Semana Santa Gids

bestel-banner-750

Helaas is Semana Santa 2021 vanwege het Coronavirus afgelast.


Als je rondom Pasen Valencia bezoekt dan is het misschien leuk om te weten dat er een groot religieus feest wordt gevierd, namelijk Semana Santa. Om een idee te krijgen van de tradities, het programma, leuke en handige tips en meer informatie over hoe dit religieuze feest in Valencia wordt gevierd is de Semana Santa Gids (46 pagina’s) van Verrassend Valencia echt een aanrader.

bestel-hier-button

Wat

Het grote religieuze feest rondom de Paasdagen oftewel Semana Santa, vindt ieder jaar weer op verschillende data plaats. In 2020 is dit van 5 tot en met 12 april. Om alvast een beetje een idee te krijgen van wat dit voor viering is, kan je een kijkje nemen op Semana Santa. Mocht je echt meer te weten willen komen, dan is de gids een aanrader.

¡Semana Santa Gids 2020!

In de Semana Santa gids vind je allemaal handige informatie en tips over wat de religieuze viering precies inhoudt, hoe het wordt gevierd en het actuele programma. Omdat het programma voor Semana Santa 2021 nog niet bekend is, kun je de Semana Santa gids van het afgelopen jaar bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons. Zo kun je je wel alvast inlezen!

Semana Santa Gids 2019

De Semana Santa Gids (PDF bestand) staat boordevol handige informatie en leuke tips zodat je echt een idee krijgt van wat deze religieuze viering inhoudt en op wat voor manier Semana Santa in Valencia wordt gevierd. In deze gids vind je onder andere:

Stukje geschiedenis

Het ontstaan van Semana Santa, hoe deze viering zich heeft ontwikkeld door de jaren heen en meer interessante cultuurhistorische achtergrondinformatie vind je in deze gids.

Tradities

Hoe leuk is het om echt een idee te hebben van wat bepaalde gebruiken en tradities precies inhouden en wat het idee erachter is. Ook dit vind je terug in de Semana Santa Gids.

Praktisch woordenboekje

Hermandad, Alegoría, Capirote en nog veel meer Spaanse woorden worden in deze gids uitgelegd. Dan weet je in ieder geval wat er mee wordt bedoeld en kan je misschien een praatje maken met de Valencianen!

Klederdracht

Tijdens sommige processies zou je op het eerste gezicht nog even kunnen schrikken van de pakken die worden gedragen. Zeker de boetedoening pakken die sommige mensen dragen, lijken op de pakken van de Ku Klux Klan en zijn soms best schrikaanjagend.

Programma van Semana Santa in Valencia

In de gids staat een overzicht van het programma van Semana Santa in Valencia van 2020. Fijn om een up to date programma altijd en overal bij je te kunnen hebben en ook nog in het Nederlands. Zo weet je tijdens de Paasdagen waar en hoe laat je overal moet zijn.

Momenteel is het programma voor Semana Santa 2021 nog niet bekend, maar je kunt de Semana Santa gids van het afgelopen jaar bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons.

Leuke en handige tips

Wat zijn mooie/goede plekken zijn om een processie mee te maken? Welke processie mag je eigenlijk echt niet missen? En nog veel meer leuke tips vind je terug in deze gids.

Waarom

Uniek & Nederlandstalig

Er zijn geen actuele Nederlandse gidsen die zo’n uitgebreide toelichting geven over wat er allemaal te doen, te zien en te beleven is rondom Semana Santa in Valencia. In sommige reisgidsen of op internet vind je misschien wel een klein stukje basisinformatie, maar als je echt wilt begrijpen waar deze religieuze viering om draait en wat er allemaal bij komt kijken dan is deze unieke gids zeker een aanrader. Hoe fijn is het ook om lekker in je eigen taal te kunnen lezen!

Actueel programma

Prettig is dat je in de Semana Santa Gids de highlights van het programma van de Semana Santa in Valencia als een praktisch overzicht kan vinden. Tijden, locaties en welke vieringen op welk moment plaatsvinden. Zo kun je zelf bepalen waar je wel en niet bij kunt/wilt zijn.

Verrassend

In de gids geven we veel leuke suggesties en tips om ervoor te zorgen dat je tijdens je bezoek rondom Pasen alles komt te weten over bijzondere tradities en momenten. Laat je verrassen door unieke verhalen, anekdotes en verrassende weetjes.

Handig

Denk je ‘even’ aan de kant te gaan staan voor een processie, blijkt die processie alleen uren te duren en heb jij helaas geen stoel ‘geregeld’ zoals vele Valencianen wel hebben gedaan. Om dit soort onverwachte situaties zoveel mogelijk te voorkomen en te zorgen dat je deze religieuze viering op een makkelijke en relaxte manier kunt beleven, geven we je graag veel handige tips mee.

Prijs

€7,50

Handig om te weten

iOS apparaten

Als je de Semana Santa gids op een iPhone of iPad wilt gebruiken dan is het handig om dat via ‘iBooks’ te doen. Dit is een gratis app en hiermee open je het PDF bestand in een goede kwaliteit en gaat het swipen ook makkelijk.

Android apparaten

Als je een Android smartphone hebt of misschien juist een Android tablet, dan kan je het makkelijkst ‘Adobe Reader’ gebruiken om de Semana Santa Gids te openen.

Windows apparaten

Heb je een apparaat dat op Windows draait? Dan raden we aan de Semana Santa Gids te openen met ‘Adobe Reader’ (gratis in de Store). Vervolgens kun je de gids altijd weer terug vinden in de applicatie.

E-readers

Mocht je de Semana Santa Gids van Verrassend Valencia willen gebruiken op een E-reader dan is het het handigst om de app ‘Adobe Digital Editions’ te gebruiken. Hierdoor krijg je de beste kwaliteit.

Uitprinten

Vind je het fijner om de gids uit te printen? Dat kan natuurlijk ook!

Hoe bestel en betaal ik de Semana Santa Gids?

Bestel via onze shop
Als je de Semana Santa Gids via onze webshop bestelt dan kun je de betaling voldoen via iDEAL, PayPal, creditcard en Bancontact. Zodra je hebt betaald, krijg je meteen de Semana Santa Gids (een PDF document) toegestuurd per email als link. Als je vervolgens de link aanklikt dan opent het PDF bestand (de gids) direct en kun je de Semana Santa Gids opslaan.

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Laat een review achter