Cafés

Voor een lekker kopje koffie of ontbijt kun je goed terecht in één van de vele cafés in Valencia. Van gezellig verlicht tot typisch Spaans met TL lampen erop en eraan. Een paar tips geven we je graag mee, maar een uitgebreid overzicht van leuke ontbijtadresjes, gezellige cafés en veel meer verrassende tips kun je vinden in het Verrassend Valencia E-book.

Tula café (wijk: Ruzafa)

Dit hippe café in de populaire wijk Ruzafa heeft een retro moderne uitstraling waar je lekker kunt genieten van een drankje! Ze maken hier naast heerlijke koffie ook diverse theetjes, taartjes, ijsjes, broodjes, sappen, smoothies, cocktails en meer! In combinatie met een buitenterras is dit de ideale plek om eventjes lekker te vertoeven en te genieten!

Locatie
Carrer de Cadis 62
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 10.00 – 15.00 en 17.00 – 00.30 uur
zondag: 10.00 – 15.00 en 17.30 – 00.30 uur

El Café de Camilo (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Heerlijke koffie en thee en het leuke is dat je in de winkels van ‘El Café de Camilo’ ook een zak koffie kunt kopen om mee naar huis te nemen als de koffie je heel goed smaakt. Er zijn verschillende vestigingen van ‘El Café de Camilo’, maar het kleinste café is in ieder geval de moeite waard om even langs te lopen. Vlak achter Plaza de la Reina en Santa Catalina vind je een mini ‘El Café de Camilo’ waar je binnen ook alleen maar kunt staan, net zoals de locals dit doen.

Locatie
Carrer de Trench 4
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 08.30 – 13.30 uur

Panaria

Zin in een goede kop koffie in combinatie met een vers ontbijtje of een smaakvolle lunch, maar geen idee wat je moet kiezen? Bij Panaria hebben ze een uitgebreid assortiment van overheerlijke broodjes en gebakjes waar je uit kunt kiezen. Hun broodjes worden veelal gemaakt van zuurdesem en ze maken geen gebruik van conserveringsmiddelen! Perfect voor wanneer je lekker wilt eten zonder je schuldig te voelen!

Locatie
Er zijn in Valencia meerdere Panaria te vinden! Bekijk hier het overzicht van alle locaties in Valencia.

Locatie: wijk Ciutat Vella (centrum)
Carrer de Mantas 7
46007 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 08.30 – 16.00 uur

Restobar Rivendel (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Gelegen tegenover het Muvim museum ligt Rivendel. Dit cafeetje is geliefd onder de Spanjaarden zelf en die zul je hier dus geregeld aantreffen! De bar biedt verschillende broodjes, salades, lunches, snacks en nog meer! Vooral het terras is fijn om zitten, terwijl je geniet van je kopje koffie in het voor- of najaarszonnetje. Dit terras heeft namelijk de ideale ligging! Nog een groot voordeel, deze restobar ligt in een rustige straat waardoor je geen last van het verkeer hebt!

Locatie
Carrer de Hospital 18
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 18.30 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.30 – 00.30 uur
Zondag: 18.30 – 23.30 uur

Tip

  • Houd je van zoete koffie? Dan is het zeker een aanrader om een café Bombón te proberen. Een café Bombón is koffie met gecondenseerde melk. Een café solo (espresso) wordt eerst in een glas gedaan en vervolgens wordt de gecondenseerde melk erbij gedaan. Aangezien deze dikker en zwaarder is dan de koffie, ontstaan er lagen.

Comments are closed.