Cafés

Voor een lekker kopje koffie of een ontbijtje kun je goed terecht in één van de vele cafés in Valencia. Van gezellig verlicht tot typisch Spaans met TL lampen erop en eraan. Een paar tips geven we je graag mee, maar een uitgebreid overzicht van leuke ontbijtadresjes, gezellige cafés en veel meer verrassende tips kun je vinden in het Verrassend Valencia E-book.

Tula café

Dit hippe café in de populaire wijk Ruzafa heeft een retro moderne uitstraling waar je lekker kunt genieten van een drankje! Ze maken hier naast heerlijke koffie ook diverse theetjes, taartjes, ijsjes, broodjes, sappen, smoothies, cocktails en meer! In combinatie met een buitenterras is dit de ideale plek om eventjes lekker te vertoeven en te genieten!

Tula

Openingstijden
Ma t/m zo van 09.00 – 01.30

Locatie
Tula café
Carrer de Cadis, 62
46006 València
Facebook

Bocados

Gelegen in het historische stadshart van Valencia (net om de hoek Plaza de la Virgin) is één van de vestigingen van Bocados een heerlijke plek om uitgebreid te genieten van een ontbijtje, lunch of diner! Bocados staat gegarandeerd voor een goede sfeer en vriendelijke service. Daarnaast kun je proeven dat hun gerechtjes met liefde gemaakt zijn en vooral de cappuccino is een aanrader! Maar ook kun je hier terecht voor een goede café solo (vergelijkbaar met een espresso) of een lekkere café con leche (vergelijkbaar met een koffie verkeerd).

Bocados

Locatie
Bocados
Calle Conde de Almodóvar, 1
46002 Valencia

Openingstijden
Ma t/m za van 08.00 – 21.00
Zo van 09.00 – 21.00

El café de Camilo

Heerlijke koffie en thee en het leuke is dat je in de winkels van ‘El Café de Camilo’ ook een zak koffie kunt kopen om mee naar huis te nemen als de koffie je heel goed smaakt. Er zijn verschillende vestigingen van ‘El Café de Camilo’, maar het kleinste café is in ieder geval de moeite waard om even langs te lopen. Vlak achter Plaza de la Reina en Santa Catalina vind je een mini ‘El Café de Camilo’ waar je binnen ook alleen maar kan staan, net als de locals dit doen.

El-cafe-de-Camilo

Locatie
Calle Trench, 4
46001 Valencia
Ma t/m za van 09.00 – 14.00
Ma t/m vrij van 17.00 – 20.00
Calle Cadiz, 53
46006 Valencia

Panaria

Zin in een goed kop koffie in combinatie met een vers ontbijtje of een smaakvolle lunch, maar geen idee wat je moet kiezen? Bij Panaria hebben ze een uitgebreid assortiment van overheerlijke broodjes en gebakjes waar je uit kunt kiezen. Hun broodjes worden veelal gemaakt van zuurdesem en ze maken geen gebruik van conserveringsmiddelen! Perfect voor wanneer je lekker wilt eten zonder je schuldig te voelen!

Panaria

Locatie
Panaria
Calle Mantas, 7
46007 Valencia
Website 

Openingstijden
Ma t/m zo van 07.00 – 21.00

Restobar Rivendel

Gelegen tegenover het Muvim museum ligt Rivendel. Dit cafeetje is geliefd onder de Spanjaarden zelf en die zul je hier dus geregeld aantreffen! De bar biedt verschillende broodjes, salades, lunches, snacks en nog meer! Vooral het terras is fijn om zitten, terwijl je geniet van je kopje koffie in het voor- of najaarszonnetje. Dit terras heeft namelijk de ideale ligging! Nog een groot voordeel, deze restobar ligt in een rustige straat waardoor je geen last van het verkeer hebt!

Restobar

Locatie
Restobar Rivendel
Calle Hospital, 18
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m do van 08:30 – 00:00
Vrij van 08:30 – 01:00
Za van 10:30 – 01:30
Zo van 10:30 – 00:00

Tips:

• Houd je van zoete koffie? Dan is het zeker een aanrader om een café Bombón te proberen. Een café Bombón is koffie met gecondenseerde melk. Een café solo (espresso) wordt eerst in een glas gedaan en vervolgens wordt de gecondenseerde melk erbij gedaan. Aangezien deze dikker en zwaarder is dan de koffie, ontstaan er lagen.

Comments are closed.