Onze routes

Benieuwd wat Verrassend Valencia allemaal aanbiedt? Onderstaand vind je een overzicht van onze digitale routes en gidsen.

Albufera route

Wist je dat ten zuiden van Valencia één van de grootste rijstgebieden in Spanje is gelegen? Kom meer te weten over het bijzondere natuurgebied Albufera, op 18 km ten zuiden van Valencia gelegen. In de Albufera route vind je een leuke fietsroute langs de duinen alles wat je maar zou willen weten over de bereikbaarheid, authentieke Valenciaanse paella, boottochtjes over het meer… dat is de Albufera route. Meer informatie over deze bijzondere route en bestellen kan hier.

Albufera

Cultuur historische wandelroute

Als je graag juist meer te weten wilt komen over de cultuur historische aspecten in het historische centrum van Valencia, dan is de cultuur historische wandelroute echt een aanrader. De cultuur historische wandelroute is samengesteld door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk en tijdens deze route kom je achter de verhalen over bijzondere gebouwen, cultuur historische details, bouwstijlen en meer interessante achtergrondinformatie. Kijk hier voor meer informatie.

CAC Route

Wie Valencia zegt, zegt Stad van Kunst en Wetenschap (Ciudad de las Artes y las Ciencias). Om alles uit je bezoek aan het CAC te halen, is het een aanrader om de CAC route mee te nemen. Deze neemt je mee langs de zes gebouwen én bruggen van de Valenciaanse Santiago Calatrava. Niet alleen ontvang je veel achtergrondinformatie over de werken, maar krijg je ook veel leuke tips en unieke weetjes. Kijk voor meer informatie op de pagina CAC Route.

E-book Valencia

De eerste digitale reisgids van Valencia.. Laat je verrassen door wat de stad allemaal te bieden heeft. Een e-book vol met tips over terrasjes, restaurants, tapasbarretjes, het Spaanse leven, en ga zo maar door.. Kom meer te weten over de verhalen achter de bezienswaardigheden, restaurantjes en tradities. En… ontdek Valencia door de ogen van locals! De reisgids is op wijk ingedeeld en per wijk vind je een wandelroute én twee interviews met locals. Dit alles en meer vind je in het Verrassend Valencia e-book! Om het e-book te bestellen of om meer te weten te komen kan je hier een kijkje nemen.

ebook

Fallas gids

Ben jij tijdens het grootste feest van Valencia, Las Fallas, in Valencia? Het is een bijzonder feest met bijzondere tradities. Wil je meer te weten komen over dit feest, tradities, wat er allemaal te doen is, achtergrondinformatie, handige tips en leuke weetjes? Dan is de Fallas gids van Verrassend Valencia een goed idee. In deze gids vind je alles over Las Fallas. Meer informartie over deze gids vind je op de Fallas gids pagina.

fallas

Fietsroute

Heerlijk fietsend de stad verkennen.. dat kan met de digitale fietsroute! Ontdek de rand van het historische stadscentrum, het Turia park, de Ciudad de las Artes y de las Ciencias, de haven en kom uit bij het strand van Valencia, en dat allemaal op de fiets! Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op fietsroute.

 

Kinderroute

Ben je in Valencia op vakantie met de kids en wil je samen de stad verkennen? Kinderen kunnen dat soms heel saai vinden, maar met de kinderroute van Verrassend Valencia is dat verleden tijd! De route gaat door het centrum van Valencia en de wijk El Carmen, en neemt je op verrassende wijze mee door de stad. Puzzeltjes, verhaaltjes, raadsels, lekkere dingen onderweg, bij een tussenstop kan er worden gekleurd en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op kinderroute.

 

Semana Santa gids

Rondom Pasen vieren de Valencianen een groot religieus feest, namelijk Semana Santa. Tijdens deze week zijn er verschillende (boete)processies in de haven van Valencia, waarmee de laatste week van Jezus wordt herdacht. Ben je tijdens deze dagen in Valencia en wil je graag meer te weten over de geschiedenis van dit feest, waarom die bijzondere klederdracht, de tradities, het programma en leuke tips? In de Semana Santa gids vind je al deze handige informatie! Kijk voor meer informatie op de Semana Santa gids pagina.

PreviewSS

Street art route

Ontdek op een wel heel bijzondere manier de wijk El Carmen in Valencia. Verrassend Valencia neemt je mee langs indrukwekkende straatkunstwerken in deze gezellige wijk, gemaakt door street artists. Je komt langs verschillende ´pieces´en ´tags´en ontdekt ondertussen de wijk El Carmen! Neem voor meer informatie of om de route direct te bestellen hier een kijkje.

 

Wandelroute centrum

Lekkere restaurantjes, gezellige terrassen, leuke weetjes over de mooiste highlights in het centrum van Valencia en nog zoveel meer leuks kom je tegen tijdens deze wandelroute. Verder kom je ook achter verstopte pleintjes, smalle straatjes en andere minder bekende spots, waar je anders misschien aan voorbij zou lopen! Voor meer informatie of om direct deze leuke wandelroute te bestellen kan je hier kijken.

wandelroute

Wandelroute Ruzafa & Canovas

Kom achter de verhalen van kleine boetiekjes, bijzondere concepten, unieke details, gave restaurants, gezellige barretjes en minder bekende bezienswaardigheden.. kortom, ontdek de artistieke wijk Ruzafa en de hippe wijk Canovas! Leuk aan deze route, er zit ook nog een kroegentochtje bij! Kijk hier voor meer informatie of om de route direct te bestellen.

ruzafa canovas

Wintermagazine

De Spaanse zon opzoeken in de wintermaanden.. volop genieten! Dit digitale magazine verklapt de leukste en meest originele winterspots in Valencia. En die zijn er zeker weten! Het Wintermagazine helpt je om alles uit je wintertrip te halen en is up-to-date, zodat je van alle nieuwtjes op de hoogte bent! Voor meer informatie over dit unieke Wintermagazine, klik hier.

banner wintermagazine

Comments are closed.