Stierenvechten

Het stierengevecht kent voor- en tegenstanders. Het is onderdeel van de Spaanse cultuur en een eeuwenoude traditie. Het hoort bij Spanje, vinden velen. De tegenstanders zijn het hier volstrekt mee oneens. In Valencia worden wel nog steeds stierengevechten gehouden in het Plaza de Toros. Wil jij dit een keer meemaken? Lees er meer over op Verrassend Valencia.

Wanneer

Stierengevechten vinden plaats tijdens Spaanse feestdagen. Dit gebeurt onder andere tijdens Las Fallas, het feest van de “Virgen de los Desamparados” en tijdens het Feria de Julio. Tijdens Fallas zijn er elke dag stierengevechten in het Plaza de Toros. Tijdens het feest van de Virgen de los Desamparados, oftewel de Maagd van de Hulpbehoevende (beschermheilige van de stad Valencia) vinden er stierengevechten in het weekend plaats.

Tijd

De meeste stierengevechten vinden plaats rond 17:00, maar er is ook een aantal die om 11:30 van start gaan.

Prijzen

De prijzen variëren enorm, namelijk van €10 – €150. De prijs is onder andere afhankelijk van de afstand tot de arena en de keus uit een schaduw- of zonplek. De plaatsen in de zon zijn vaak goedkoper, omdat het hier bijvoorbeeld in de zomer behoorlijk warm kan worden.

Verkooppunten

Je kunt op verschillende manieren kaarten kopen voor een stierengevecht in het Plaza de Toros:
Ticktackticket (in het Engels)
Torosvalencia (in het Spaans)
• FNAC
• Carrefour

Ook kun je terecht bij het Plaza de Toros. Hier zijn kassa’s van de kaartverkoop en deze openen om 10:00. Meestal gaat een week van te voren de kaartverkoop van start.

Stierenacrobatiek

Keur jij het stierenvechten af, maar wil je toch de Spaanse cultuur proeven? Er bestaat ook stierenacrobatiek. Hier worden echte stieren voor gebruikt in het Plaza de Toros en zij doen allerlei kunstjes op leuke, moderne muziek. Een leuk alternatief, waarbij de stieren geen pijn wordt gedaan.

Comments are closed.