Parken

Onderwerpen

Naast dat Valencia een drukke en gezellige stad is, kun je er ook de rust vinden in één van de bijzondere parken en tuinen. Je zult onder de indruk zijn van de schoonheid. Het bekendste park is natuurlijk het Túria park, maar ook de kleinere parken zijn de moeite waard te bekijken. Je kunt er lekker van het zonnetje en de rust genieten.

Jardín Botánico (Botanische tuin)

De Jardín Botánico, de botanische tuin, is een heerlijk rustige plek om te genieten van vele planten, bomen en bloemen. Er zijn meer dan 4.500 verschillende plantensoorten. Zo zijn er waterplanten, klimpanten, maar ook diverse zeldzame en tropische planten! De botanische tuin ligt naast de gezellige wijk El Carmen, super leuk dus om deze twee te combineren! Kijk voor meer informatie op de pagina Botanische tuin.

Jardín de Ayora

Een onontdekte tuin met veel groen, beelden en prachtige bougainvilles; dat is de Jardín de Ayora. Ook onder de locals is dit park nog niet erg bekend. Kijk voor meer informatie op de pagina Jardín de Ayora.

Jardín de las Hespérides

De tuin Jardín de las Hespérides heeft veel verschillende, prachtige bloemen en planten en wordt gesierd door de vele, mythische beelden. Deze beelden vertellen het verhaal van de Griekse mythologie waarin Hercules de gouden appels uit de appelboom steelt. Hierdoor veranderen de nimfen die de boom bewaken in verschillende boomsoorten als de iep, wilg en de populier. Deze en vele andere boom- en plantsoorten zijn terug te vinden in deze tuin. Uitstekend om tot rust te komen of om te wandelen en alle mooie natuur te bekijken.

Jardines del Real

De Jardines de Real is een openbaar park. Het dankt zijn naam aan het Koninklijk Paleis dat vroeger in het park stond. Tegenwoordig zijn hiervan alleen nog wat ruïnes over die terug te vinden zijn in het park. Het is een mooi en rustgevend park. Je zal er veel wandelaars en hardlopers tegenkomen. Het wordt ook wel het groene hart van Valencia genoemd en staat geregistreerd als Valenciaans Monumentaal Erfgoed. In de volksmond wordt dit park vaak Jardines Viveros genoemd. Kijk voor meer informatie op Jardines del Real.

Jardines de Monforte

De Jardines de Monforte stammen al af uit 1860 en is één van de weinig bewaard gebleven historische tuinen in Valencia. De tuinen hebben een oppervlakte van maar liefst 12.000 m² De tuinen liggen een beetje verborgen en dat maakt het extra leuk als je weet hoe je er binnen moet komen. Hier kun je heerlijk een tijdje wandelen of op een bankje neerploffen om een goed boek te lezen. Het meest bijzondere aan dit park is de veel gefotografeerde bougainvilleatunnel die vanaf mei helemaal in bloei staat met prachtige knalroze bloemen. Wil je graag weten hoe je hier moet komen? Kijk dan op Jardines de Monforte.

Jardín del Turia (Turia park)

In 1957 begon men met de aanleg van de Jardín del Turia, het Turia park. Hiervoor was dit een rivier die al vaak overstroomde. In dat jaar gebeurde dat zo heftig, dat de regering besloot er een park van te maken en de rivier om te leiden. Het park strekt zich uit over ongeveer negen kilometer. Het is vaak druk in het park. Je ziet er veel wandelaars, hardlopers en fietsers. Er zijn verschillende soorten bomen en planten in thema’s te vinden. Verder vind je hier voetbalvelden, een skatepark, vele terrassen en fonteinen. De fonteinen bij het Palau de la Música zijn zeer indrukwekkend! Daarnaast zijn er in het park veel bruggen te zien, zoals de bloemenbrug (Puente de las Flores). Ook vinden er festivals plaats. Kijk voor meer informatie op de pagina Turia park.

Parque Natural l’Albufera

Albufera is een groot natuurpark van 21.000 hectare ten zuiden van Valencia gelegen. Naast een grote diversiteit aan planten, bomen en bloemen vind je hier het grootste meer van het Iberisch schiereiland. In dit park vind je vele rijstvelden waar de rijst voor de traditionele Valenciaanse paella wordt verbouwd. Ook is het leuk om hier een boottochtje te maken over het Albuferameer. Lees meer op de pagina Albufera.

Parque de Cabecera

Wanneer je het Turia park helemaal uit fietst richting het Bioparc kom je aan het einde pas echt bij een pareltje: Parque de Cabecera. Een wat rustiger park, maar minstens zo leuk. Dé perfecte spot voor een picknick, met speelplaatsen voor kids, een fijn barretje en niet te vergeten: je kunt hier ook een leuk boottochtje doen! Kortom, de hoogste tijd om meer te weten te komen over Parque de Cabecera.

Valencia Parque Central

Een splinternieuw park in het centrum van Valencia. De bouw van dit stadspark is begonnen en hopelijk binnenkort geniet je in dit veelzijdige en verrassende park. Met zelfs een bibliotheek, een stadstheater en een parfumtuin kunnen wij niet wachten tot het opengaat. Verrassend Valencia heeft alvast alle hoogtepunten uit het park op een rijtje gezet. Meer informatie lees je op de pagina Valencia Parque Central.