te gaan. In acht gangen maak je wederom een reis om de wereld, voor € 26,- per persoon (exclusief drankjes). Houd er wel even rekening mee dat je alleen voor dit menu kan gaan, wanneer de hele tafel hiervoor kiest. Kies je zelf voor hapjes van de kaart? Neem dan zeker als dessert Canalla Bistro’s take on frozen tiramusu, een echte aanrader. Wel even reserveren voordat je naar dit restaurant gaat!

  • Carrer del Mestre Josep Serrano 5
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m donderdag: 20.00 – 00.00 uur
    Vrijdag t/m zondag: 13.30 – 17.00 en 20.00 – 00.00 uur

4. Restaurante Cervecería La Principal (wijk: Pla del Real)

La Principal is een combinatie van een restaurant en een cervecería. Hier kun je terecht voor tapas met een caña (tapbiertje) aan de bar, maar ook kun je hier uitgebreid dineren. De inrichting van La Principal is redelijk modern, maar met een authentiek tintje. Indien je kiest om te beginnen met een aantal tapas, zijn de huisgemaakte kroketjes, de ‘Ensaladilla Rusa’ en een ‘Torta de Casar’ (pittig zacht Spaans kaasje) zeker de moeite waard om te proberen. Mocht je daarna nog kiezen voor een hoofdgerecht, dan is de vis in zout een hele goede keus, maar ook heeft Principal een uitgebreid aanbod aan vleesgerechten. De prijzen zijn enorm wisselend door het grote aanbod van gerechten. Van een ‘Ensaladilla Rusa’ (Russische salade met o.a aardappel, tonijn, doperwtjes, wortel) tot een vis in zout die voor jou, aan tafel, uit zijn zoutkorst wordt gehaald.

  • Polo y Peyrolon 5
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m zaterdag: 13.45 – 16.30 en 20.45 – 23.30 uur

5. Llisa negra (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Restaurant Llisa negra, gelegen in Ciutat Vella, het bruisende hart van Valencia, is het nieuwste restaurant van drie Michelin-sterrenchef Quique Dacosta. Bij Llisa Negra weten ze als geen ander hoe je de perfecte balans vindt tussen traditionele kookkunst en moderne finesse. Ze werken samen met lokale vismarkten en bieden hoogwaardige ingrediënten uit heel Spanje. Het menu omvat heerlijke zeevruchten, vlees van topkwaliteit en diverse rijstgerechten. En voor de liefhebbers van steak tartaar: hier is dit gerecht zeker een aanrader om te bestellen. De steak tartaar wordt gedeeltelijk aan tafel klaargemaakt en je kan zelf aangeven of je de steak tartaar juist pittiger of minder pittig lekker vindt. Verder worden verschillende gerechten op de ‘Josper’ houtskool gril bereid. Van een heerlijk stuk tonijn tot spectaculaire ossenhaas. Er zijn ook lekkere bijgerechten en sausjes die je apart kan bestellen. En vergeet vooral niet voor het verrukkelijke warme broodje te kiezen. Dit wordt geserveerd met een scheutje olijfolie en alioli en is overheerlijk. Tot slot mag een uitstekende wijnkaart natuurlijk niet ontbreken! Manuela Romeralo, de toonaangevende sommelier en directeur van Quique Dacosta’s restaurants in Valencia, heeft de beste wijnen geselecteerd om de heerlijke gerechten van Llisa Negra te begeleiden. 

  • Calle Pascual y Genís 10
  • Website
  • Openingstijden:
    Dinsdag t/m zaterdag: 13.30 – 17.30 uur en 20.30 – 24.00 uur

Tips

  • Ben je op zoek naar een leuk tapasrestaurant? Neem dan een kijkje op de tapas bar pagina!
  • In het geval je graag een authentieke Valenciaanse paella wil proeven, neem dan een kijkje op de pagina over paella restaurants. Fijn om te weten, veel paella restaurants hebben vaak ook diverse visgerechten op de kaart staan.
  • Houd in gedachte dat de Spanjaarden over het algemeen op andere tijden eten. Vaak lunchen Spanjaarden in de middag tussen 14.00-17.00 uur warm. In de middag zijn er vaak daarom meer aanbiedingen van lunchmenu’s dan in de avond, vaak is een warme lunch menu in de middag ook goedkoper dan in de avond.
  • Wil je nog meer leuke tips over het mooie Valencia? Bestel dan het E-book.