Onze routes

Benieuwd wat Verrassend Valencia allemaal aanbiedt? Onderstaand vind je een overzicht van onze digitale routes en gidsen.

Themagidsen

Verrassend Valencia biedt diverse themagidsen aan. Wanneer je met het groostste stadsfeest Las Fallas Valencia bezoekt, dan is onze digitale Fallasgids een goed idee. Ook in bepaalde seizoenen brengen wij een gids uit: het Zomermagazine en het Wintermagazine. Met kids? Laat hen dan meenemen door ‘muis Juan’ met de Kinderroute. Dit en nog veel meer gidsen en routes vind je onder onze Themagidsen.

Albufera route

Wist je dat ten zuiden van Valencia één van de grootste rijstgebieden in Spanje is gelegen? Kom meer te weten over het bijzondere natuurgebied Albufera, op 18 km ten zuiden van Valencia gelegen. In de Albufera route vind je een leuke fietsroute langs de duinen alles wat je maar zou willen weten over de bereikbaarheid, authentieke Valenciaanse paella, boottochtjes over het meer… dat is de Albufera route. Meer informatie over deze bijzondere route en bestellen kan via de pagina Albufera route.

Fietsroute

Heerlijk fietsend de stad verkennen… dat kan met de digitale fietsroute! Ontdek de rand van het historische stadscentrum, het Turia park, de Ciudad de las Artes y las Ciencias, de haven en kom uit bij het strand van Valencia, en dat allemaal op de fiets! De route bestaat uit twee delen. Het eerste deel eindigt bij de Stad van Kunst en Wetenschap. Wanneer je nog genoeg energie hebt, kun je het tweede deel van de route meepakken die je meeneemt naar het Valenciaanse strand. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op Fietsroute.

Reisgids (e-book)

De eerste digitale reisgids van Valencia.. Laat je verrassen door wat de stad allemaal te bieden heeft. Een e-book vol met tips over terrasjes, restaurants, tapasbarretjes, het Spaanse leven, en ga zo maar door… Kom meer te weten over de verhalen achter de bezienswaardigheden, restaurantjes en tradities. En… ontdek Valencia door de ogen van locals! De reisgids is op wijk ingedeeld en per wijk vind je een wandelroute én twee interviews met locals. Dit alles en meer vind je in het Verrassend Valencia e-book! Om het e-book te bestellen of om meer te weten te komen kan je een kijkje nemen op de pagina E-book.

Reisgids (gedrukt)

Het bovenstaande E-book kun je ook in printversie bij ons bestellen! Onze eerste gids op print, in fijn A5 formaat zodat deze prima in een kleine tas meegenomen kan worden. De reisgids kan in onze webshop besteld worden, maar ook in onze winkel in Valencia. Kijk op de pagina Reisgids voor meer informatie.

Voordeelpakket

In een korte tijd voor een mooie prijs veel zien van Valencia? Dan is het Voordeelpakket een aanrader. Hierin zijn zes routes/gidsen opgenomen, namelijk de Albuferaroute, de CAC route, de fietsroute, de Gastronomische Gids, de Wandelroute Centrum en tot slot de Wandelroute Ruzafa Canovas.

Wandelroute centrum

Lekkere restaurantjes, gezellige terrassen, leuke weetjes over de mooiste highlights in het centrum van Valencia en nog zoveel meer leuks kom je tegen tijdens deze wandelroute. Verder kom je ook achter verstopte pleintjes, smalle straatjes en andere minder bekende spots, waar je anders misschien voorbij zou lopen! Voor meer informatie of om direct deze leuke wandelroute te bestellen, bekijk de pagina Wandelroute centrum.

Wandelroute cultuur historisch

Als je graag juist meer te weten wilt komen over de cultuur historische aspecten in het historische centrum van Valencia, dan is de cultuur historische wandelroute echt een aanrader. De cultuur historische wandelroute is samengesteld door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk en tijdens deze route kom je achter de verhalen over bijzondere gebouwen, cultuur historische details, bouwstijlen en meer interessante achtergrondinformatie. Kijk op de pagina Wandelroute voor meer informatie.

Wandelroute Ruzafa Canovas

Kom achter de verhalen van kleine boetiekjes, bijzondere concepten, unieke details, gave restaurants, gezellige barretjes en minder bekende bezienswaardigheden… kortom, ontdek de artistieke wijk Ruzafa en de hippe wijk Canovas! Leuk aan deze route, er zit ook nog een kroegentochtje bij! Kijk op Wandelroute Ruzafa Canovas voor meer informatie óf om de route direct te bestellen.

Comments are closed.